Blog, NFC nyitás

Az intelligens elektromos zár valódi biztonságot ad

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

A biztonságérzet miatt választjuk a intelligens elektromos zár vásárlását

HiSec Vénusz okos zár ujjlenyomat olvasóval - termékkép

HiSec Vénusz okos zár ujjlenyomat olvasóval – termékkép

Természetes vágyunk, hogy szeretnénk biztonságban tudni magunkat. Ez mindig is így volt. Azonban a világban az óriási technikai fejlődéssel sajnos a betörők kelléktára is fejlődik. Muszáj ezzel lépést tartanunk, hiszen ha a szomszédjaink fejlesztenek, akkor mi visszafejlődünk egy idő után. Ezért a piacon ma már fellelhető számkódos zár, számkódos ajtózár, számzáras kilincs, intelligens elektromos zár, de emellett beszélhetünk okos kilincsről, illetve ajtózárról is. Előfordul az is, hogy valaki okosítani szeretné az ingatlanját és ezért dönt az intelligens elektromos zár beszerelése mellett. Bárhogyan is nevezzük ezeket a megoldásokat a lényeg, hogy minél hamarabb lépjünk. Ugyanis nincs annál rosszabb, mint mikor utólag elszenvedve a betörés borzalmait, kell a biztonságban gondolkodnunk. Előzzük meg a bajt, a bosszankodást, felesleges anyagi kárt.

Az intelligens elektromos zár megakadályozhatja egy esetleges betörést is

Nagyon bosszantó tud lenni, ha idegenek turkálnak a holmijaink között és esetleg olyan dolgokat is eltulajdonítanak, amiknek eszmei értéke van és pótolhatatlanok. Elég nagy traumát okozhat, ha ilyet kell átélnünk. Ráadásul az is előfordulhat, hogy mi vagy egyik családtagunk éppen otthon tartózkodik a betörés alkalmával. Okosabb ezeket a helyzeteket messziről elkerülni! Még akkor is, ha soha nem tudjuk meg, hogy hány betörési kísérletet akadályozott meg az intelligen elektromos okos zárunk.   

Ujjlenyomatos, wifi okos és egyéb ajtózárak

Hívhatjuk bárhogyan, ugyanis az intelligens elektromos zár magában foglalja valamennyi funkciót. Ez azt jelenti, hogy az ajtó kinyitható:

 

  • NFC kártyával
  • kulccsal
  • bluetooth kapcsolattal
  • PIN kóddal
  • ujjlenyomattal
  • távolról okos telefon és wifi híd  segítségével

Ezért automata ajtózárnak is szokták nevezni ezeket a megoldásokat.

Vegyük végig a különböző intelligens elektromos zár nyitási módokat

NFC kártyával könnyedén a zárhoz érintve tudjuk kinyitni az ajtót. Ez egy chipkártya, ami azonnal működésbe lép. Ez praktikus megoldás lehet akkor is, ha irodába helyeznénk el az okos zárat. Kiváló megoldás akkor is, ha panziót üzemeltetünk. Ezért szokták airbnb zárnak is hívni, evvel utalva a funkcióra. Elektromos zárakról általában akkor beszélünk, ha kaputelefon segítségével szeretnénk például társasházban üzemeltetni az ajtózárat. Ezt a megoldást is régóta használják az emberek, mely általában áramszünet esetén nem működik. Ez azért van így, mert fontos, hogy üzemzavar esetén is ki lehessen menekülni a házból probléma esetén. 

Emellett kulccsal az okos zárak ugyanúgy működnek, mint a hagyományos zárak. Az is előfordulhat, hogy a családban valaki ragaszkodik a régi, jól bevált megoldáshoz, így elmondható, hogy az okos zár nemcsak új megoldásnak minősül, hanem a régi funkciót is magában rejti, így semmiről nem kell lemondanunk vagy kompromisszumot kötnünk. 

 Bluetooth kapcsolattal is ki tudjuk nyitni az ajtót, ha az okos telefonunk 5 méteren belül helyezkedik el. Ugyanis egy ingyenesen letölthető applikáció áll rendelkezésünkre, melyet telepíthetünk okos telefonunkra és így pontosan látni fogjuk azt is, hogy ki lépett be az ajtón. Egy online napló segítségével minden ajtónyitás, illetve próbálkozás kilistázásra kerül.

Több, mint 100 PIN kódot is tud tárolni a rendszer, így sok-sok embernek adhat hozzáférést az okos zárhoz, ráadásul idő intervallumhoz is kötheti a belépés jogosultságát. Például eldöntheti szabadon, hogy a takarító csak péntek 10 és 12 óra között tudjon belépni az ajtón.

Emellett ujjlenyomatokat is tud tárolnia készülék, így annak segítségével is be tud lépni az ajtón. Ez roppant hasznos megoldás, mert így nem kell semmilyen kulcsot, kártyát, telefont magával vinnie ahhoz, hogy be tudjon lépni az ajtón. Ráadásul nem lesheti ki senki sem, hogy milyen PIN kódot használ, ezzel visszaélve. 

Dönthet úgy is, hogy távol az intelligens elektromos zártól szertné kinyitni az ajtaját

Ezen kívül távolról okos telefonjával is ki tudja nyitni az ajtót. Ez azt jelenti pontosan, hogy ha szeretne valakinek jogosultságot adni, akkor elküldheti például sms-ben a korábban létrehozott kódot az ajtóhoz,  vagy ha rendelkezik wifi-híddal (gateway) akkor azzal azonnal létrehozhat egy új PIN kódot. Ez lehet ideiglenes, időhöz kötött vagy állandó jellegű. Ha állandó jelleggel szeretné, hogy valaki használja a kódot és belépjen az otthonába, irodájába, akkor is bármikor dönthet úgy, hogy visszavonja egy pillanat alatt ezt a jogosultságot.

Keresse munkatársunkat, aki azonnal segít Önnek tisztázni a felmerült kérdéseket! Az intelligens okos zárat HiSec fém bejárati ajtóval is megrendelheti, melyet a kollégáink egyszerre szerelnek be Önnél az ország egész területén!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft