airbnb lakások, Blog, Írásos segédletek, Okos zárak, Termékleírás

Mit tud az okos eletromos ajtózár?

Hisec Mars okos zár termékkép - bordo

A HiSec okos ajtózár nemcsak egy egyszerű ajtózár

Az okos ajtózár lehetővé teszi, hogy ajtónkat kulcs nélkül működtessük. Ez a zár továbbra is nyitható kulccsal, de emellett számtalan könnyű és praktikus lehetőséget kínál az ajtó irányított működtetéséhez. 

Bejárati ajtó elektromos ajtózárral

Napjainkban egyre elterjedtebb az elektromos ajtózár, amely lassan felváltja a régi hagyományos zárakat. Alkalmazásával számtalan személynek tesszük lehetővé a kulcsnélküli ajtónyitást. Előnye, hogy a zár különböző módon (kártya, számkód, ujjlenyomat, okos telefon) működik. Biztonságos, mert a belépés lehetőségét bármikor visszavonhatjuk.

Távvezérelhető ajtózár 

Okos telefonunk segítségével a világ bármely pontjáról irányíthatjuk az ajtózárat. 

Maximum 5 méteres távolságon belül bluetooth és egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével, távolabbról, mint wifi okos-zár, egy wifi híd (gateway) közbeiktatásával teremthetünk kapcsolatot az okos zárral. Az airbnb okos ajtózár ugyanezt a funkció képes betölteni. Fontos, hogy a híd áram alatt legyen, és maximum 5 méteres távolság legyen az okos zár és a híd között, mert csak ebben az esetben képes betölteni a híd szerepet a mobil telefonunk és az okos zár között. A HiSec okos ajtózár segítségével nyomon tudjuk követni, ki nyitotta ki az ajtót, illetve ki tartózkodik éppen otthon és ki nem.

Miért biztonságos a HiSec okos ajtózár?

Okos telefonunk segítségével letilthatjuk a belépését annak az illetőnek, akinek a továbbiakban nem kívánunk belépést engedélyezni. A zár állapotát is ellenőrizhetjük. Amennyiben elfelejtettük az ajtót bezárni, nem kell aggódni, ugyanis az elektromos ajtózár autómatikusan lezár 5 másodperc után. Ha hackerek hozzá is jutnak a nyitáshoz szükséges adatokhoz, azokat nem tudják felhasználni, mivel az ahhoz tartozó helyszín, azaz, hogy hol található az ajtó, nem állapítható meg. Meg kell jegyezni, hogy a biztonsági okos zár is csak akkor nyújt kielégítő biztonságot, ha valamennyi ajtót (például hátsó ajtó) szintén felszereljük okos ajtózárral.

Airbnb zár

Ingatlanunkat bérbe adhatjuk rövidebb időszakra is, akár az airbnb rendszeren keresztül. Ez a passzív jövedelmen túl, jó befektetési lehetőséget is kínál. Az airbnb okos ajtózár segítségével távollétünkben is nyithatóvá tehetjük otthonunk ajtaját. Okos telefonunkkal egy applikáció használatával elküldhetjük a belépéshez szükséges vizuális kulcsot. A belépés jogosultságot megadhatjuk egyszeri ajtónyitáshoz, meghatározott időre, vagy nem meghatározott időre vonatkozóan. A zár így lehetővé teszi, hogy az arra jogosult személynek megfelelő feltételekkel biztosítsunk belépési lehetőséget.

Ujjlenyomatos ajtózár

Széles körben alkalmazható belépési lehetőség, mivel több, mint 100 ujjlenyomatot is képes tárolni a zár. Használatához elegendő csak a puszta kezünket használni.

Számkódos ajtózár

A számkódos ajtózár segítségével testreszabottan tudjuk szabályozni az ajtó működését. Ugyanis okos és biztonságos belépést biztosít a számkódos ajtózár. Szabályozhatjuk azt is, hogy melyik naptól, milyen időtartamra adunk jogosultságot az ajtó nyitására. De behatárolhatjuk azt is, hogy mikortól, milyen hosszú időtartamra adtuk meg ezt a jogosultságot. A kód használata rendkívül biztonságos, mert bármikor letiltható. Amennyiben már nem szükséges, hogy az illető a továbbiakban is bejusson a lakásunkba, vagy megrendült a bizalmunk abban a személyben, akinek a kód segítségével korábban belépést engedélyeztünk, bármikor törülhetjük ezt a jogosultságát.


Kártyával működő okos zár

Az okos zár kártya érintésével is nyitható. Munkahelyeken a kártya segítségével megkönnyítjük a dolgozók mozgását, úgy a be, mint a kilépéskor. De természetesen ezt az NFC-vel működő kártyát otthona nyitására is használhatja.

A HiSec okos ajtózár beszerelése

Az eletromos zár beszerelése egyszerű, nem kíván különösebb szakértelmet. A régi zár kiemelése után az újat annak helyére kell behelyezni és rögzíteni. Az ajtólap vastagságához történő igazítás és a nyitás irány  beállítása  után a mobil alkalmazás telepítése  és a nyitási kódok beállítása szükséges. Ezeket rövid videóink megnézésével is könnyedén megteheti.

Intelligens napló, mely az okos ajtózár egyik funkciója

Ezt a funkciót az alkalmazáson belül talája, és ez rögzíti, hogy ki és mivel lépett be az ingatlanába. Ez bármikor megnézhető vagy közvetlenül a zár közelében, vagy ha van wifi-hídja, akkor távolról is azonnal lekérdezheti az adatokat.

Cégünk Hisec acél biztonsági ajtókat is forgalmaz nemcsak ajtózárakat

Abban az esetben, ha Ön úgy gondolja, hogy bejárati ajtaja már nem annyira megbízható, esetleg már esztétikai hibákkal is rendelkezik, akkor széles választékot kínálunk HiSec acél biztonsági ajtók terén is. Egybe is le tudja adni rendelését okos ajtózárra és bejárati biztonsági ajtóra.

Ha szeretné teljes biztonságban tudni Önmagát és családját, esetleg irodáját, vagy a praktikusabb megoldás vezérli, akkor válassza az általunk forgalmazott számkódos ajtózárakat, melyek sokféle funkciót rejtenek magukban.  

További kérdése merülne fel, kérje szakembereink segítségét!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft