Blog, Okos kilincs

Az okosotthon egyik pillére az okos zár

HiSec "Mars" okos zár első lépések - Bemutató videó

Az okosotthon kialakításának eljött az ideje

Természetes vágyunk, hogy szeretnénk biztonságban tudni magunkat. Ez mindig is így volt. Azonban a világban az óriási technikai fejlődéssel sajnos a betörők kelléktára is fejlődik. Muszáj ezzel lépést tartanunk, hiszen ha a szomszédjaink fejlesztenek, akkor mi visszafejlődünk egy idő után. Ezért a piacon ma már fellelhető számkódos zár, számkódos ajtózár, számzáras kilincs, de emellett beszélhetünk okos kilincsről, okos-zárról  ajtózárról is. Előfordul az is, hogy valaki okosotthon kialakításánál jár és ezért dönt az okos-zár beszerelése mellett, mert ez egy jó kezdet. Bárhogyan is nevezzük ezeket a megoldásokat a lényeg, hogy minél hamarabb lépjünk. Ugyanis nincs annál rosszabb, mint mikor utólag elszenvedve a betörés borzalmait, kell a biztonságban gondolkodnunk. Előzzük meg a bajt, a bosszankodást, felesleges anyagi kárt. 

Az okosotthon kialakítását kezdheti a bejárati ajtajával is

Nagyon bosszantó tud lenni, ha idegenek turkálnak a holmijaink között és esetleg olyan dolgokat is eltulajdonítanak, amiknek eszmei értéke van és pótolhatatlanok. Elég nagy traumát okozhat, ha ilyet kell átélnünk. Ráadásul az is előfordulhat, hogy mi vagy egyik családtagunk éppen otthon tartózkodik a betörés alkalmával. Okosabb ezeket a helyzeteket messziről elkerülni! Még akkor is, ha soha nem tudjuk meg, hogy hány betörési kísérletet akadályozott meg az okosotthonunkban  az okos zárunk.   

Ujjlenyomatos, wifi okos és egyéb ajtózárak

Hívhatjuk bárhogyan, ugyanis az okos ajtózár magában foglalja valamennyi funkciót. Ez azt jelenti, hogy az okosotthonunk ajtaja kinyitható:

 

  • NFC kártyával
  • kulccsal
  • bluetooth kapcsolattal
  • PIN kóddal
  • ujjlenyomattal
  • távolról okostelefon segítségévelEzért automata ajtózárnak is szokták nevezni ezeket a megoldásokat. Vegyük végig a különböző megoldásokat részletesen.

 

NFC kártyával könnyedén a zárhoz érintve tudjuk kinyitni az okosotthonunk ajtaját

Ez egy chipkártya, ami azonnal működésbe lép. Ez praktikus megoldás lehet akkor is, ha irodába helyeznénk el az okos zárat. Kiváló megoldás akkor is, ha panziót üzemeltetünk. Ezért szokták airbnb zárnak is hívni, evvel utalva a funkcióra.
Elektromos zárakról általában akkor beszélünk, ha kaputelefon segítségével szeretnénk például társasházban üzemeltetni az ajtózárat. Ezt a megoldást is régóta használják az emberek, mely általában áramszünet esetén nem működik. Ez azért van így, mert fontos, hogy üzemzavar esetén is ki lehessen menekülni a házból probléma esetén. 

 Bluetooth kapcsolattal is ki tudjuk nyitni az otthonunk bejárati ajtaját

Ha az okos telefonunk 5 méteren belül helyezkedik el. Ugyanis egy ingyenesen letölthető applikáció áll rendelkezésünkre, melyet telepíthetünk okostelefonunkra és így pontosan látni fogjuk azt is, hogy ki lépett be az ajtón. Egy online napló segítségével minden ajtónyitás listázásra kerül.

 Az okosotthon ajtózárja PIN kóddal való belépést is tud

Több, mint 100 PIN kódot is tud tárolni a rendszer, így sok-sok embernek adhat hozzáférést az okos zárhoz. Ráadásul idő intervallumhoz is kötheti a belépés jogosultságát. Például eldöntheti szabadon, hogy a takarító csak péntek 10 és 12 óra között tudjon belépni az ajtón.
Ha egy kamerát is felszerel az ajtóra, akkor nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk immár. Tehát ez lehet a következő lépés, hogy otthonunk okosotthon legyen. 


Emellett ujjlenyomatokat is tud tárolnia készülék

Így annak segítségével is be tud lépni az ajtón. Ez roppant hasznos megoldás, mert így nem kell semmilyen kulcsot, kártyát, telefont magával vinnie ahhoz, hogy be tudjon lépni az ajtón. Ráadásul nem lesheti ki senki sem, hogy milyen PIN kódot használ, ezzel visszaélve. Ezen kívül távolról okos telefonjával is ki tudja nyitni az ajtót. Ez azt jelenti pontosan, hogy ha szeretne valakinek jogosultságot adni, akkor elküldheti például sms-ben a PIN kódot az ajtóhoz. Ez lehet ideiglenes, időhöz kötött vagy állandó jellegű. Ha állandó jelleggel szeretné, hogy valaki használja a kódot és belépjen az otthonába, irodájába, akkor is bármikor dönthet úgy, hogy visszavonja egy pillanat alatt ezt a jogosultságot.

Keresse munkatársunkat, aki azonnal segít Önnek tisztázni a felmerült kérdéseket akár HiSec acél biztonsági ajtóval kapcsolatban is!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft