Blog, Digitális zár

Okos zár: egy intelligens védelmező a családnak

A videóban bemutatjuk az okos zár beállításából azt a részt, amikor PIN kódot adunk hozzá.

A zár megvéd minket az illetéktelen behatolóktól. Ha pedig még okos is, az a hab a tortán. 

De talán a legnagyobb előnye a sokszínűség. Például kinyithatja lakása ajtaját PIN kóddal, de sok egyéb módja is van annak, hogy az ember bejusson az ajtón. Bárki kiválaszthatja ezek közül a számára legkényelmesebbet, és így magabiztosan használhatja ezt az okos zárat. Nézzük milyen nyitási lehetőségek vannak!

1. Az ujjlenyomat ereje amit az okos zár tesz lehetővé

Talán az ujjlenyomatos megoldás lehet a legkényelmesebb. Ma már nem csak a bűnügyi nyilvántartásban azonosítják az embert az ujjai révén. Sokunkat az okos telefonja is ez alapján ismer meg. Ezek után kézenfekvő, hogy az intelligens zárrendszer is képes megtanulni a felhasználók ujjlenyomatait. Akár az egész családnak be tudják állítani az ujjlenyomatát az ingyenesen letölthető alkaémazásban, így mindenki kényelmesen és gyorsan bejuthat otthonukba az okos zár segítségével.

2. A telefonos belépés

És ha már az okos telefonnál tartunk, az is összehangolható az okos zárral. Ha a telefonhoz tartozik bluetooth kapcsolat, azzal is simán be lehet lépni az ajtón, ha pár méteren belül vagyunk a zárhoz. És van még egy innovatív alkalmazás, a digitális zár funkció, melyet akkor tud használni, ha vásárol egy plusz kiegészítőt. Ezt úgy hívják, hogy wifi átjáró (gate way). Ez akkor lehet Önnek érdekes, ha például kiadó lasokkal foglalkozik, és nem tud minden “kulcsátadásnál”ott lenni, mert épp pár száz kilométerrel arrébb tartózkodik. Ezzel az eszközzel ugyanis bármikor módosíthatja, törölheti a belépési kódokat, vagy akár újat is adhat meg.

3. Chip kártya otthonra is

Az NFC kártyát sok ember veszi kézbe nap mint nap. Nem ismerős a neve? Ha azt mondjuk, hogy chip kártya, biztos képben lesz. Sokan lépnek azzal be a munkahelyükre, könnyen lehet, hogy Ön is. Az okos zárnak köszönhetően pedig már a lakása ajtaját is kinyithatja vele. 

4. A PIN kód száznál is több lehet

Talán nem meglepő, hogy PIN kód segítségével is beengedhet minket az okos zár. Az viszont már komoly fejlemény, hogy a memóriája igen nagy. Száznál is több kombinációt képes megjegyezni. Úgyhogy mindenki kiválaszthatja azt a számot, amit a legegyszerűbben képes fejben tartani. 

Kódok, melyeket időhöz is köthetünk mikor beállítjuk az okos zárunkat

Az intelligens zárrendszer fejlesztői vittek még néhány csavart a PIN kódokat kezelő programba. Ennek köszönhetően az ideiglenes PIN kódokat is képes kezelni a rendszer. Tehát megtaníthatjuk neki, hogy egy bizonyos kombináció mondjuk csak négy napig érvényes. Ennek például akkor lehet értelme, ha valaki néhány napig nálunk száll meg, és így nem kell neki pótkulcsot adni. Az okos zár a hét napjait és az órát is ismeri. Így, azt is megtanulhatja, hogy egy bizonyos kód csupán egy adott napon, néhány órán át legyen érvényes. Mondjuk, keddenként 10 órától 12 óráig. Például a takarítónő számára lehet érdemes a PIN kódot ilyen módon kiadni. 

Log file funkció az okos zár alkalmazásán belül

Ez a fura név annyit jelent, hogy intelligens napló. Az okos zár egy fontos tartozéka, amelyben a rendszer nyilván tartja, hogy ki mikor halad át az általa felügyelt területen. Óriási biztonságérzetet adhat. Így ugyanis nem kell állandóan hívogatnunk a családtagokat, ha nem vagyunk otthon. Anélkül is tudhatjuk, ki hánykor ért haza. Persze ahhoz hogy ezt minden percben meg tudjuk nézni, szintén szükséges a wifi híd megléte. Ennek hiányában csak a zár közelében nézheti vissza log file-t.

Törlés és fúrásvédelem a biztonságért, melyet szintén a HiSec okos zár nyújt

Hisec Okos zár bordó és arany szín

Hisec Okos zár bordó és arany szín

A sok innovatív extrát nézve van valami, ami nyugtalaníthatja az embert. Az persze nagyon jó, hogy ilyen könnyen bejuthatunk az otthonunkba. Csakhogy mi van, ha ezt olyasvalaki is megteheti, akiben korábban megbíztunk, de kiderült, hogy ezt egyáltalán nem érdemelte meg? Alapesetben mindenkinek az jut eszébe, hogy ilyenkor elkerülhetetlen a zárcsere. De nem az okos zár esetében! Az intelligens rendszer kezelőjének csupán annyit kell tennie, hogy törli a kellemetlenné vált személy jogosultságát.  A betörés viszont már nehezebb ügy. Az ellen elvileg nem tudunk mit tenni. Illetve ez mégsem teljesen így van. Az okos zár fejlesztői ezt a lehetőséget is szem előtt tartották. A szerkezet ezért speciális fúrásvédelmet kapott. Ez először is három zárnyelvet foglal magában. És a zárhoz tartozik még négy acéltüske, amelyek az ajtószerkezetet tartják. 

Az okos ajtó

Az is megoldható, hogy ne csak a zár, hanem az ajtó is intelligens legyen. Ehhez annyit kell tenni, hogy kamerát kell szereltetni az okos zárra. Az ajtót innentől kezdve okos ajtónak hívják. 

Kényelem és biztonság a munkában is az okos zárnak köszönhetően

Az okos zár a munkába járást is nagyban megkönnyítheti, ha mondjuk egy iroda bejáratára kerül. Innentől kezdve az ott található gépparkot is biztonságban tudhatjuk. De az intelligens rendszer a szállásadóknak is jól jöhet. Ők az ideiglenes kódban és a digitális zár funkcióban rejlő lehetőségeket tudják remekül kihasználni. 

Komfort és védelem baráti áron

A legjobb hírt a végére hagytuk. A HiSec okos zár egy olyan eszköz, ami baráti áron kapható, tehát egy átlag ember is megengedheti magának. Így, ha Ön is szívesen felszereltetné az ajtajára, szeretettel várjuk a megrendelőink között. És van még egy jó hírünk! A szállítást és a beszerelést kérheti egyszerre is, ha tőlünk vásárolja a HiSec acél biztonsági beltéri ajtót!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft