Blog, okos bejárati ajtó

Forradalmian új megoldás az okos ajtózár

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

10 perc alatt magasabb biztonsági kategóriába sorolhatja otthonát, ha HiSec okos ajtózárat vásárol

Az okos ajtózáraknak köszönhetően pár perc alatt meg tudja rendelni a zárat a weboldalunkon és nagyjából 10 percen belül felszerelhető az ajtóba (miután persze készhez kapta), kicserélve a mostani, esetlegesen elavultabb modellt. Miért van erre szükség? Gőzerővel fejlődik a technika, és a minket jelentő biztonság tekintetében nagyon fontos, hogy ezt napról napra figyelembe vegyük. Éppen ezért olyan okos ajtózárat fejlesztettek ki, mely többféle funkciót rejt magában. Emiatt szoktak számkódos ajtózár, számzáras kilincs, okos kilincs, ujjlenyomatos ajtózár, airbnb zár satöbbi zárként is hivatkozni rá. Ezek a zárak nemcsak a legfontosabb funkciókat rejtik magukban, hanem nagyon kedvező áron érhetőek el és kiváló minőséget szavatolnak. Azonban az nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű, például biztonsági ajtókra szereljük fel. Ugyanis hiába működik tökéletesen a zár, ha az ajtót könnyű felfeszíteni. A kettő együtt azonban valódik védelmet nyújt.


Milyen funkciókat rejt magában az okos ajtózár?


Vegyük sorra a kifejezéseknek megfelelően, hogy mire keresnek rá az emberek és, hogy pontosan ezek a fogalmak mit takarnak.


Okos kilincs

Ma már a kilincs kapcsán is használjuk ezt az „okos” kifejezést. A lényeg tulajdonképpen az, hogy maga az elektronikai eszköz az internetre kapcsolható wifi-híddal, így akár távolról is tudjuk üzemeltetni, illetve meggyőződni arról, hogy ki használja éppen. Az okos kilincs tehát ugyanúgy az okos zár kategóriájába tartozik és szavatolja Önnek és családjának a maximális védelmet.

Ujjlenyomatos ajtózár

Amennyiben nem szeretnék a kulcsokkal vagy kártyával, telefonunkkal, PIN kóddal bajlódni, akkor az ujjlenyomatunk segítségével is egyszerűen kinyithatjuk az ajtót. Ez a fajta megoldás minősül a legegyszerűbbnek, hiszen nem kell hozzá semmi. Emellett az is jó benne, hogy nem kell tartanunk attól, hogy valaki kilesi a PIN kódot, amit éppen használunk. Nem véletlen, hogy ez is egy népszerű megoldás.


Airbnb okos ajtózár

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

Hisec Mars okos zár termékkép – arany

Ez akkor lehet érdekes funkció, ha lakáskiadással foglalkozunk. Erre az esetre ugyanis az okos ajtózár az egyik legjobb megoldás. A digitális zár ugyanis lehetővé teszi, hogy könnyedén bármikor megváltoztathatjuk a jogosultságot és beprogramozhatunk másik PIN kódot, de le is tilthatjuk az előző variációt. Ez azt jelenti, hogy pontosan meghatározhatjuk, hogy ki mikor tudjon ki-be menni az ingatlanra. Természetesen kijelölt időszakra is megadhatjuk a hozzáférést az ajtónyitáshoz például egy mesterembernek, vagy takarítónak. Ez azt jelenti, hogy megadhatunk egyszeri vagy többszöri, időponthoz kötött engedélyt a belépésre. Szakemberre sincs szükségünk, hiszen az okos zárak könnyen telepíthetőek. Ezeket a módosításokat vagy az Airbnb okos ajtózár közelében tudjuk elvégezni, vagy ha erre nincs lehetőségünk, akkor az szükésünk lesz egy wifi-hídra, mert ez teszi lehetővé, hogy az ajtózárat távolról is vezéreljük.


Wifi okos ajtózár

Wifi okos zárként is sokan keresik ezt a fajta megoldást, mely egy újabb funkció és ugyanúgy magában rejti az okos zár ezt a megoldást is. Egész pontosan az okos ajtózár Wifi híd segítségével az internetre csatlakoztatható. Ez azért fontos, mert így akármikor lehetőségünk van arra, hogy távolról okos telefon segítségével vezéreljük az egységet.

Számkódos ajtózár és kilincs

Számkóddal is üzemelnek ezek az ajtózárak, ezért gyakran használjuk ezt a kifejezést az emberek a keresések alkalmával. Az okos zár több, mint 100 PIN kódot tud eltárolni. Ez konkrétan azt jelenti, hogy mindenkinek lehet saját PIN kódja beleértve a családtagokat és ismerősöket. Ráadásul az applikációban pontosan látszik, hogy ki mikor lépett be, vagy ki a naplóban. Magyarán látható, hogy ki tartózkodik, illetve tartózkodott otthon vagy az irodában, ahol telepítésre került az okos ajtózár. Érdemes megelőzni a bajt és befektetni a biztonságba, mert a betörés után sokan megbánják azt, hogy erre nem gondoltak, vagy nem vették komolyan azt, hogy hozzá is betörhetnek. Amíg nem velünk esik meg mindez, addig hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez csak mással történhet meg. 

Keressen bennünket, hogy minél hamarabb segíthessünk abban, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen az otthona, irodája az okos zárnak köszönhetően! 

Abban az esetben, ha önnek nincs még fém biztonsági bejárati ajtaja, akkor ide kattintva megnézheti legujabb kínálatunkat.

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft