Blog, Ujjlenyomat nyitás

Biztonság, kényelem – biztonsági számzáras okos ajtózár

Otthonunk okosítása biztonsági számzáras okos ajtózár beszerelésével

Egyre többen törekszenek arra, hogy otthonukat okosítsák, azaz minél korszerűbb, nagyobb biztonságot és kényelmet biztosító berendezéseket szereljenek fel. Természetesen mindenki az anyagi helyzetének megfelelően tudja ezt megtenni. Általában ez a „fejlesztés” több lépésben szokott megtörténni. Először a kisebb dolgokkal kezdik, például a világítás korszerűsítése (energiatakarékos villanykörte, villanykapcsoló), majd következnek az árnyékolók, valamint a különböző háztartái gépek és felszerelések. Nem szabad azonban arról elfeledkezni, hogy otthonunk a bejárati ajtónál kezdődik, ezért ennek okosítása elsődleges szempont kell, hogy legyen. És itt jön szóba az okos számzáras biztonsági ajtózár szerepe, mely elsősorban ugyan a biztonságunkat szolgálja, de szerepe van abban is, hogy kényelmesebbé teszi az életünket.

A biztonsági számzáras okos ajtózár mennyire kompatibilis?

Az okos ajtózárak általában kompatibilisek a korábban forgalmazott zárakkal.  Az okos biztonsági ajtózár esetében úgy a zárszerkezetet, mint a kilincset is érdemes lecserélni. A számzáras okos zár beszerelése nem kíván különösebb szaktudást, házilag is kivitelezhető. Egyszerűen a régi cilinder zár helyére kell rögzíteni, majd az ajtólapok vastagságának függvényében a kilincsek közti távolságot kell beállítani. Az okos zárak és kilincsek működnek NFC kártyával, PIN kóddal, ujjlenyomattal és távolról vezérelve okos telefonunk használatával wif-híd segítségével. Az okos számzáras ajtózárak távolról vezérelhetők az okos telefonunk segítségével bluetooth, Wifi és airbnb rendszeren keresztül, egy híd beiktatásával (Wifi és airbnb esetében). Ez a híd teremt távoli kapcsolatot a mobiltelefonunk és az okos ajtózár, illetve okos kilincs között az interneten. 

HiSec okos biztonsági ajtózár Magyarországon

Mit tudnak az itthoni okos számzáras ajtózárak? Vegyük át a funkciókat pontosan, hogy láthassuk valamennyi lehetőségét az ajtónyitásnak.

 

Ujjlenyomatos ajtózár – ujjlenyomatos kilincs

Működéséhez semmilyen külön eszközre nincs szükség, az ujjunkat használjuk az ajtó működtetéséhez. Praktikus, mert nem kell a kulcsot keresgélni, vagy megjegyezni a nyításhoz szükséges kódot. A számkódos okos biztonsági ajtózárhoz ingyenesen letölthető aplikációban egyszerűen be tudjuk állítani a saját és más ujjlenyomatát és már nyithatjuk is az ajtót. 

Számzáras  biztonsági ajtózár – számzáras kilincs

A megfelelő kód megadásával tudjuk kinyitni az ajtót a kód segítségével. Ez az ajtózár lehetővé teszi a személyre szabott ajtónyitást. Megszabhatjuk, hogy ki és mikor, napra és órára lebontva, léphet be az otthonunkba. Ezt a belépési módot abban az esetben lehet jól kihasználni, ha valaki rendszeresen jár az otthonunkba. Az is megszabható, hogy valaki egy bizonyos időponttól huzamosabb ideig kötetlenül, tőlünk függetlenül, beléphet a lakásba. A kód bármikor letiltható abban az esetben, ha a korábban megadott jogosultságot vissza szeretnénk vonni. Ezt tehetjük közvetlenül a számkódos okos ajtózár közelében az alkalmazáson belül, vagy távolról egy wifi híd segítségével.

Belépés (NFC) kártyával

Hazánkban is széles körben használt belépési mód. A belépéshez a kártya érintésével lehet az ajtót kinyitni. Elsősorban a munkahelyeken használják, de a szállodákban is kedvelik. Gyárilag 3 darab ilyen kártya található a biztonsági számzáras okos ajtózár dobozában.

Wifi okos zár – airbnb okos biztonsági számzáras ajtózár

A számkódos okos biztonsági ajtózárat távolról is wifi hídon kersztül az okos telefonunk segítségével tudjuk kinyitni. Így lehetővé válik, hogy ha esetleg nem érünk haza időben, a ránk várakozó vendégeket beengedjük. Az airbnb lakások esetében is nagy hasznát vehetjük ennek a funkciónak. Nem szükséges személyesen jelen lennünk a kulcs átadásakor, elég csak elküldeni az ajtónyitáshoz szűkséges kódot, vagy ujjlenyomatot, ahhoz, hogy a vendég bejusson a lakásba. 

Intelligens napló tartozik az okos ajtózárhoz

HiSec Vénusz okos zár ujjlenyomat olvasóval - termékkép

HiSec Vénusz okos zár ujjlenyomat olvasóval – termékkép

Az intelligens napló fontos kiegészítője az okos számkódos biztonsági okos számzáras  ajtózárnak. Segítségével kontrollálni tudjuk az ajtón keresztül történt mozgást, melyet napló szerűen rögzít. Azt is jelzi, ha valamilyen rendellenesség történik a bejárati ajtónál. Ahhoz hogy ezt is “live”-ba tudjuk nézni mindenképp szükséges a wifi-híd, ellenkező esetben ezekhez az információhoz, csak akkor jut hozzá, ha az okos zár közelében van, mivel ilyenkor a telefonunk bluetooth-on keresztül kommunikál az intelligens zárral, annak meg a hatótávolsága kb. 5 méter.

Elektromos okos ajtózár

Ez ugyan nem okos zár, de elektromos áram segítségével működik. Elsősorban lépcsőházi bejárati ajtóknál alkalmazzák. Kétféle típus létezik, lehet normál illetve automatikus működésű. A normál zár addig nyitható, amig kapja az elektromos áramot, míg az automata zár egyszer nyitható az elektromos impulzust követően. Mindkét kivitel esetében a nyitási funkció egy kis kapcsoló segítségével kiiktatható. Ez hasznos lehet például költözéskor, amikor hosszabb időre nyitva kell tartani a bejárati ajtót.


Összefoglalva a biztonsági okos számzáras ajtózár széleskörű megoldást kínál otthonunk egyre biztonságosabb és kényelmesebbé tételéhez.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérjük hívjon bennünket telefonon a telefonszámon, munkatársain készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft