Blog, okos bejárati ajtó, Okoszár nyitás mobillal

A HiSec okos ajtózár előnyei

Hisec Mars okos zár termékkép - bordo

Az okos ház kialakítását kezdje a HiSec ajtózár cseréjével

Az okos ház kialakításakor egyik fontos – ha nem a legfontosabb -, követelmény a biztonság.  Ennek legfontosabb része a biztonsági ajtó, mely csak akkor nyújt teljes védelmet, ha megfelelő zárral van ellátva. És itt kell beszélni a Hisec okos ajtózár jelentőségéről. Ismeretes, hogy a betörök általában járatosak a technológia területén és hamar megtalálják a módját annak, hogy a kor legújabb vívmányai, hogyan törhetőek fel. Ez a tény megköveteli az állandó fejlesztést, azaz szinte rákényszeríti a gyártókat, hogy folyamatosan újabb és korszerűbb megoldásokat keressenek. Így fejlesztették ki többek között a HiSec okos ajtózárakat, melyek többféle megoldást kínálnak, és a biztonság mellett a kényelmünket is szolgálják.


A közel múltban milyen ajtózárak voltak jelen Magyarországon?

A kínálatban csak kulccsal nyitható, valamint elektromos árammal működő zárak szerepeltek. Ezek egyike sem nyújt kellő biztonságot. Miért? A kulccsal működő zárak hátránya, hogy a kulcsot elveszíthetjük, ilyenkor cserélni kell az egész zárat. Emellett könnyen másolható a kulcs, így előfordulhat, hogy a kulcs illetéktelen kezébe kerül. Az elektromos záraknál – melyeket leginkább többlakásos társasházaknál használnak -, előfordulhat, hogy a kaputelefont nem, vagy nem helyesen használják, így idegenek is bejuthatnak a házba.

Napjainkban milyen okos zárral találkozunk Magyarországon? 

Mit kínál az általunk forgalmazott HiSec okos ajtózár?

 A HiSec okos ajtózár többek között 100 százalékosan kompatibilis az ugyancsak általunk forgalmazott HiSec biztonsági ajtókkal. A zárszerkezet könnyen átfordítható, tehát jobbos és balos ajtóhoz egyaránt használható és többféle szín és minőség közül választhat.


1. Telefonnal nyitható zár a HiSec okos ajtózár

Okos tefonunk segítségével 10 méter távolságból (bluetooth segítségével), de akár messzebbről, egy Wifi gateway vagy átjáró beiktatásával és egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével működtethetjük. Telefonunkkal tehát tehát távolról is vezérelhetjük a bejárati ajtónkat.

2.  Ujjlenyomattal is nyitható ajtózár

Az ujjlenyomattal működő zár, mint az elnevezéséből is kitűnik, az ujjunkkal működtethető. Ez a zár akár 100 különféle ujjlenyomatot is képes felismerni, tehát szinte korlátlan lehetőséget kínál. Az ujjlenyomattal működő zár alkalmazása nagy könnyebbséget jelent a családoknak. Nem kell félnünk attól, hogy a gyermek elveszítheti a kulcsot, hiszen csupán a kezével, egyszerűen bejut a lakásba. Ez a funkció jól működhet nagyszülők esetében is.

3. PIN kódos ajtónyitást válszthat

A PIN kóddal működő zár számos biztonsági és kényelmi megoldást kínál. A PIN kóddal nyitható zár segítségével az általános belépésen túl előre szabályozni tudjuk azt, hogy ki és mikor léphet be (napra, időpontra lebontva) az otthonunkba. Ez hasznos lehet olyan személyek esetében, akik valamilyen oknál fogva rendszeresen kell, hogy bejussanak a lakásunkba (például takarítónő, kertész). Továbbá beállíthatunk egy meghatározott időintervallumot is (napok, hetek). Ezt a funkciót használhatjuk ki akkor, amikor például hosszabb időre hívunk meg vendéget. Így ők függetlenül tőlünk, szabadon mozoghatnak. Amennyiben megrendül a bizalmunk abban a személyben, akinek a kód segítségével korábban belépést engedélyeztünk, ezt a jogosultságát bármikor visszavonhatjuk az ingyenesen letölthető Hisec okos ajtózár alkalmazásában.

4.Belépés chip (NFC) kártyával

Ez a kártya érintésével nyitható zárat jelenti. Maga a megoldás hazánkban is már aránylag régóta ismert és elterjedt belépési lehetőséget nyújt. Segítségével megkönnyítjük a dolgozók be és kilépését és szükség esetén az egyes munkahelyek közötti mozgást is. Egyben biztosítja a felügyeletüket is.

Ugyancsak jól alkalmazható a szállodákban is. Nem kell a kulccsal bajlódni, szabadon közlekedhetnek a vendégek megkönnyítve ezzel a recepciós munkáját is.

Intelligens napló

Fontos kiegészítője a HiSec okos ajtózárnak, rögzíti az ajtón keresztül történő mozgást, így azt állandóan kontrollálni tudjuk. Szólnunk kell még arról is, hogy az irodáknál szükséges lehet a biztonságos bejutás lehetőségének megteremtése. Hiszen itt gyakran nagyértékű elektronikus berendezések találhatók, amelyek szintén kedvelt célpontjai lehetnek a betörőknek.

Szeretettel várjuk jelentkezését, hogy az esetleg felmerült kérdéseire szakszerű felvilágosítással szolgáljunk!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft