Blog, Okos ajtózár

Az intelligens HiSec ajtózár előnyei-hátrányai

Az intelligens ajtózárról bővebben

Ma már lemarad az, aki nem követi a modern kor vívmányainak fejlődését. Erre előbb utóbb mindenki rákényszerül, ahogy lovaskocsival sem jár már szinte senki és a mobil telefon is alapvető szükségletünk. Nincs ez másképpen az ajtózárak terén sem. Ma már egyre többen váltanak és választják az intelligens ajtózár telepítését. Ezek az okos ajtózárak ugyanis korszerűek, biokosztonságosak és óriási kényelmet adnak, akár távolról is üzemeltethetőek. Kedvező áron meg lehet vásárolni és nincsenek plusz kiadások, hiszen nincs szükség lakatosra, vagy zárcserére.

Hogyan nyitható az intelligens ajtózár és miért jó?

Röviden fizikai kulcs mellett NFC kártyával, PIN kóddal, ujjlenyomattal vagy 5 méteres körzetben bluetooth-szal is ki tudjuk nyitni az intelligens zárat. Távolabbról pedig, ha vásárolunk hozzá wifi-hidat, akkor okostelefonunkon is hozzáférhetünk távolról. Ehhez azonban kell internetkapcsolat és le kell tölteni az ingyenes applikációt hozzá. Ennek köszönhetően küldhet PIN-kódot sms-ben valakinek, aki azonnal ki tudja nyitni az ajtót és természetesen számtalan PIN kódot el tud tárolni a rendszer. Megnézhető az is, hogy éppen most ki tartózkodik a házunkban. Ha pedig rendelkezünk irodával, akkor ott is kiváló megoldás lehet az intelligens zárat használni. Különféle mesterembernek vagy akár a bébiszitternek, takarítónak is küldhetünk hozzáférést, aki ezáltal azonnal ki tudja nyitni az ajtót. Arra is van lehetőség, hogy időponthoz kössük a belépési jogosultságot, hogy csak egy adott intervallumban tudjon bemenni az illető, például szerdánként 10 és 18 óra között. 

Konkrétan milyen módon nyitható az intelligens zár?

Ahogy fent leírtuk, többféle lehetőség van erre, így kényelmesen kiválaszthatjuk azt, amelyik a legszimpatikusabb a számunkra. Ez azt jelenti, hogy be tudunk menni számkódos zárként használva az okos zárat, ugyanis a számkódos ajtózárnak köszönhetően nincs szükség arra, hogy fizikai kulcsot használjunk, de ha arra van igény, akkor azt is használhatjuk. Ezenkívül lehetőség van ujjlenyomatos ajtózárként is élvezni az okos zár előnyeit. Ezáltal ugyanis azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót. Attól nem kell tartanunk, hogy elfogynak a rendelkezésre álló helyek, rengeteg hely van az ujjlenyomatok számára, éppen ezért adhatunk jogosultságot az egész családnak, ismerősöknek is, ha ehhez van kedvünk. Bármikor módosíthatjuk a jogosultságot is és más módon is kinyithatjuk a zárat szükség esetén. Nagyon hasznos módon működnek ezek az okos zárak, így airbnb zárként is bármikor használhatóak vagy, ha egy bérlőnek szeretnénk kiadni a lakásunkat hosszú távon. Nem véletlen, hogy hotelekben is népszerű megoldásnak számít, ugyanis van lehetőség NFC kártyával is kinyitni az ajtót. Ez a funkció úgy működik, hogy ilyenkor a zárhoz érintjük a kártyát és ezáltal nyithatjuk ki az ajtót.

Az okos zár beszerelése

Magát az intelligens zárat pedig könnyedén kicserélhetjük miután megvásároltuk azt. Az ajtót pedig egyfajta összefoglalásként elmondva ki tudjuk nyitni PIN kóddal, fizikai kulccsal, ujjlenyomatunkkal, vagy bluetooth kapcsolattal egyaránt. NFC kártyát is használhatunk, azonban internet kapcsolatra, okostelefonra és wifi-hídra is szükségünk van, ha távolabbról szeretnénk működtetni az okos zárat. Ennek köszönhetően többé nem kell a szomszédoktól szívességet kérnünk, akik nem biztos, hogy éppen otthon tartózkodnak és vége a kínos pillanatoknak, mikor vissza kell kérni a kulcsokat. Interneten keresztül a gateway-nek köszönhetően mi magunk felügyelhetjük a dolgokat, bárhonnan és bármikor, mely óriási kényelmet ad. Arra is lehetőség van, hogy előre ki tudjuk nyitni az ajtót például a vendégeknek, akik korábban érkeznek meg otthonunkhoz, irodánkhoz, ha esetleg éppen késésben vagyunk. Váratlan helyzetben, példának okáért csőtörés alkalmával azonnal be tudunk távolabbról is bárkit engedni a házba. Nem is gondolná, hogy ezzel mennyi időt és bosszankodást tud megspórolni önmagának. Hiába a modern technológia előnyeit kár lenne elszalasztani. 

Az intelligens zár beltérre


Jelenleg a HiSec okos zárak beszerelését bérházi ajtókra ajánljuk elsősorban, mivel a vízálló képességük nem engedi a kültéri használatot. Értjük ezalatt, hogy olyan helyre kell beszerelni az intelligens zárat, ahol nem éri eső, erős napfény.

Hazánkban is egyre népszerűbb ez a fajta elektromos zár és idővel elképzelhető, hogy mindenki ilyen zárat fog használni otthonában és irodájában egyaránt. Abban az esetben, ha pedig nemcsak az intelligens zárat telepítjük, hanem kamerát is elhelyezünk az ajtónkon, akkor már nem csupán okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk. A modern dolgokat láttán a betörők végig gondolják, hogy érdemes-e egyáltalán betörniük az adott helyre. 

Keressen fel minket valamelyik elérhetőségünkön, ha vannak egyéb kérdései. Amennyiben Önnek még nincs HiSec fém bejárati ajtaja, akkor azokat itt tudja megnézni. 

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft