Blog, NFC nyitás, Okos zár

Az okos zár ezt is adhatja nekünk: ajtónyitás mobil appal

Kulcs nélkül nyitható hisec okos zár

Mit nyújt nekünk még az okos zár?

 Eddig soha nem látott eszköztár lehet a kezében az ajtaja kezeléséhez. Csak annyit kell tennie, hogy kiválassza azt, ami Önnek a legkényelmesebb, és amit a legbiztonságosabbnak érez. A mobilunk mostanra már gyakorlatilag hozzánk nőtt. Azok az idők elmúltak, amikor még csak telefonálásra használtuk. Fotózunk, zenét hallgatunk, vásárolunk vele, és még hosszan sorolhatnánk a közös tevékenységeket. Ezek után adja magát a kérdés: ha már ilyen hű társunk, miért ne engedhetne be minket az ajtón? Igen, ma már ez is lehetséges. Nem kell hozzá más, csak egy telefon, ami rendelkezik bluetooth kapcsolattal, na meg egy okos zár. 

Sokszínű és okos

Egy olyan okos zárról beszélünk, ami ugyan használható hagyományos módon, tehát kulccsal is, ennél jóval több lehetőség van benne. Még akkor is, ha pusztán a telefonnal való használatra koncentrálunk. A bluetooth-os megoldás mellett ugyanis tartogat még egy funkciót ez a digitális zár. Ezzel viszont már úgy is kezelhetjük a bejárati ajtónkat, hogy mi magunk nem vagyunk a helyszínen. Tehát beengedhetjük a vízszerelőt, a takarítónőt, a túl hamar hozzánk érkezett barátokat. Bárkit, akit szívesen fogadunk, csak valamiért még nem vagyunk otthon. Mondjuk, a rendszeres látogatók hozzánk érkezését más módon is megkönnyíthetjük. Például oszthatunk ki nekik PIN kódokat. Ebből a rendszer több mint százat képes megjegyezni. Egy másik, nagyon érdekes extrát is nyújt ez a funkció. A kiosztott jogosultságokat időponthoz is lehet kötni. Például úgy, hogy mondjuk a takarítónő beléphet minden szerdán 16 órától 18 óráig. Egy másik innovatív lehetőség az ujjlenyomat használata. Az okos zár ezt is képes regisztrálni, így az ujjunk felmutatása is elég lehet ahhoz, hogy kitáruljon előttünk a zárt ajtó. Ha valakinek az kényelmes, az NFC, azaz a chip kártyát is bevetheti. Ez az eszköz is talán ismerős. Sok olyan munkahely van, ahol ezzel lehet be és kilépni. 

Na de fő a biztonság

A számos, merőben új lehetőséget szemlélve talán arra gondol, hogy mindez nagyon szép és jó, de vajon mennyire biztonságos? A fejlesztők szerencsére ezt is szem előtt tartották. Ezt már az okos zár kialakítása kapcsán is láthatjuk, mert egy fúrásvédelemmel ellátott szerkezetről van szó. Tehát a betörők nem tudnak olyan egyszerűen boldogulni vele. A zárhoz tartozó szoftver is segít a védelemben. Nevezetesen: a log file. Ez egy intelligens napló, ami regisztrálja, és nyilvántartja, hogy ki és mikor közlekedik az általa felügyelt ajtón. Tehát láthatja, ki lépett be a bejárati ajtón akkor is, ha Ön mondjuk több száz kilométerrel messzebb tartózkodik az otthonától.  

Az okos zár távvezérlése is lehetséges

Akkor sem kell aggódnia, ha valakivel megromlik a kapcsolata, így már nem tartja túl megnyugtatónak, hogy az illető ki-be mászkáljon az Ön lakásában. Szerencsére a fent említett jogosultságok nem örökérvényűek, bármikor vissza lehet vonni, akkor is ha Ön épp nem tartózkodik otthonában vagy az adott ingatlanban. Ehhez szüksége lesz még egy plusz eszközre, amit átjárónak (gate way) hívnak. Ez teszi lehetővé ugyanis a távvezérlést, teheát ez az eszköz kommunikál wifin keresztül az appal és az okos zárral. Önnek csak annyi dolga ezek után,  hogy letiltsa azt a személyt, akit már nem szívesen látna az otthona falain belül. Sokan vannak, akiket egy az ajtón található kamera nyugtat meg. Ez is megoldható, az okos zár mellé még lehet kamerát is felszerelni. És ha így dönt, akkor szintet lépett. Az ily módon bebiztosított ajtókat okos ajtónak hívják. 

Okos zárral a munkába is

Mert az itt leírtak természetesen a munka világára is érvényesek. Az irodáját is felszereltetheti egy okos zárral. Ezt már a szétosztható, több mint száz jogosultság is lehetővé teszi. Ön pedig könnyedén nyomon tudja követni az alkalmazottak vagy akár az ügyfelek mozgását. Szállásadóként pedig a távolból, a telefonnal történő vezérlés jöhet jól. Szabadon mozoghat, miközben bárhonnan, bármikor beengedheti a vendégeket. Emellett az ideiglenes PIN kód is a segítségére lehet. Ez egy adott ideig érvényes jogosultság. Átadhatja a vendégeknek, akiknek így nem kell állandóan magukkal hurcolniuk a kulcsot. 

Maximális biztonság elérhető áron

Lehet, hogy feltette magában a kérdést, hogy vajon mennyibe fájhat Önnek egy ilyen komplex rendszer, ha vásárol hozzá Hisec biztonsági ajtót is?  Nos, jó hírünk van. Mindezt egy átlag felhasználó által is elérhető áron kínáljuk. 

 

Lépjen velünk kapcsolatba, és többet is megtudhat szolgáltatásunkról.

kategória