airbnb lakások, Blog

Az okos kilincs a jövő megoldása

Az okos kilincs beltérre könnyedén beszerelhető

Talán a cím nem is teljesen igaz, hiszen már nemcsak a jövőben, hanem a jelenben is hódít az okos zár. Ugyanis egyre többen választják ezt a praktikus, kényelmes és biztonságos megoldást. Az okos kilincs,  a számkódos zár, illetve ujjlenyomatos ajtózár ma már könnyedén elérhető bárki számára legyen szó otthona vagy irodája biztonságossá tételéről. Az okos zár beszerelése pedig akár 5-10 perc alatt megtörténhet mindenféle külső segítség nélkül, így bárki beszerelheti. Nem kell hozzá különösebb tudás. Nincs szükség lakatosra sem. Maga a beszerelés lépéseit meg tudja nézni a videóink között.

 


Mit tud pontosan az okos zár és miért érdemes ebben gondolkodnia?

Rengeteg időt és bosszankodást spórolhatunk meg általa. Ugyanis akár távolról is tudjuk üzemeltetni, ha rendelkezünk wifi átjáróval (gateway) és internet kapcsolattal, valamint okos telefonnal. Ehhez ugyanis rendelkezésre áll egy ingyenes applikáció, melyen keresztül láthatjuk, hogy éppen ki tartózkodik otthon és, akár egy sms-ben kiküldhetünk bárkinek jelszót, hogy be tudjon lépni az ajtón. Ez akkor lehet jó megoldás, ha például váratlan vendég bukkan fel, vagy előbb érkezik meg a vendégsereg, mert dugóba kerültünk. Egy váratlan csőtörés alkalmával is gyors megoldást adhat számunkra. Nem kell szívességet kérnünk másoktól és idő intervallumhoz is rendelhetjük a belépési jogosultságot. Példának okáért eldönthetjük, hogy a bébiszitter vagy takarító csak szerdán 10 és 14 között tudja kinyitni az ajtót. Az okos kilincs segít abban is, hogy bármikor hozzáadjunk vagy elvegyünk a jogosult személyek közül valakit. Többé nem kell megkérni, kínos perceket átélni, ha valakitől vissza akarjuk kérni a kulcsokat. Sőt, nem kell ezt kivárni és az sem okoz gondot, ha valaki elvesztette a kulcsokat. Ez nagyobb biztonságot ad számunkra és gyorsan egy pillanat alatt el tudjuk intézni a dolgot. Nem véletlen, hogy az okos zár Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ne lepődjön meg : az okos zár, okos kilincs, számkódos zár neve alatt ugyanazt értjük

Hivatkoznak ugyanarra a zárra számkódos ajtózárként, de ujjlenyomatos ajtózárként is. Ugyanis  az ajtózár nyitható kártyával, PIN kód segítségével, és egyéb más módon is. Mindenkinek egyéni PIN kódja lehet, így nem kell kulcsot sem magunkkal vinni. Ez egy nagyon praktikus megoldás, gyerekek is könnyen használhatják. Használhatja ujjlenyomatos ajtózárként is a az ajtót. Itt is számtalan férőhely van, így adhat bárkinek ilyen jellegű jogosultságot. Ezt a funkciót használva nem kell attól félnie, hogy kilesik esetleg a PIN kódot, csak Ön fog tudni belépni az ajtón. Ráadásul ez nagyon hamar megtörténik, elég csak odaérintenie az ujját és már nyílik is az ajtó, nem kell kulcsokkal babrálnia. Lehetőség van ezenkívül NFC kártyával kinyitni az ajtót, mely egy chip-et tartalmaz. Ez esetben elég a zárhoz érinteni a kártyát és már nyílik is az ajtó. Emellett dönthet úgy is, ha 5 méteres körzeten belül van, hogy inkább bluetooth kapcsolattal nyitja ki az ajtót. Ez si nagyon hasznos lehet a tapasztalatok alapján.

Nem véletlen, hogy airbnb okos zárként is sokan keresik ezt az  okos kilincset 

Ugyanis bérbe adandó ingatlanok, apartmanok vagy akár munkahelyek esetén is közkedvelt megoldás az okos zár használata. Nem kell kulcsokat másolni, cserélni, hanem elég egy Pin kódot vagy NFC kártyát adni és már működtethető is a rendszer, mely beprogramozható, hogy meddig legyen aktív az egyes ügyfelek, illetve használók körében. Ezért wifi átjárót (gateway) mindenképpen érdemes az okos zár mellé rendelni, hogy ezek a funkciók mind működhessenek. Ezáltal tényleges biztonságban lehetünk a lehető legnagyobb kényelem mellett. Ezért írtuk a leírás elején, hogy ez a jövő megoldása közé tartozik, amit már most is sokan használnak. Fontos, hogy biztonságos ajtóra szerelje fel, hiszen, ha azt könnyű áttörni, akkor hiába ad biztonságot a zár, könnyen be tudnak törni Önhöz.   

Maradtak még kérdései? Keressen minket bátran az okos kilinccsel kapcsolatba, hogy minél hamarabb segíthessünk Önnek! Továbbá ha a HiSec bejárati ajtó is érdekli vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft