Blog, Okos zárak

Okos zár szabályozza, hogy ki lépjen be az ajtón otthonába, irodájába

Digitális Hisec zár

Az okos zárak előnyei

Az okos házak világában az okos zár óriási szerepet játszik a biztonság szempontjából. Talán a legfontosabb, hogy ha lépésről lépésre „okosítjuk” a házunkat, akkor a digitális zárakkal kezdjünk, mert a biztonság a leglényegesebb szempont.
Szerencsére erre ma már könnyen van lehetőség, hiszen az elektromos zárak nagyon kedvező áron érhetőek el. Ezek az intelligens zárak folyamatosan összeköttetésben vannak az ingyenes applikációval, melyet le tud tölteni okos telefonjára.
Ez azért nagyon hasznos, mert így folyamatosan befolyásolni tudja, hogy ki mikor lépjen be az ajtón. És ehhez nem is kell az ajtó előtt tartózkodnia.
Nagyon strapabíró és fúrásvédelemmel ellátott digitális, ujjlenyomattal is nyitható zárakról van szó, melyek valódi védelmet biztosítanak Önnek és családjának egyaránt.

Okos zár kiadó ingatlanba

Emellett természetesen kiadó ingatlan, iroda, szálláshely alkalmával is nagyon népszerű megoldás a telefonnal is nyitható okos zárakban gondolkodni. Lehetőség van ugyanis rá, hogy PIN kóddal, ujjlenyomattal, kártyával, vagy kulccsal nyissa ki az ajtót. Bármikor küldhet példának okáért sms-ben PIN kódot bárkinek a telefonjára, mellyel azonnal nyitható az ajtó. Emellett bluetooth segítségével is van erre lehetőség, ha éppen a tíz méteres közelben tartózkodik. Ha pedig éppen máshol van dolga, akkor segítségére van az applikáció, mely segítségével ideiglenes és végleges jogosultságokat oszthat ki, hogy ki mikor mehessen be az ajtón. Ehhez szükséges még egy átjáró, ami lehetővé teszi a wifi kapcsolatot a zárral.

 

okos-zar-ujjlenyomatolvaso-02

Okos zár, ujjlenyomat olvasóval

Szabadon eldöntheti, hogy például a takarító csütörtök délelőttönként tudja csak kinyitni az ajtót. Ha váratlanul be kell engedni egy mesterembert, az sem lehet többé akadály.
Maga az okos zár teljes biztonságot ad, ugyanis nemigen törhető fel a rendszer és, ha ez mégis bekövetkezne, akkor sem tudja az illető, hogy a zár konkrétan hol helyezkedik el. Természetesen a különféle nemzetközi szabványnak is megfelel az általunk forgalmazott intelligens zár, mely precíz mérnöki munka eredménye. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbb ez a megoldás.
Van lehetőség arra, hogy úgynevezett virtuális kulcsot generáljunk, mely egyszeri bejutásra ad lehetőséget. Emellett nyomon követhető, hogy ki és mikor próbált és jutott be az ajtón. Ez azért nagyon fontos, mert így a betörési próbálkozásokon kívül az is látható, hogy pontosan ki tartózkodik éppen otthon. A szenzornak köszönhetően az applikáción látható, hogy be van-e zárva az ajtó. 

A biztonsági ajtókról néhány gondolat

Érdemes az okos zárat biztonsági ajtón elhelyezni, különben nem biztos, hogy valódi funkcióját be tudja tölteni az ajtó és ezzel megkönnyíthetjük a betörők dolgát. A biztonsági ajtók a MABISZ által hitelesített termékek és ehhez a szigorúan előírt paraméterekkel rendelkezik: acélból készült termékek közül például van olyan modellünk, mely központi záras, tolórudazatos rendszerrel ellátott.
Emellett 12 pontos záródást biztosít az ajtólap oldalán, alján és tetején, mely óriási biztonságot garantál. Egyes esetekben további 3-4 záródási pont egészít ki a zárat, egy második, felülre szerelt zárnak köszönhetően. Ráadásul a biztonsági ajtók közismerten vastag (7cm) , nagy ellenálló képességű acélból készült zárnyelvekkel vannak ellátva. Ez teljes mértékben ellenáll a pajszerral, feszítővassal történő behatolással szemben.
Ezeknek a záraknak a feltörése óriási zajjal jár és nagyon sok időt vesz igénybe. Ez az a két tényező, amit próbálnak a betörők a leginkább elkerülni.  2008 óta érhetőek el az általunk forgalmazott HiSec ajtók és eleinte egész Magyarország, majd Európa területén kaptuk meg a védjegyet, mely óriási büszkeséggel tölt el minket. Az általunk forgalmazott ajtók nemcsak robosztus megjelenésűek, de elmondható róluk, hogy gyönyörű tervezésűek és jobbos és balos kivitelben is fellelhetőek kínálatunkban. Matt és fényes felületű ajtók is elérhetőek webshopunkban: fehér, sötétmogyoró, mogyoró-barna, aranytölgy, vagy cseresznye színezésű ajtónkat illetően.

Rendelje meg a biztonsági ajtót, akár egyből az okos zárral együtt!