Blog, Digitális zár

Okos ajtózár: egy fontos lépés a biztonságért

Hisec Mars okos zár termékkép - bordo

Okos ajtózár, mert nem árt, ha korszerű módon zárjuk az ajtónkat. 

A híreket mindenki olvassa/hallgatja/nézi. És ezek nem feltétlenül megnyugtatóak. Minden napra jut egy, de inkább több szaftos bűneset. Gyilkosság vagy betörés. Az utóbbiról lehet, hogy már akkor hallunk, amikor elkapták az elkövetőt. Ami sajnos nem jelenti azt, hogy az általa okozott kár megtérül. A sértettek többsége soha többé nem látja az eltulajdonított tárgyakat. Szóval, nem árt zárni az ajtónkat, de nagyon nem mindegy, milyen zárral tesszük ezt. Ezért is javasoljuk, hogy aki csak teheti, szerezzen be egy HiSec okos ajtózárat ajtajára. Hogy miért? Nézzük az előnyeit!

A speciális fúrásvédelem

Szerencsére ma már van olyan okos ajtózárrendszer, ami speciális fúrásvédelemmel rendelkezik. Ez néhány fontos kiegészítőt jelent: három zárnyelvet és négy acéltüskét. 

Azért könnyen kezelhető a HiSec okos ajtózár

Talán van, aki egy kicsit megijedt a fent leírtaktól. Mert az ilyen extra biztonságos zárak kezelése bonyolult lehet. Ám jelen esetben szó sincs erről. Most egy okos zárról beszélünk. Számtalan nyitási mód közül választhatunk melyek változatos és felhasználóbarát módszerek. Most ezeket nézzük meg részletesebben, tehát milyen módon nyitható a Hisec okos ajtózár?

Az ujjlenyomattal nyitható okos ajtózár

Ezek közül a legegyszerűbb talán az ujjunk használata. Az ujjlenyomatunkat lassan már minden intelligens rendszer képes lesz felismerni. Például sokunknak van olyan okos telefonja, amit ennek segítségével aktiválunk. És az okos ajtózár révén az ajtónkat is nyithatjuk vele. 

Az NFC ajtónyitás is egy szuper opció

Na de mit jelent ez a furcsa betűkombináció? Egy sokunk számára ismerős tárgyat: a chip kártyát. Rengeteg munkahely kelléke ez, ez kell ahhoz, hogy a dolgozók ki-be közlekedjenek. És ha Ön úgy érzi, hogy kényelmesen áll a kezében, az intelligens zárral együtt is használhatja nyitáskor.

A telefon is segíthet az okos ajtózár nyitásában

wifi gateway - wifi átjáró

wifi gateway – wifi átjáró

Az intelligens rendszer az okos telefonnal is kompatibilis. Azzal is simán lehet irányítani, ha van a telefonhoz bluetooth kapcsolat. Tehát amikor már pár méterre tartózkodik az ajtózártól, akkor az ingyenesen letölthető alkalmazásban rányom a nyitára és már be is mehet az otthonába. A rendszer fontos kiegészítője a digitális zár funkció. Ez egy rendkívül innovatív alkalmazás. Úgy is lehet vele irányítani az okos zárat, és vele együtt az ajtót, hogy az ember nincs is a közelében. Ahhoz azonban, hogy ez a fukciója az okos ajtózárnak, hogy működni tudjon szükséges egy wifi átjáró (gateway) beszerzése pluszba. Ez a plusz eszköz fog ugyanis kommunikálni interneten és bluetooth-on keresztül az okos telefonukkal (appon kersztül) és az okos ajtózár között. Néha előfordulhat, hogy váratlanul kell beengednünk valakit – mondjuk a szerelőt – úgy, hogy mi magunk viszont nem vagyunk otthon. Jól jöhet ilyenkor ez az app. 

Belépés PIN kóddal

Ma már PIN kódot is sok helyen használunk, akár egy épület kapuját is kinyithatjuk vele. Vagy a saját ajtónkat. Az okos ajtózár ugyanis ezt is meg tudja tanulni. Konkrétan száznál is többet képes megjegyezni belőle. Többé az se gond, ha olyasvalakit kell beengednünk, akit azért nem szívesen látnánk a hét bármely napján az otthonunkban, tehát nem repdesünk az örömtől, ha arra gondolunk, hogy kulcsot kellene adnunk neki. A takarítónő lehet például ilyen személy. Ám kódot ő is kaphat. Az intelligens zár olyan okos, hogy beállíthatjuk rajta, hogy egy adott kód csupán egy bizonyos időintervallumon belül legyen érvényes. Mondjuk, szerdánként reggel nyolctól kilencig. Egy másik szuper lehetőség az ideiglenes PIN kód. Ez csak néhány napig, hétig, hónapig érvényes: az időtartamot természetesen Ön állapítja meg. Ez akkor lehet opció, ha szállóvendéget fogad. 

A törlés joga garantált a HiSec okos ajtózárnál

Egyfelől óriási dolog, hogy ez a zárrendszer ennyire könnyen kezelhető, és emellett védelmet is nyújt. De vajon megvalósítható mindkettő egyszerre? Mert mi van, ha olyasvalakinek adunk jogosultságot a belépésre, akiről később kiderül, hogy egy kicsit se szolgált rá a bizalmunkra? Az okos ajtózár esetében semmi különös. Csupán annyi dolgunk van, hogy töröljük az illető jogosultságát. Persze, ezt nem árt nagyon sürgősen megtennünk. 

Intelligens napló az intelligens ajtózárhoz

Az alkalmazáson belül találunk egy  log file-t, ami más néven intelligens napló. Ebben a zárrendszer azt tartja nyilván, hogy ki és mikor és mivel lépett be vagy az általa felügyelt területen. Tehát a távolból is nyomon követheti, hogy ki járt a lakásában. Ez is óriási biztonságérzetet adhat. 

Az ajtó is lehet okos nemcsak az ajtózár

Fúrásvédelem, log file, ez mind nagyon szuper, de nem biztos, hogy mindenkinek elég. Vannak, akiket csak egy kamera tud igazán megnyugtatni. Számukra is jó hírünk van: az okos ajtózárral az is kompatibilis, simán rá lehet szerelni. Az ajtónkat pedig innentől kezdve okos ajtónak hívhatjuk. 

A biztonság megfizethető amikor Hisec okos ajtózárat vásárol

Mert a biztonság mindenkinek jár. Éppen ezért egy átlag ember által is megfizethető áron kapható az okos ajtózár. Szakképzett kollégáink pedig örömmel felszerelik, és beüzemelik Önnek akár HiSec acél biztonsági ajtóval egyidejűleg.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft