airbnb lakások, Blog, Írásos segédletek, Számkódos okos ajtózár, Termékleírás

Mi is az a wifi okos ajtózár?

Hagyományos HiSec zár cseréje az új HiSec Okos zárra.

A wifi okos ajtózárak mindentől megvédenek minket?

Ezt kijelenteni azért túlzás lenne, de a folyamatosan fejlődő okos ajtózár valóban óriási biztonságot és kényelmet adhat számunkra. Segítségével ugyanis bármikor, bárkit beengedhetünk a lakásunkba, akár távolról. Ráadásul pontosan láthatjuk ki tartózkodik éppen otthon és a jogosultságot is bármikor visszavonhatjuk, illetve újat adhatunk ki.

Az árfekvésről, telepítésről pár gondolat

Idővel egész biztosan elbúcsúzhatunk a régi hagyományos záraktól. A technika fejlődésnek köszönhetően megszoktuk, hogy egyre nagyobb kényelemben van részünk, így senki sem szeretne bíbelődni a kulcsokkal. Problémát okozhat az is, hogy egy zárcsere alkalmával lakatosra van szükség és mivel a régebbi zárak egyre elavultabbak egyre könnyebben feltörik azokat. Nem véletlen, hogy egyre többen választják a wifi okos ajtózár által nyújtott valódi biztonságot és kényelmet. Már a kezdetekkor elmondható mindez ezekről a zárakról, mert pár perc alatt meg tudja rendelni a zárat és nagyjából öt-tíz perc a beszerelése. Nagy léptekkel történik a fejlődés a technika területén, és a biztonság miatt ezeket a fejlesztéseket pontosan ismernünk kell.

Nem szabad engedni, hogy a betörők gyorsabbak legyenek nálunk.

Annak ellenére, hogy ahogyan bármilyen autót el lehet lopni, úgy bármilyen ingatlanba be lehet törni, ha valaki nagyon szeretne. Ám fontos, hogy ezt a lehető legjobb módon ellehetetlenítsük. Ezeket a szempontokat figyelembe véve hozták létre az okos ajtózárakat a szakemberek, de a fejlesztés sosem állhat le. Ami ma működőképes, nem biztos, hogy holnap is az lesz… Többféle funkcióval rendelkeznek ezek az okos zárak, így ennek megfelelően más-más kulcsszavak segítségével keresik az emberek ugyanazt a zárat: számkódos ajtózár, ujjlenyomatos ajtózár, számzáras kilincs, okos kilincs, airbnb zár  és így tovább.
Ez azt jelenti, hogy egyetlen zár magában rejti az összes funkciót. Ami emellett nagyon fontos, hogy nemcsak a legfontosabb funkcióval rendelkezik a wifi okos ajtózár, hanem nagyon kedvező áron érhetőek el. Ám ez sem elég önmagában, mert a minőséget is górcső alá kell vennünk.

Nem mindegy, mire szereljük fel a wifi okos ajtózár szerkezetet

 

A videóban bemutatjuk az okos zár beállításából azt a részt, amikor PIN kódot adunk hozzá.

A videóban bemutatjuk az okos zár beállításából azt a részt, amikor PIN kódot adunk hozzá.

Azt kiszoktuk hangsúlyozni, hogy megfelelő minőségű, például biztonsági ajtókra szereljük fel a zárat. Ugyanis hiába működik megfelelően a zár, ha az ajtót könnyen felfeszítik. Természetesen ebben is tudunk Önnek segíteni. Nyilván a biztonság tovább fokozható, például lakásriasztóval, amit akár a rendőrségre is beköthetünk. Abban az esetben, ha pedig kamerát is elhelyezünk az ajtón, akkor már okos ajtóról beszélhetünk. Az okosítás lényege, hogy a különféle hasznos elektronikai eszközöket rákötjük az internetre, hogy tudjanak egymással kommunikálni és ez alapján megfelelően, rugalmasan működni. Természetesen később is továbbfejleszthető az ajtó, ha erre lenne éppen igényünk és ki tudjuk alakítani ezt a modern rendszert.

Hogyan működik a wifi okos ajtózár?

Ahogy korábban írtuk egyazon zárra a különféle funkcionalitása alapján előszeretettel keresnek rá az emberek.


Airbnb okos zár

Abban az esetben, ha lakást vagy házat ad bérbe, akkor ez a legjobb megoldás. Tetszőlegesen bármikor megváltoztathatjuk néhány perc alatt a jogosultságot és beprogramozhatunk másik PIN kódot vagy letilthatjuk az előző PIN kódokat. Könnyen rendelkezhetünk afelett, hogy ki és mikor tudjon belépni az otthonunkba. Egy előre meghatározott időszakra is megadhatjuk a hozzáférést az ajtónyitáshoz például egy szakembernek, takarítónak, akit feltétlen, akár váratlanul kell beengednünk a lakásba.

Ujjlenyomatos ajtózár


Többféle módon tudjuk kinyitni az okos ajtózárat: kulccsal, kártyával, telefonunkkal, PIN kóddal, de választhatjuk az ujjlenyomattal történő belépést is. Ehhez semmire sincs szükségünk, így nem kell attól félnünk például, hogy elhagyjuk a kulcsokat. 


Wifi okos zár

Wifi okos ajtózárként azért hivatkoznak erre az ajtózárra, mert Wifi híd segítségével az internetre csatlakoztatható. Ezáltal akármikor  lehetőség van arra, hogy távolról okos telefon segítségével üzemeltessük a készüléket. Létezik egy ingyenes applikáció, mely kompatibilis okos telefonunkkal és segítségünkre van ebben. Érdemes okos zárban gondolkodnia, ha biztonságban és kényelemben szeretné tudni önmagát és családját.

Keressen minket telefonon vagy online, vagy személyesen Miskolcon, hogy segíthessünk Önnek minél hamarabb válaszolva a felmerülő kérdéseire! Hisec fém bejárati panel ajtó vásárlásával kapcsolatban is segít Önnek kolléganőnk!


“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft