Blog, Okos ajtózár, Okoszár nyitás mobillal

Mit tud a HiSec okos zár?

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

Távirányítás okos telefonról

Az okos zár Magyarországon is egyre jobban elterjedt. Az okos ajtózár védi az otthonunkat és alkalmazása növeli a kényelmünket is. Minek köszönhető a növekvő érdeklődés? Az okos ajtózár kulcs nélkül is, távolról, távvezérléssel is működtethető wifi-híddal.  Az ajtónyitás történhet számkóddal, ujjlenyomattal, kártyával és okostelefonnal a bluetooth és Wifi segítségével. Távolról bármikor le is tilthatjuk a korábban megadott belépési engedélyt a gateway segítségével. Az okos zár felszerelése növeli a biztonságunkat és a kényelmünket. Döntésünk meghozatalakor mérlegelni kell azonban azt, hogy a pénzünkért mit kapunk, milyen biztonságot és kényelmet nyújt számunkra. Az okos zár házilag is beszerelhető, de kérheti szakember segítségét is.

Wifi okos zár 

Telefonunk segítségével bluetooth kapcsolattal és egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével távolról is irányíthatjuk a belépést otthonunkba. Ez azonban a lakásunktól körülbelül 5 méteres körzetben lehetséges. Az  okostelefonunk segítségével a zárakat a világ bármely pontjáról működtethetjük, ha van az okos zár közelében egy wifi-híd és internet. Ez az áthidaló teremti meg a kapcsolatot az okostelefonunk és az okos ajtózár között. Fontos, hogy a híd és zár közötti távolság nem lehet több, mint tíz méter. Ezt a funkciót alkalmazhatjuk abban az esetben is, ha például valamilyen váratlan akadály miatt nem érünk haza időben és a vendégek már az ajtónk elött várakoznak.

Az airbnb okos zár

Egyre többen adják bérbe lakásukat airbnb rendszer keretében, ami lehetővé teszi azt, hogy a lakásunkat gyakran, rövid időre kényelmesen és biztonságosan adjuk bérbe. A lakás átadásakor, illetve a vendég távozásakor nem szükséges személyesen jelen lennünk, az okostelefonunk segítségével megadhatjuk az ajtónyitáshoz szükséges alternatívát. A belépés lehet általános, határozatlan időre szóló, de lehet ideiglenes is, amikor megadjuk azt, hogy az illető milyen időszakra jogosult az ajtó zárására, illetve nyitására. Ez a funkció hasznos szolgálatot tesz például a takarító személyzet, karbantartók, kertészek esetében, akik rendszeresen keresik fel otthonunkat.

Ujjlenyomatos okos ajtózár

Az ujjlenyomatos okos zár lehetővé teszi, hogy mindenféle segédeszköz, és kulcs nélkül be lehessen jutni a lakásba. Több, mint 100 ujjlenyomatot tud felismerni és tárolni, így nagyon sok személynek adhatunk egyszerre belépési engedélyt. Ez az ajtónyitási lehetőség különösen hasznos lehet a gyerekek esetében, vagy akkor, ha valaki könnyen elveszítheti a kulcsot, vagy nem tudja megjegyezni a belépési kódot.

Számkódos (NFC) ajtózár

A számkódos ajtózár segítségével testreszabottan tudjuk szabályozni az ajtó működését. A belépést biztonságossá teszi és számtalan személynek tudunk egyidőben belépési engedélyt adni. A kártya segítségével biztosíthatunk állandó ajtónyitási lehetőséget, de mivel az okos zár felismeri a napokat, heteket és hónapokat, szabályozhatjuk azt is, hogy melyik naptól, hány órakor és milyen időtartamra adunk jogosultságot az ajtó nyitására.  A kód használata rendkívül biztonságos, mert bármikor letiltható. Amennyiben már nem szükséges, hogy az illető a továbbiakban is bejusson a lakásunkba, vagy megrendült a bizalmunk abban a személyben, akinek a kód segítségével korábban belépést engedélyeztünk, bármikor törülhetjük ezt a jogosultságát.

Kártyával működő okos zár

A HiSec számkódós ajtózár kártya érintésével is nyitható. Ez a belépési mód Magyarországon is régóta elterjedt megoldás. Munkahelyeken a kártya segítségével megkönnyítjük a dolgozók mozgását, úgy a be, mint a kilépéskor. A szállodákban is előszeretettel alkalmazzák.

Szüksége van további információra? Esetleg HiSec biztonsági bejárati ajtó beszerelésével kéri az okos zárat?  Keressen meg minket, készséggel állunk szolgálatára!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft