Blog, Digitális zár, NFC nyitás, Okos zár, Okoszár nyitás mobillal, Ujjlenyomat nyitás

A digitális zár segít, hogy tudja otthon van-e a gyermeke, párja vagy sem?

Kulcs nélkül nyitható hisec okos zár

A digitális zár előnyeiről néhány fontos gondolat

Nem biztos, hogy a legjobb döntés lenne, ha nem használnánk ki a modern kor leghasznosabb vívmányait, hiszen ezáltal szép lassan visszafejlődnénk a környezetünkhöz képest.

Ez természetesen nincs máshogyan a digitális zár és biztonsági ajtó terén sem. Ma már nagyon kedvező áron érhetőek el ezek a modern eszközök, melyek teljes biztonságot szavatolnak számunkra.

Ha biztonsági ajtókat okos zárral látjuk el, akkor a betörő kétszer is meggondolja, hogy belépjen-e rajta. A digitális zárak jellemzője egyébként, hogy kulccsal, de egyéb módon is nyithatóak. Lehetőség van arra, hogy akár PIN kóddal nyissuk ki az ajtót. Természetesen minden családtag kaphat egyedi kódot. Ezen kívül ujjlenyomattal is nyitható a zár. Ez is egy nagyon praktikus és elegáns megoldás. Ha azonban inkább egy chipkártya segítségével modern NFC megoldást preferáljuk jobban, akkor annak sincs semmilyen akadálya. Kedvünkre váltogathatjuk ezeket a megoldásokat, így nem muszáj egy megoldáshoz ragaszkodnunk. Ráadásul ez még nem minden. Okos mobilunkkal is ki tudjuk nyitni az ajtót. Ehhez körülbelül tíz méteren belül kell lennünk és bluetooth kapcsolattal rendelkeznünk.

Ingyenes alkalmazás (magyar nyelven)

Az óriási áttörést pedig az biztosítja, hogy távolról is ki tudjuk nyitni az ajtót. Az ingyenes applikáció segítségével ugyanis bármikor kioszthatunk bárkinek ideiglenes vagy végleges jogosultságot. Szabadon eldönthetjük, hogy példának okáért a takarító minden hétfőn 9-től 12-ig ki tudja nyitni az ajtót. Természetesen más időpontban erre nem lesz lehetősége.

Azonnali nyitás távolról

hisec-zar-nyitasi-modok-es-1-1-alaku-kep-2

Nyitási módok a digitális zár esetében

Ha azonnal be kell váratlanul engednünk egy mesterembert az sem lehet akadály. Elküldhetünk neki például sms-ben egy PIN kódot a mobiltelefonjára. Mi pedig bármikor megnézhetjük, hogy ki tartózkodik otthon, ami azért nagyon praktikus, mert pontosan tudni fogjuk, hogy példának okáért gyermekünk időben hazaért-e. Sőt, azt is láthatjuk naplózva, hogy volt-e próbálkozás a behatolásra, így betörési kísérleteket is nyomon tudunk azonnal követni. Ha valamilyen oknál fogva zárat kell cserélnünk, az sok esetben bosszúságot okozhat, hiszen mesteremberre lehet szükség, a kulcsokat újra le kell másolni és így tovább. Az okos zár ebben is segítségünkre van, hiszen ebben az esetben erre nem lesz többé szükségünk.  

Digitális zár és a biztonsági ajtók előnyei 

Az a leghatásosabb, ha az okos zárat biztonsági ajtóra helyezzük fel. Így tudjuk ugyanis a maximális biztonságot garantálni. Ha ugyanis egy rossz minőségű ajtón használnánk a fúrásvédelemmel ellátott zárat, akkor a betörők könnyen be tudnának hatolni rajta. Egyébként két fő csoportra oszthatók az ajtók csoportja: kültéri és beltéri bejárati ajtókra. Ami pedig a technikai paramétereket illeti, a HiSec ajtókon belül forgalmazunk olyan ajtókat is, melyek  acél biztonsági ajtóként központi záras kivitellel és tolórudazatos rendszerrel vannak ellátva. Egész pontosan tizenkét pontos záródást biztosítanak az ajtólap oldalán. Az ajtó alján és tetején pedig – melyet több esetben további 3-4 záródási pont egészít ki – egy második, felülre szerelt zár is található.
A biztonsági ajtókról fontos tudni, hogy közismerten vastag, nagy ellenálló képességű acélból készülnek el. Ez azért fontos, mert így a zárnyelveivel egész biztosan meggyűlik a pajszeros-feszítővasas betörők dolga. Az ajtók feltörése nemcsak hatalmas zajjal jár, hanem hosszú időt is igénybe vesz. Ez az a két dolog, amit a betörők nem igazán preferálnak.

MABISZ megfelelőség

A HiSec ajtók pontosan úgy lettek kifejlesztve, hogy a legnagyobb biztonságot szavatolják Önnek és családjának, éppen ezért a MABISZ magasabb biztonsági kategóriába sorolta őket. 2008 óta léteznek ezek a speciális ajtók, melyek gyönyörű tervezésűek és jobbos és balos változatban is megtalálhatóak kínálatunkban. 

Mára már egész Európa területén rendelkezünk védjeggyel, így érdemes minket választania. 

 Legyen szó matt vagy fényes felülettel rendelkező biztonsági ajtóról: fehér, sötétmogyoró, mogyoró-barna, aranytölgy, vagy cseresznye színezéssel, kínálatunkban biztosan meg fogja találni a legmegfelelőbb ajtót.

Adja le rendelését minél hamarabb a biztonsági ajtó és okos zár megrendelése kapcsán!