Blog, Okos kilincs

HiSec okos ajtózár: független, szabad életet ad

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

A HiSec okos ajtózár ideje eljött

Például azért, mert úgy is kezelhetjük, hogy nem vagyunk a közelében. A zárak legújabb generációjáról van szó, hiszen többféleképpen nyitható, akár távolról is azonnal vezérelhető az irodánban vagy otthonunkban felszerelet Hisec okos ajtózár. Jó megoldás továbbá azoknak is, akik nyaralóknak adják ki lakásukat.  Nézzük akkor mos részletesebben, hogy mit is tud a Hisec okos zár.

Az ujjlenyomatos belépés

Ez komoly: a puszta kezünk is elég lehet ahhoz, hogy belépjünk az ajtón. Az intelligens zár rendszere könnyedén képes azonosítani az emberi ujjlenyomatot. A HiSec okos ajtózár ingyenes magyar nyelvű applikációban több ujjlenyomat is beállítható nagyon egyszerűen. 

Az NFC (chip)  kártya

Ez a név sokaknak nyilván idegenül hangzik. De ha azt mondjuk, hogy chip kártya, akkor valószínűleg már más a helyzet. Ez sokunk kezében van nap mint nap. Számos olyan munkahely van, ahol ezzel lehet belépni. És a HiSec okos ajtózárnak köszönhetően bárki használhatja az otthonában is. Gyárilag 3 db kártyát tartalmaz az okos ajtókilincs.

A sok-sok PIN kód, mely beállítható a HiSec okos ajtózár appjában

A PIN kódot se csak a bankkártyáihoz használhatja az ember. A HiSec okos ajtózár száznál is többet képes ebből megjegyezni. Tehát elég csak azt a néhány számot beütni ahhoz, hogy bejussunk az otthonunkba. És a történetnek még csak nincs is vége ennyivel. Ez az intelligens rendszer az ideiglenes PIN kód fogalmát is ismeri. Meg lehet neki tanítani, hogy egy adott kombináció csak egy bizonyos ideig, mondjuk pár napig érvényes. Így, ha egy barát vagy egy rokon Önnél száll meg, nem kell neki kulcsot másoltatni. Ez is nagy könnyebbség lehet. A PIN kódok egy másik alcsoportja szintén óriási szabadságot adhat Önnek. Olyan kódokról van szó, amelyeket a hét bizonyos napjai egy adott időintervallumára lehet limitálni. Nagy segítség lehet ez, ha valaki – mondjuk a takarítónő – mindig egy meghatározott időpontban lép be a lakásba. A rendszer ezt megtanulja, tehát Önnek nem kell otthon ülnie, hogy beengedhesse őt. A munka ezen részét tehát a HiSec okos ajtózár végzi el Ön helyett. 

A bluetooth és a digitális zár kapcsolata a HiSec okos ajtózárral

Ki-be közlekedhet az ajtón a telefonja segítségével is. Ehhez elég lehet egy jól működő, bluetooth kapcsolat és az ingyenesen letölthető app. A digitális zár funkció pedig még ennél is több lehetőséget tartogat. A digitális zár funkció azt takarja, hogy Ön távolról is tudja azonnal irányítani a HiSec okos ajtózárat. Ehhez szükséges egy wifi átjáró beszerzése, melyet egyben is vagy később is megvásárolhat tőlünk. Miért is kellhet ez Önnek? Alapból ahhoz hogy az okos ajtózárat tudja kinyitni fizikálisan ott kell lennie, ugyanis a telefonja (tabletete) bluetooth segítségével kommunikál az okos kilicscsel. Azonban ha vásárol egy wifi átjárót (gatewayt) akkor mindettől megkíméli magát, tehát távolról azonnal létrehozhat új PIN kódot, vagy törölheti is azt, ha valami nemvárt esemény lenne. Például elutazott valahova, és egy váratlan esemény miatt be kell engedni a lakásba a szerelőt? Ez innentől kezdve már nem probléma. Nem muszáj haza rohannia. A HiSec okos ajtózár és a telefonja levehetik a válláról az efféle terheket. 

A mindent tudó log file

A log file is hozzájárulhat a szabad élethez. Ez a rendszer egy másik tartozéka, egy intelligens napló. Ha ebbe belép, percre pontosan láthatja, mikor ki közlekedett a lakása ajtaján. Immár nem kell többé hívogatnia a családtagokat, hogy hazaértek-e már, vagy elindultak-e otthonról. Ez a funkciója a HiSec okos ajtózár alkalmazásában található szintén.

A szabadság és a biztonság

Ha a HiSec Okos zárat szereltetni az ajtóra sok tekintetben felszabadító lehet. Ám ez mégse minden esetben megnyugtató. Előfordulhat, hogy olyasvalaki mászkálhat az otthonában, akiben korábban megbízott, aztán sajnos kiderült, hogy az illető erre egyáltalán nem szolgált rá. A régi, nehéz időkben az ilyen felismeréseket zárcsere követte. Ma viszont már nem kell ezzel bajlódnia. Elég csupán annyit tennie, hogy törli a kellemetlenné vált személy jogosultságát HiSec okos ajtózár alkalmazásában. A rendszer fejlesztői egy másfajta nehézséget is szem előtt tartottak. Mert lehet tartani a betörőktől is. Ők nem kérnek jogosultságot. A lakásba anélkül szándékoznak bejutni mondjuk egy hidegvágó segítségével. Ezért kapott az okos zár speciális fúrásvédelmet. Pontosabban: három zárnyelvet és négy acéltüskét. Az utóbbiak az ajtószerkezetet tartják. 

HiSec intelligens  ajtózár az iroda ajtaján

HiSec "Mars" okos zár első lépések - Bemutató videó

HiSec “Mars” okos zár első lépések – Bemutató videó

Idáig arról volt szó, hogy ez az innovatív rendszer mennyire megkönnyítheti az otthoni életünket. Ám cégvezetőként is hasznát veheti. Gondolja csak végig, mekkora könnyebbséget jelenthet, ha lehet csupán PIN kóddal, ujjlenyomattal stb közlekedni az irodája ajtaján. A digitális zár alkalmazás wifi átjáróval pedig hatékonyabbá teheti a munkáját. Jól jöhet például, ha Ön szállásadó, ám nem tud minden pillanatban a szálláshelyen tartózkodni, hogy fogadja a vendégeket. 

A szabadság ára nem túl magas, ha a HiSec okos ajtózár mellett dönt

Mivel az okos zár rendszere sok extrát tartalmaz, sokan attól tarthatnak, hogy mindez jelentősen megnöveli az árát. Ám fölösleges aggódni. Baráti áron kapható ez az eszköz, egy átlag ember is megengedheti magának. 

Így, ha Ön szívesen látná az otthona vagy az irodája ajtaján, szeretettel várjuk a megrendelőink között! A rendelését leadhatja a HiSec acél biztonsági ajtó vásárlásával együtt is!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft