Blog, Okos ajtózár

A kódzárak előnyei, melyek valódi biztonságot szavatolnak Önnek

Kezdődik a házak okosításának kora, amit nem mindegy, hogy hol is kezdünk

Napjainkban az emberek általában belülről, a háztartási gépekkel (porszívó, kazán, Tv, világítás) kezdik meg a ház „okosítását”, holott a biztonság ennél sokkal fontosabb. Természetes, hogy mindenki arra törekszik, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegye otthonát, védje családját és tárgyait, de a betörés elleni felkészülés jóval lényegesebb szempont. Egy betörés ugyanis, túl az anyagi káron, komoly lelki traumát is okozhat, tudván, hogy idegenek turkáltak a személyes tárgyaiban, nem beszélve a szükséges hivatalos intézkedésekről (rendőrségi feljelentés, biztosítási ügyintézés). Mint tudjuk, a betörök elsősorban azt nézik, hogy hova lehet könnyen, gyorsan, zaj nélkül bejutni. A kódzárak (okos-zár) szinte lehetetlenné teszik azt, hogy a betörők a mi lakásunkat, házunkat válasszák ki a behatolás célj ával. A digitális zárak (kódzárak)  beépítését célszerű már egy megbizható ajtóval együtt vagy ajtóba beépíteni, amit mondjuk a MABISZ megfelelősségi tanúsítvánnyal is rendelkezik, mint például a HiSec fém bejárati ajtajai.

Összefoglalva a kódzárak legfontosabb előnyei konkrétan

  • Az okos zárak egyszerű, kulcs nélküli belépést biztosítanak.
  • A kódzárak okos telefonokkal is működnek. Miután az ingyenes alkalmazást letöltötte a telefonjára, távolról is lehetővé teheti bárki számára a bejutást otthonába, ha megasdja az erre a célra létrehozott PIN kódot.
  • A kódzárak lehetővé teszik, hogy egyedülálló hozzáférést biztosítson az egyes személyeknek, például egyedi PIN kód segítségével, amit idősávosan is megadatunk, például szerdánként 10-től 12 óráig.
  • Kényelmes, mert nem kell állandóan a helyszínen lennie ahhoz, hogy valakit beengedjünk. 
  • Chip kártyás belépés
  • A kódzártól maximum 5 méterre lehetőségünk van kinyitni az appban bluetooth-on keresztül.
  • Az okos zár ujjlenyomattal is könnyeddén nyitható, ennek a beállítsait is az alkalmazásban tudjuk beállítani, módosítani.

A chip kártya (NFC)

A chip kártyát elsősorban a munkahelyeken használják és hazánkban is már meglehetősen elterjedt annak használata. A HiSec kódzárhoz 3 darab chip kártya van gyárilag.

Ujjlenyomatos belépés a kódzár egyik legkedveltebb belépési módja

A kódzár megtanulja, és felismeri az ujjlenyomatot. Tehát mindenféle segédeszköz nélkül, a puszta kezünkkel képesek vagyunk az ajtót kinyitni. Praktikus megoldás például, ha valamennyi családtag használhatja a bejárati ajtót ezzel a módszerrel. 

A száz PIN kód

A HiSec okos-zár memóriájába a száznál több PIN kód is elfér. Nekünk csak ki kell találnunk a PIN kódot és azt a rendszerbe tápláljuk. Ez a megoldás elsősorban a munkahelyeken bír fontossággal, ahol a nagyszámú személyzet mozgását könnyíti meg. A kódzár azonban ennél jóval többet tud. Ismeri az órát és a hét napjait. Figyelembevéve ezt a képességet így is betáplálhatunk kódot, lehetővé téve, hogy valaki bizonyos, meghatározott napon, meghatározott időben lépjen be a házba (takarító személyzet, bébiszitter, kertész, szomszéd). További lehetőség az ideiglenes PIN kód. Ezzel behatárolhatjuk, hogy a PIN kód mennyi ideig érvényes, megjelölve a megfelelő dátumot, időpontot. Ez a megoldás többek között szállásadóknál, Airbnb lakásukat kiadóknak jelent könnyebbséget. 


Belépés telefonnal a kódzáron kersztül

Hisec Mars okos zár termékkép

Hisec Mars okos zár termékkép

Újabb megoldást jelent a digitális zár, hiszen így nem is kell a helyszínen lennünk. A telefonunk segítségével bárhol ki tudjuk nyitni az ajtót. Ez akkor hasznos, ha távollétünkben be szeretnénk engedni valakit a lakásunkba. Ehhez azonban, hogy működjön, mindenképp kell hozzá egy wifi átjáró, mert ez az eszköz hozza létre a kapcsolatot a távoli telefonunk és a kódzár között. Tehát interneten adjuk a parancsot a wifi átjárónak és az továbbítja a parancsukat bluetooth-on keresztül az okos ajtózárunknak. Miután a telefonunk mindig velünk van, ez igen hasznos megoldás. Közelről pedig a bluetooth kapcsolat révén működtethetjük az ajtónkat. 

Az intelligens napló (log file)

Ez az intelligens zár fontos kiegészítője, mert a rendszerrel távollétünkben is követni tudjuk, a ki-be mozgást a házunkba, nem kell az érintett személyeket telefonon hívogatni. Tudjuk tehát, hogy ki, mikor közlekedett az általa felügyelt területen.  Ahhoz azonban, hogy ezt a funkciót azonnal tudjuk élvezni, szintén szükséges a Wifi-híd, hisz ennek megléte nélkül ezeket az információkat csak a kódzár közelében tudjuk kinyerni.

A törlési funkció melyet a kódzárak alkalmazásában talál

Amennyiben utólag kiderül, hogy a PIN kódot olyan valakinek adtuk meg, aki nem érdemli meg bizalmunkat, szükségtelen zárat cserélni, csak törölni kell az illető jogosultságát és így többé nem juthat be a házba. Ezt akkor tudjuk végrehajtani, ha kódzár közelében vagyunk vagy távolról wifi-híd  segítségével.

Egyéb biztonsági kiegészítő a kódzárak-hoz

A speciális fúrásvédelem alkalmazásával a három zárnyelv és a négy acéltüske tökéletesen tartják az ajtószerkezetet. 

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük forduljon szakembereinkhez bizalommal. Ne feledjék, a kódzárat HiSec fém biztonsági bejárati ajóval is megrendelheti!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft