Blog, NFC nyitás, Okos zár, Ujjlenyomat nyitás, Wifi átjáró

Okos-zár, ami kíméli a pénztárcánkat és az idegeinket

Az okos-zár rengeteg dolgot tud, amivel megkönnyíti az életünket. 

Ami nem túl egyszerű. Sokszor szól az életün az állandó rohanásról és az idegeskedésről. Ilyenkor sok, amúgy apróságnak tűnő eset is bosszantó lehet. Például az, ha egy családtag otthon felejti a kulcsát. Vagy épp mi magunk nem találjuk. Valahol leraktuk a lakásban, de a jó kérdés az, hogy vajon hova? Szerencsére az okos-zár egy olyan eszköz, ami ugyan kulccsal is működőképes, de emellett másképp is lehetővé teszi, hogy bejussunk az ajtón. 

Az okos-zár egyik ereje: Ujjlenyomat

Például a kezünket is használhatjuk ajtónyitásra. Azt már csak nem hagyjuk el! Ez a zár pedig annyira zseniális, hogy képes megtanulni és felismerni az ujjlenyomatainkat. 

A bluetooth mint segédeszköz az okos-zárban

A telefonunk mindig velünk van, fontos kiegészítője lett a mindennapjainknak. És sokan rendelkeznek bluetooth kapcsolattal is. A jó hír az, hogy ez az intelligens zárral is összehangolható, úgyhogy szintén elég lehet ahhoz, hogy könnyedén kitárjuk az ajtónkat. 

A távolság már nem akadály a wifi átjáró segítségével

Bosszantó lehet az, ha valakinek úgy kell bejutnia a lakásunkba, hogy mi épp nem vagyunk a helyszínen. Például muszáj hazarohannunk a munkából, mert egy váratlan esemény miatt be kell engednünk a szerelőt. Emiatt esélyes, hogy szabadságot is kell kivennünk. Illetve csak kellett, mert ez már a múlt. Ma már kihasználhatjuk a okos-zár funkció adta előnyöket. Ez annyit jelent, hogy a telefonunkkal utasíthatjuk az intelligens zárat, hogy nyisson ajtót. Ezt bárhonnan megtehetjük, ha van már wifi átjárónk és letöltöttük az ingyenes alkalmazást. Sok időt takaríthat meg nekünk, és nyugalmat is adhat. Mert van még valami, ami sok idegeskedés okozója lehet. Az, ha vendégeket várunk, aztán dugóba kerülünk, és ők előbb érnek hozzánk, mint mi magunk. Az okos rendszernek köszönhetően többé már ez sem egy létező probléma. 

Chip kártya és PIN kód 

Egy NFC, azaz chip kártya is elég lehet ahhoz, hogy az intelligens zárat működésre bírjuk. Ezenkívül használhatunk PIN kódot is. Az okos-zár száznál is többet képes ebből megjegyezni. 

A pótkulcs talán szükségtelen

Ha valakinél rendszeresen előfordul, hogy vendégek érkeznek hozzá, akik ott maradnak pár napra, esetleg hétre, esélyes, hogy kulcsok tömkelegét kell tartania otthon. Mert nem biztos, hogy jó ötlet, ha szegény vendég csak akkor közlekedhet, ha otthon vagyunk. Az okos-zár révén viszont kioszthatunk neki egy ideiglenes PIN kódot, ami egy meghatározott ideig érvényes. Addig, ameddig ő nálunk van. 

A PIN kód szabadságot adhat

Szerepelhetnek olyan emberek is az életünkben, akik bár rendszeresen járnak hozzánk, azért mégse adnánk nekik kulcsot. De előfordulhat, hogy olyankor mennek a lakásunkra, amikor mi nem lehetünk ott. Tipikus példa erre a takarítónő. De ma már nem feltétlenül kell otthon lennünk ahhoz, hogy ő a munkáját végezhesse. Ő is kaphat PIN kódot. És beállíthatjuk az okos-zárat úgy, hogy ez a kód csak a hét egy bizonyos napján egy adott időintervallumon belül legyen érvényes. Például mindden kedden délelőtt 10 órától 12 óráig. 

A zárcsere már nem indokolt, ha van okos-zár felszerelve

Bosszantó vagy akár félelmetes is lehet, ha azzal szembesülünk, hogy olyasvalakinek adtunk kulcsot az otthonunkhoz, akiben többé már nem bízhatunk meg. Ekkor a zárcsere valószínűleg elkerülhetetlen. Vagyis csak az volt. Az okos-zárral ugyanis remekül tudjuk kezelni ezt a nem túl rózsás helyzetet. Csupán annyit kell tennünk, hogy töröljük az illető jogosultságát az ingyenes appon kersztül.

Fél szemünk a lakásunkon

Van, aki szeretné tudni, hogy mi folyik otthon akkor is, ha ő nincs a helyszínen. Ez egy jogos igény lehet. Például nem árt tudnunk, mikor ért haza a gyermekünk. Az intelligens napló segítségével ezt nyomon tudjuk követni. Ez egy az okos-zárhoz tartozó szoftver, amelyben a rendszer nyilván tartja, hogy mikor ki közlekedik az általa felügyelt ajtón. 

A biztonság mindenek felett

Ez a sok extra egyfajta biztonságérzetet is adhat. A betörők ellen azonban nem nyújtanak védelmet. Szerencsére ezt az intelligens-zár fejlesztői is szem előtt tartották. Így az eszköz speciális fúrásvédelemmel rendelkezik. Ez három zárnyelvet és négy acéltüskét jelent. Az utóbbiak képesek megtartani az ajtószerkezetet. 

Az abszolút bónusz

És így a végére jöjjön a legjobb hírünk. Nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia, ha élvezni szeretné az okos-zár által nyújtott szolgáltatásokat. Baráti áron juthat ezekhez hozzá. 

Szakképzett munkatársaink szívesen beüzemelik Önnek ezt a sokat tudó rendszert. Forduljon hozzánk bátran akár zárra akár biztonsági ajtót szeretne.

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft
kategória