Blog, Okos ajtózár, Számkódos okos ajtózár

Az okos ajtózár jelentősége

Hagyományos HiSec zár cseréje az új HiSec Okos zárra.

Az okos HiSec ajtózár a bizonságos otthon egyik pillére

Hazánkban is egyre elterjedtebb az okos otthon kialakítása. Az okosításnál fontos  tényező, amit figyelembe kell venni, hogy  ne csupán a kényelmünket szolgálja, az elsődleges szempont a biztonság megteremtése legyen.  Mindenki védi saját magát és családját, valamint a megszerzett javait.  Ez pedig elsősorban az okos bejárati ajtó beépítésével lehetséges.


Mit értünk okos bejárati ajtón?  És mi is az az okos ajtózár?     

Minden biztonsági ajtó okos bejárati ajtónak tekinthető, amely okos szerelvényekkel van ellátva (lásd okos ajtózár, okos kilincs), és ezáltal számos funkcióval szolgálják ki a biztonságunkat és a kényelmünket egyaránt. Sok féle okos zár létezik a magyar piacon, melyek ezeknek az igényeknek megfelelnek. Bár minden okos zár kulccsal is nyitható, de nyithatók okos telefonunk segítségével távolról is. Olyan funkciókkal is rendelkeznek, melyek idegenek számára elérhetetlenek, így az illetéktelen behatolás is szinte lehetetlen. Emellett számos kényelmi igényt is kielégítenek, például nem kell többé a kulcsot keresgélni, továbbá személyre szabott belépési lehetőséget tudunk biztosítani bárkinek, illetve azt bármikor vissza is vonhatjuk,és  távolról is működtethetők.

Okos ajtózár

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

Hisec Mars okos zár termékkép – arany

Az okos bejárati ajtó kialakításakor a régi zárbetétet és a kilincset is le kell cserélni. A zárbetét kívülről alig látható és hozzáférhetetlen, ezért szinte betörésbiztos. Az okos zár közel valamennyi régi cilinderzár helyére beszerelhető komolyabb átalakítás nélkül. A beszerelésről a videókat ide kattintva nézheti meg.


Hogyan nyitható az okos bejárati ajtó? Mit tud az okos ajtózár?

Ujjlenyomatos ajtózár

A HiSec okos ajtózár mindenféle külön eszköz nélkül, csupán az ujjunk érintésével működik. Ezzel a funkcióval nyithatóvá tesszük a bejárati ajtót, melyet nagyon egyszerűen tud beállítani majd a zár alkalmazásában. Persze ez még csak az egyik lehetőség, hogy bejussunk otthonunkba. Nézzük a további lehetőségeket amit a HiSec okos ajtózár tud.

 

Belépés NFC kártyával 

A kártyával tudjuk biztosítani a kényelmes és biztonságos belépést. Csupán a kártyát kell a kilincshez tartani az ajtó nyitáshoz. Amennyiben a kártya elvész, azonnal törölhető, így azt a továbbiakban már senki sem használhatja. Mód van arra is, hogy több személynek engedélyezzük a belépést, mert újabb kártyákat is beszerezhetünk hozzá. Gyárilag 3 darab kártya a tarozéka a csomagnak.

 

Számkódos ajtózár – számkódos kilincs

Az ajtónyitáshoz a megfelelő PIN kód beütése szükséges. Számtalan kódot ismer fel és raktároz a zár, így több személy számára, személyre szabottan adhatunk belépési engedélyt. Így például megadható, hogy ki és mikor nyithatja az ajtót. Ez abban az esetben hasznos, ha valaki rendszeresen jár hozzánk, például a takarítónő. De azt is megszabhatjuk, hogy mikortól, milyen időtartamra biztosítjuk valaki számára az ajtónyitási lehetőséget. Ez hosszabb ideig nálunk tartózkodó vendég esetében előnyös, mert egymástól függetlenül tudunk a lakásba ki- be járni.

A távirányítás okos telefonról

Wifi okos zár – airbnb okos ajtóár

Telefonunk segítségével bluetooth kapcsolattal és egy ingyenesen letölthető applikáción keresztül   irányíthatjuk a belépést otthonunkba. Ez azonban a lakásunktól maximum 10 méteres körzetben lehetséges. A Wifi kapcsolattal rendelkező zárakat a világ bármely pontjáról működtethetjük. Mindehhez egy Wifi híd szükséges pluszba. 


Okos kilincs

Az okos ajtózár segítségével az ajtónyitáshoz nem szükséges sem kulcs, sem mobil telefon, csak egyszerűen be kell ütni a PIN kódot, vagy használni az ujjlenyomatot és a zár máris nyílik. Az intelligens kilincs általában kompatibilis a zárakkal, így a legtöbb esetben az okos ajtózár illetve az okos kilincs beszerelése nem jelent bonyolult feladatot, házilag is kivitelezhető.  Az okos zárat egyszerűen a régi helyére kell illeszteni és rögzíteni, valamint a kilincsek közti távolságot szükséges még beállítani.

A számkódos kilincs, vagyis okos ajtózár használatához nem szükséges semmilyen segédeszköz, csak a kilincsen kell beütni a kódot, vagy hozzáérinteni az ujjunkat. 

Reméljük sikerült felkelteni érdeklődést! Munkatársaink további kérdés esetén készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft