Blog, Ujjlenyomatos okos zár

Biztonság, kényelem – okos-zár bejárati ajtóra

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

Okos-zár a bejárati ajtóra

A rendőrségi jelentésekből egyértelműen kitűnik, hogy a betörők nem véletlenszerűen választják ki a célpontjukat a betöréseket illetően. Rendszerint a bejárati ajtón keresztül jutnak be a lakásba, tehát itt kell a megoldást is keresni. Ez azt jelenti, hogy a biztonsági ajtót megfelelő biztonsági, okos-zárral kell ellátni. Mert hiába van biztonsági ajtó beszerelve, hogy ha a zár nem nyújt elegendő biztonságot. A hagyományos, kulccsal zárható ajtó esetében, azon túl, hogy a bejárat nyitásakor a helyszínen kell lennünk, további problémát jelent az, hogy a kulcs könnyen másolható, tehát így illetéktelenek is könnyen hozzájuthatnak. Ráadásul amennyiben a kulcsot elveszítjük, zárat kell cserélni. Az elektromos zár pedig elektromos árammal működik és a lakásból nyitható kaputelefon segítségével, ami nem nyújt teljes biztonságot. Előfordulhat ugyanis, hogy valaki idegen személynek nyitja ki az ajtót. Így ez a zár sem nyújt teljes biztonságot. Tehát kijelenthetjük jelenleg az egyik legbiztonságosabb módszer ha a bejárati ajtóra okos-zár beszerelését kérjük.

Milyen funkciókat rejt magában az okos-zár?  

  • NFC kártyával nyitható zár
  • ujjlenyomattal működő zár
  • telefonnal nyitható zár (bluetooth-szal közelről, vagy például távolról PIN kód kiküldésével sms-ben) 
  • PIN kóddal nyitható zár
  • Vész esetén pedig kulccsal is nyitható

NFC (chip) kártyával nyitható bejárati ajtóra szerelt okos-zár 

Elterjedt, viszonylag régóta használt megoldás. A kártya érintésével történik a bejárati ajtó nyitása. Ez a zár elsősorban a munkahelyeken könnyíti meg a be-és kilépést. Ezen túlmenően a dolgozók mozgása is nyomon követhető. Szállodákban is közkedvelt az NFC kártya használata, a vendégek a recepció kikerülésével szabadon mozoghatnak, megkönnyítve ezzel a recepciós munkáját is.

PIN kóddal nyitható zár okos-zár

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

Hisec Mars okos zár termékkép – arany

A kód alkalmazásával sokféleképpen szabályozhatjuk az otthonunkba történő bejutást, miután a rendszer felismeri a napot és órát is, de biztonságot is nyújt számunkra, mivel a PIN kódot bármikor megvonhatjuk az illetőtől. A bejárati ajtóra szerelhető okos-zár lehetővé teszi, hogy egyedülálló hozzáférést biztosítsunk az egyes személyeknek. A PIN kód segítségével eldönthetjük, hogy az adott személy mikor léphet be az ajtón. Ez akkor is jelent könnyebbséget, ha valakinek rendszeres, egy időpontban történő bejutást kívánunk biztosítani. Az ideiglenes kód alkalmazásával megadhatjuk úgy a kódot, hogy az bizonyos, adott időtartamra (napokra, hetekre) szóljon. Ha valakit hosszabb időtartamra fogadunk otthonunkba, ezzel a funkcióval biztosíthatjuk számára a szabad mozgást.
Amennyiben utólag kiderül, hogy a PIN kódot olyan valakinek adtuk meg, aki nem érdemli meg bizalmunkat, szükségtelen zárat cserélni, bármikor visszavonhatjuk a jogosultságot és az illető többé nem juthat be a lakásba.

Ujjlenyomattal nyitható zár

Az ujjlenyomattal nyitható okos-zár ujjunk érintésével nyitja az ajtót, semmilyen külön eszközre nincs szükségünk a használatához. Nem kell az esetleg elvesztett kulcsot keresgélni vagy pótolni, sem a PIN kódot megjegyezni, elég csak az ujjunkat használni a bejutáshoz. A gyerekes családok számára ez a megoldás nagy könnyebbséget jelent. Nem kell félnünk attól, hogy a gyerek esetleg otthon hagyta, vagy elveszítette a kulcsot és így nem jut be a lakásba, elegendő csak az ujjunkat használni az ajtónyitáshoz


Telefonnal nyitható okos-zár bejárati ajtózár

Telefonunk használatával a bluetooth alkalmazásával 5 méter távolságból is működtethetjük a bejárati ajtónkat. Távolabbi nyitás egy Wifi híd alkalmazásával és egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével működtethető. Fontos szerepe van ennek a funkciónak, amikor valamilyen oknál fogva késésben vagyunk, nem érünk haza időben és a meghívott személyek már szinte az ajtónknál toporognak.

Intelligens napló a bejárati ajtóra szerelhető okos-zár alkalmazásában

Az intelligens zár fontos kiegészítője, mert jegyzi, hogy ki és mikor lépett be a lakásba, így az okos telefonunk segítségével bármikor ellenőrizni tudjuk a lakásunkban történő bejutást. A biztonságot növeli, hogy a zár fúrás- és törés elleni védelemmel van ellátva. Azaz három zárnyelv és négy acéltüske biztosítja a teljes védelmet. Nem szabad elfeledkeznünk a munkahelyeken kívül a bemutatótermek biztonságáról sem. Ezek is fontos célpontok lehetnek a betörő számára. 

Reméljük, hogy felkeltettük érdeklődését és várjuk megkeresését, hogy munkatársaink válaszoljanak az esetleg felmerülő kérdéseire. Erre a linkre kattintva megnézheti az új megjelenésű HiSec fém bejárati ajtóinakat is , melyet a HiSec okos-zárral egyszerre is meg tud rendelni!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft