Blog, okos rendszer, Okos zár, Wifi átjáró

Ajtónyitás mobil appal: ezt is adhatja nekünk a HiSec okos zár

Könnyű nyitás a HiSec okos zár segítségével

Eddig soha nem látott eszköztár lehet a kezében az ajtaja kezeléséhez. Csak annyit kell tennie, hogy kiválassza azt, ami Önnek a legkényelmesebb, és amit a legbiztonságosabbnak érez. A mobilunk mostanra már gyakorlatilag hozzánk nőtt. Azok az idők elmúltak, amikor még csak telefonálásra használtuk. Fotózunk, zenét hallgatunk, fizetünk, vásárolunk vele, és még hosszan sorolhatnánk a közös tevékenységeket. Ezek után adja magát a kérdés: ha már ilyen hű társunk, miért ne engedhetne be minket az ajtón? Igen, ma már ez is lehetséges. Nem kell hozzá más, csak egy telefon, ami rendelkezik bluetooth kapcsolattal, na meg egy  hiSec okos zár.

Sokszínű és okos a HiSec zár

Egy olyan zárról beszélünk, ami ugyan használható hagyományos módon, tehát kulccsal is, ennél jóval több lehetőség van benne. Még akkor is, ha pusztán a telefonnal való használatra koncentrálunk. A bluetooth-os megoldás mellett ugyanis tartogat még egy funkciót ez a digitális zár. Ezzel viszont már úgy is kezelhetjük a bejárati ajtónkat, hogy mi magunk nem vagyunk a helyszínen. Tehát beengedhetjük a vízszerelőt, a takarítónőt, a túl hamar hozzánk érkezett barátokat sőt aki airbnb-vel is foglalkozik számunkra kifejezetten jó megoldás. Tehát bárkit, akit szívesen fogadunk, csak valamiért még nem vagyunk otthon.

Hogyan nyitható az okos zár még?

A rendszeres látogatók hozzánk érkezését más módon is megkönnyíthetjük. Például oszthatunk ki nekik PIN kódokat. Ebből a rendszer több mint százat képes megjegyezni. Egy másik, nagyon érdekes extrát is nyújt ez a funkció. A kiosztott jogosultságokat időponthoz is lehet kötni. Például úgy, hogy mondjuk az Airbnb lakásunkba tudjuk hogy szerdán 10-től másnap reggel 9-ig adtuk ki. Egy másik innovatív lehetőség az ujjlenyomat használata. A HiSec okos zár ezt is képes regisztrálni, így az ujjunk felmutatása is elég lehet ahhoz, hogy kitáruljon előttünk a zárt ajtó. Ha valakinek az kényelmes, az NFC, azaz a chip kártyát is bevetheti. Ez az eszköz is talán ismerős. Sok olyan munkahely van, ahol ezzel lehet be és kilépni. 

Na de fő a biztonság

A számos, merőben új lehetőséget szemlélve talán arra gondol, hogy mindez nagyon szép és jó, de vajon mennyire biztonságos? A fejlesztők szerencsére ezt is szem előtt tartották. Ezt már a HiSec okos zár kialakítása kapcsán is láthatjuk, mert egy fúrásvédelemmel ellátott szerkezetről van szó. Tehát a betörők nem tudnak olyan egyszerűen boldogulni vele. A zárhoz tartozó szoftver is segít a védelemben. Nevezetesen: a log file. Ez egy intelligens napló, ami regisztrálja, és nyilvántartja, hogy ki és mikor közlekedik az általa felügyelt ajtón. Tehát láthatja, ki lépett be a bejárati ajtón akkor is, ha Ön mondjuk több száz kilométerrel messzebb tartózkodik az otthonától. 

Ha valakivel megromlott a viszony, vagy letelt a látogatása nálunk mit tegyünk?

Akkor sem kell aggódnia, ha valakivel megromlik a kapcsolata, így már nem tartja túl megnyugtatónak, hogy az illető ki-be mászkáljon az Ön lakásában. Szerencsére a fent említett jogosultságok nem örökérvényűek, bármikor vissza lehet vonni őket. Önnek csak annyi dolga van, hogy letiltsa azt a személyt, akit már nem szívesen látna az otthona falain belül. Sokan vannak, akiket egy az ajtón található kamera nyugtat meg. Ez is megoldható, az okos zárra is lehet kamerát szerelni. És ha így dönt, akkor szintet lépett. Az ily módon bebiztosított ajtókat okos ajtónak hívják. 

Mire jó és mi az a wifi gateway  vagy átjáró?

Röviden ez egy átjátszó az otthoni wifink, a HiSec okos zár és a telefonunk között. Tehát ez teszi lehetővé a távoli feloldást, amikor nem tartózkodunk az adott ingatlanban.  Miért is lehet ilyen eszközre szükségünk? Azért mert például ha Airbnb-s a lakásunk és nem akarunk mindig ott lenni mikor azt kiadtuk, vagy épp mikor elmennek,  akkor ez a wifi átjáró nagy segítségünkre lesz, mert ez kommunikál wifin keresztül az okos zárunkkal. Ehhez be kell állítanunk a telefonos appban a gatewayt, ugyanis ott fogjuk tudni kiosztani a PIN kódot, az ujjlenyomatot és egy egyéb beállítást megtenni. Fontos, hogy az átjárót áramforrásba helyezzük, mert anélkül nem működik. Illetve, hogy a HiSec okos zár és a wifi gateway között kevesebb legyen 10 méternél a távolság, mert az a csatlakozást befolyásolhatja.

HiSec okos zárral a munkába is

Mert az itt leírtak természetesen a munka világára is érvényesek. Az irodáját is felszereltetheti egy intelligens zárral. Ezt már a szétosztható, több mint száz jogosultság is lehetővé teszi. Ön pedig könnyedén nyomon tudja követni az alkalmazottak vagy akár az ügyfelek mozgását. Szállásadóként pedig a távolból, a telefonnal történő vezérlés jöhet jól. Szabadon mozoghat, miközben bárhonnan, bármikor beengedheti a vendégeket. Emellett az ideiglenes PIN kód is a segítségére lehet. Ez egy adott ideig érvényes jogosultság. Átadhatja a vendégeknek, akiknek így nem kell állandóan magukkal hurcolniuk a kulcsot. 

Maximális biztonság elérhető áron

Lehet, hogy feltette magában a kérdést, hogy vajon mennyibe fájhat Önnek egy ilyen komplex rendszer? Nos, jó hírünk van. Mindezt egy átlag felhasználó által is elérhető áron kínáljuk. Bizonyára Ön is  hallott már a HiSec ajtókról, mellyek teljesen kompatibilisek a HiSec okos zárainkkal akár régebbi akár újabb ajta van már. Lépjen velünk kapcsolatba, és többet is megtudhat szolgáltatásainkról.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft