Blog, Okos ajtózár

Egyre többen választják az ujjlenyomat olvasó kilincs teleptítését

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Elkezdődött az otthonunk okosítása

Ma már egyértelműen látszik, hogy a világ folyamatosan technikai fejlődésnek van kitéve. Ez az iram egyre gyorsabb. Ma már okos otthonok épülnek, de sokan a meglévő lakásunkat, irodájukat kezdték el okosítani. Ezzel időt és energiát spórolhatnak meg. Nincs ez másképpen az ajtózárakat illetően sem. Célszerű inkább a biztonság terén, értjük ezalatt a bejárati ajtók okosításánál elkezdeni. Ugyanis fontos, hogy ezek az eszközök- ujjlenyomat olvasó kilincs -megbízhatóak legyenek. A világítás és porszívó és egyéb eszközök okosítása talán kevésbé fontos. Ha ugyanis betörnek hozzánk, amiért elavult zárakat használunk az nagyobb kárt okozhat.

Milyen ajtóba ajánjuk az ujjlenyomat olvasó kilincs beszerelését?

Ha Önnek ujjlenyomat olvasó kilincs van felszerelve ajtajára, akkor kevesebb az esélye, hogy betörnek Önhöz. Azonban érdemes megfelelő biztonsággal rendelkező ajtóra felszerelni az okos ajtózárat, mert ha az ajtó könnyen áttörhető, akkor a zár önmagában nem fog elég védelmet biztosítani Önnek. Érdemes az ellenünk irányuló betörést elkerülni, mert nagy bosszúsággal és traumával járhat mindez. Ez azt jelenti, hogy a feldúlt lakás önmagában még semmi. Eltűnhetnek olyan, akár eszmei értékkel bíró tárgyak, amik már sosem fognak előkerülni. Listát kell vezetnünk arról, hogy pontosan mi tűnt el és ezután takarítanunk, majd rendet raknunk. Ez elég sokáig eltarthat és sok fájdalmat okozhat számunkra. Ezért mi biztonsági acél bejárati ajtó beépítését ajánljuk, és miután ez megvan, jöhet is az ujjlenyomat olvasó kilincs telepítése.

Az ujjlenyomat olvasó kilincs gateway-el

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Mi is a gateway ( wifi-híd)? Ez egy kis fehér eszköz, mely azt a célt szolgálja, hogy okostelefonunkat összeköti wifin keresztül az okos zárral. így távolról is bármikor irányítható lesz a digitális zár. Maga az alkalmazásban láthatja, hogy éppen milyen kóddal léptek be otthonunkba. További az ingyenes magyar nyelvű appban lehetőséget adhat, illetve elvehet különféle jogosultságokra. Nem kell visszakérnie ehhez a kulcsokat, és időponthoz is rendelheti, hogy ki és mikor nyithatja ki az ajtót. Például a bébiszitter vagy takarító csak kedden 8-16 óra között fog tudni bemenni az Ön irodájába, otthonába. Az elektromos zárat többféle módon fogja tudni kinyitni. 

 

Emellett azonban számtalan más megoldás áll rendelkezésre. A zár nyitható számkódos ajtózárként. Több, mint 100 PIN kódnak van helye, így adhat bőven jelszavat, akinek csak szeretne. Nemcsak a családnak, ismerősöknek is. Az egyedi jelszavaknak köszönhetően pontosan tudni fogja, hogy ki és mikor használta azt.

Az ujjlenyomat olvasó kilincs nyitható ujjlenyomattal


Használhatja ujjlenyomatos ajtózárként is a zárat. Ezáltal gyorsan be tud lépni az ajtón, nem kell a kulcsokat keresgélnie. Gyors és hatékony megoldás, és nem tudják lelesni a PIN kódot. Ha például elmegy sportolni, futni, akkor kényelmes megoldás, hogy nem kell kulcsot vinnie magával. Ha ellopják iratait, de nem találnak mellette lakáskulcsot, akkor szintén egy biztonsági tényezővel többel fog rendelkezni. Magát a programot pedig nemigen lehet feltörni, ha azonban ez mégis bekövetkezne, akkor sincs probléma, mert nem tudják, hogy fizikailag hol található az adott zár. 

NFC nyitás

A zár pedig NFC (chip) kártyával is nyitható. Ez esetben elég odaérinteni a kártyát és már nyílik is az ajtó. Irodákban is közkedvelt megoldás. Ugyanis könnyedén lehet átadni más személynek és gyorsan, hatékonyan lehet vele kinyitni az ajtót. Ez az oka annak is, hogy az ujjlenyomat olvasó kilincs többféle módon nyitható. Egyébként airbnb okos zárként is szokták keresni az interneten. Hiszen apartmanok esetén is jó megoldás.

Az ujjlenyomat olvasó kilincs PIN kóddal is nyitható

Természetesen PIN kódot is használhatunk – ha szállásadók vagyunk, vagy bérbe szeretnénk ingatlant kiadni-, melyet megváltoztatunk a különféle vendégek esetén.

Emellett lehetőség van arra is, hogy bluetooth segítségével kinyissuk az ajtót. Ezt 5 méteren belül tudjuk megtenni telefonunk segítségével. Távolabbról pedig az applikációnak és gateway-nek hála akár sms-ben küldhetünk egy PIN kódot egy mesterembernek, akit például váratlanul be kell engednünk egy csőtörés miatt. 

  
Válassza Ön is a kényelmes és biztonságos okos ajtózárat. Várjuk megkeresését, hogy minél hamarabb segíthessünk Önnek! 

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft