Blog, Okos ajtózár, wifi okos zár

A wifi okos zár az okosotthon egyik pillére

HiSec Vénusz okos zár ujjlenyomat olvasóval - termékkép

Ön hogyan nyitja otthona bejárati ajtaját?

A wifi okos zár a régi, hagyományos zárral szemben számtalan olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek növelik a biztonságot, de ugyanakkor a kényelmi igényeket is kielégítik. Amellett, hogy ezek a zárak kulccsal is működnek, lehetővé teszik számunkra a zár kulcs nélküli használatát, akár távolról irányítva is.

 

A wifi okos ajtózár előnyös tulajdonságai

A wifi okos zár Magyarországon is egyre szélesebb körben elterjedt zárszerkezet, az okos otthon szinte elengedhetetlen kelléke. De minek köszönhető a népszerűsége?

  • Lehetővé teszi a kulcs nélküli ajtónyitást. Nem kell többé a kulcsot keresgélni, vagy aggódni azért, hogy amennyiben elvesztettük a kulcsot, nem jutunk be a lakásunkba, viszont esetleg más, idegen személy használja azt. Az elveszett kulcsot sok esetben nem lehet pótolni, ilyenkor zárat kell cserélni.
  • Az okos ajtózár többféleképpen működik, az okos telefonunk segítségével akár még távolról is szabályozható az otthonunkba történő bejutás. A fenti követelményeknek megfelelve a következő ajtózárak ismertek és kaphatók hazánkban: NFC kártyával működő zár, számkódos zár, ujjlenyomatos ajtózár, Wifi okos zár, airbnb okos zár.
  • Személyre szabott belépési lehetőséget tudunk biztosítani bárkinek, de azt bármikor vissza is vonhatjuk.
  • A wifi okos zár kompatibilis egyéb otthoni berendezésekkel, integrálható a meglévő rendszerekkel.
  • A zár különösebb karbantartást nem igényel, csak ha a környezet szennyezettsége megköveteli, akkor szükséges ritkán az olajozása.
  • Az okos zár beszerelése egyszerű, házilag is kivitelezhető. Miután a legtöbb okos ajtózár kompatibilis a régi, hagyományos zárakkal, csak a régi zárszerkezet helyére kell az új szerkezetet rögzíteni, majd a kilincsek távolságát beállítani.

Számkódos wifi okos zár

Az ajtónyitáshoz a megfelelő kód beütése szükséges. Amennyiben nem állandó kódot használ valaki, személyre szabottan megadhatjuk, hogy mely időpontban  nyithatja ki a bejárati ajtót, illetve, hogy meddig tartózkodhat a lakásunkban. Tehát abban az esetben, ha valaki huzamosabb ideig tartózkodik nálunk, megadhatjuk a belépési engedélyt az adott időszakra vonatkozóan is. A zár biztonságos, mert a megadott kódot bármikor letilthatjuk.

Wifi okos zár

Telefonunk segítségével bluetooth kapcsolattal és egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével távolról is irányíthatjuk a belépést otthonunkba. A bluetooth használata azonban a lakásunktól maximum 5 méteres körzetben lehetséges. A Wifi kapcsolattal rendelkező zárakat pedig a világ bármely pontjáról működtethetjük. Mind ehhez egy Wifi híd (gateway) szükséges. Ez a híd egy átjátszó az otthoni Wifink, a HiSec wifi okos zár és a telefonunk között. Tehát ez teszi lehetővé a távoli feloldást, amikor nem tartózkodunk az adott ingatlanban.

Airbnb okos zár

Airbnb lakásunk esetén hasznos funkció, ha nem akarunk, vagy nem tudunk ott lenni a lakás átadásakor, vagy amikor elhagyják a lakást. Ebben az esetben ugyanis a Wifi nagy segítségünkre van, mert ezen keresztül tudjuk kiosztani a belépéshez szükséges PIN kódot, ujjlenyomatot, vagy egyéb beállításra is van lehetőség. Fontos, hogy a Wifi gateway és a okos zár között maximum 10 méter távolság legyen.

Ujjlenyomatos wifi okos ajtózár

A zár mindenféle külön eszköz nélkül, csupán az ujjunk érintésével működik. Ezzel a funkcióval nyithatóvá tesszük a bejárati ajtót abban az esetben is, ha a kulcs elveszett, vagy nem találjuk, esetleg elfelejtettük a nyitáshoz szükséges kódot.

 

Belépés kártyával

A kártyával történő belépés kényelmes és biztonságos. Csupán az NFC kártyát kell a kilincshez tartani az ajtó nyitáshoz. Amennyiben a kártya elvész, azonnal törölhető a jogosultság a wifi okos zár alakalmazásában, így azt a továbbiakban már senki sem használhatja. Ahhoz azonban, hogy ezt azonnal tudja módosítani mindenképp szükséges lesz a wifi hídra is.


Okos kilincs

Az okos kilincs segítségével az ajtónyitáshoz nem szükséges sem kulcs, sem mobil telefonon, csak egyszerűen be kell ütni a kódot, vagy használni az ujjunkat és a zár máris kinyílik. A wifi okos zár általában kompatibilis a zárakkal. Így a legtöbb esetben a wifi  okos zár illetve az okos kilincs beszerelése nem jelent bonyolult feladatot, házilag is kivitelezhető.  A wifi okos zárat egyszerűen a régi helyére kell illeszteni és rögzíteni. A számkódos kilincs és az ujjlenyomatos kilincs használatához nem szükséges semmilyen segédeszköz, csak a kilincsen kell beütni a kódot, vagy hozzáérinteni az ujjunkat. A könnyen beszerelhetőségről nézze meg videóinkat is.

 Munkatársaink további kérdés esetén készséggel állnak az Ön rendelkezésére legyen szó akár Hisec fém biztonsági ajtóról is.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft