airbnb lakások, Blog

Az okoszár leveszi a terhet a válláról és valódi biztonságot ad!

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

Az emberek egyre nagyobb biztonságra vágynak a mai kiszámíthatatlan helyzetben

Érthető, hogy a mai pandémia idején egyre többen vágyunk a biztonságra, sajnos ugyanis a jövő kiszámíthatatlan. Szeretnénk családunkat és önmagunkat a lehető legnagyobb biztonságban tudni. A mai modern korban erre könnyedén van lehetőség. Ebben van segítségünkre az okoszár, mely nemcsak valódi biztonságot ad, hanem óriási kényelmet is. Az okoszár sokrétű funkcionalitásának köszönhetően többféle módon hivatkoznak rá ez alapján, mint számkódos ajtózár, okos kilincs, de használják még az ujjlenyomatos ajtózár, vagy az airbnb okoszár megnevezését is.

Többféle elnevezés segítségével hivatkozunk az okoszár különféle funkcióira

Nézzünk át néhány megnevezést, mely utal az okos ajtózár egyes funkcióira, de ugyanaz a zár természetesen valamennyi funkcióval rendelkezik.

Okos kilincs

A kilincs az ajtóval együtt nevezhető okos ajtónak, ugyanis rendelkezik ezzel az intelligens okoszárral. Abban az esetben, ha kamerát is elhelyezünk az ajtón, akkor pedig okos ajtóvá avanzsálja magát. Így teljes biztonságban érezhetjük magunkat. Viszont ehhez egy biztonsági ajtóra is szükség lehet, mert ha az ajtó könnyen feltörhető, akkor az nem fog önmagában megvédeni bennünket.

Számkódos ajtózár és kilincs, számkósos okoszár

A HiSec okoszárak számkóddal is üzemelnek, így gyakran használjuk ezt a kifejezést az emberek az internetes keresések alkalmával. Mivel az okoszár több, mint 100 PIN kódot képes eltárolni, így mindenki kaphat egy külön kódot az ismerősök, illetve család körében. A naplóban pedig elmentve pontosan látható, hogy ki tartózkodik a házban vagy lakásban éppen.

Wifi okoszár

Wifi okoszárként is szokták keresni az egyre népszerűbb okoszárat. Az okoszár ugyanis úgynevezett Wifi híd segítségével az internetre csatlakoztatható és, így bármikor tudjuk távolról okostelefon segítségével is vezérelni. Ahhoz, hogy ezt megtehessük az ingyenes applikációt kell letöltenünk az okostelefonunkra. A log fájlok pedig naplózzák az összes belépést. Látható lesz számunkra, hogy ki és mikor lépett be az ajtón.

Mi az a wifi-híd amivel kiegészíthető az okoszár?

Röviden ez egy átjátszó az otthoni wifink, a HiSec okoszár és a telefonunk között. Tehát ez teszi lehetővé a távoli feloldást, amikor nem tartózkodunk az adott ingatlanban.  Miért is lehet ilyen eszközre szükségünk? Azért mert például ha Airbnb-s a lakásunk és nem akarunk mindig ott lenni mikor azt kiadtuk, vagy épp mikor elmennek,  akkor ez a wifi átjáró nagy segítségünkre lesz, mert ez kommunikál wifin keresztül az okos zárunkkal. Ehhez be kell állítanunk a telefonos appban a gatewayt, ugyanis ott fogjuk tudni kiosztani a PIN kódot, az ujjlenyomatot és egy egyéb beállítást megtenni. Fontos, hogy az átjárót áramforrásba helyezzük, mert anélkül nem működik. Illetve, hogy a HiSec okos zár és a wifi gateway között kevesebb legyen 10 méternél a távolság, mert az a csatlakozást befolyásolhatja.

 

Ujjlenyomatos ajtózár-ujjlenyomatos okoszár

Abban az esetben, ha nincs ínyünkre a kulccsal, akkor vagy kártyával, telefonunkkal, PIN kóddal szöszmötölni, ez esetben az ujjlenyomatunk segítségével is egyszerűen kinyithatjuk az okoszárat. Ez az egyik legegyszerűbb módja az ajtónyitásnak, és így attól sem kell félnünk, hogy valaki kilesi a PIN kódot. Emiatt is sokan választják ezt a megoldást.


Airbnb okoszár

Amennyiben lakáskiadással foglalkozik, akkor szintén az okoszár a nyerő megoldás. Ebben az esetben ugyanis a HiSec okoszár segítségével könnyedén megváltoztathatjuk a jogosultságot és kiadhatunk másik PIN kódot vagy letilthatjuk az előző variációk egyikét. Ez konkrétan azt jelenti, hogy pontosan meghatározhatjuk, hogy kinek és mikor legyen hozzáférése az ingatlanhoz. Ráadásul egy meghatározott időszakra is meghatározhatjuk a hozzáférést az ajtónyitást illetően, ha mondjuk a takarítót szeretnénk ugyanabban az időpontban, hétfőnként 10-12 óra között beengedni. Lehetőség van ugyanis megadni egyszeri vagy többszöri, időponthoz kötött belépési jogot.

Automata ajtózár

Automata ajtózárként is rá szoktak keresni az okoszárra. Ez azonban nem a társasházban fellelhető normál zárra utal ez esetben, hanem ugyanúgy az okoszárra, mely számtalan funkciót rejt magában. Ilyen funkciót takar az a megoldás, amikor okostelefonunkkal bluetooth kapcsolattal is kinyitható a zár. Ezen kívül NFC kártyával is be tudunk jutni az otthonunkba, irodánkba. A gyerekek pedig tudják használni a PIN kódot. Ez azért is szerencsés, mert így nem kell attól félnünk, hogy elveszítik a kulcsokat, vagy a kártyát, amivel nyitható az ajtó. Magyarán mindenki kedvére ki tudja választani, hogy melyik megoldást válassza.

A HiSec okoszár további előnyei

Kiküldhetünk sms-ben is kódot egy szakembernek, akinek azonnal be kell jutnia az irodánkba, lakásunkba, hogy megjavítson valamit. Erre is megfelelő megoldás lehet az elektromos ajtózár, illetve okos bejárati ajtó. Ha fontos Önnek, hogy családjával együtt biztonságban legyen, akkor válassza az okoszárat, mely valamennyi funkciót magában rejti.

A jó hír az, hogy ára is nagyon kedvező, a hibátlan minőségű ajtózáraknak, és néhány kattintás segítségével most meg is tudja rendelni azt.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft