Blog, Digitális zár, Okos zárak

Biztonsági ajtó, digitális okos zár

puder_okos_hisec_zar

Miért érdemes biztonsági ajtóban gondolkodni?

Amíg nem törtek be otthonunkba addig nem biztos, hogy elgondolkodunk azon, hogy milyen érzés, ha mindez megtörténik. Ahogyan a betegséget is akkor tudjuk átélni, mikor nem az ismerősünkkel, hanem velünk történik meg mindez.
Azon kívül, hogy hatalmas anyagi kárt szenvedhetünk el váratlanul, egyéb más negatív tényezők is szóba kerülnek. Az érzelmi megrázkódtatás, hogy vad idegen emberek turkáltak a személyes holmijainkban. És ezzel még nincs vége a sornak, hiszen rengeteg idő és energia megy el azzal, hogy a rendőrséget és a biztosító társaságot értesíteni kell és beszámolni az esetről. Elveszíthetünk olyan személyes eszmei értékkel bíró tárgyakat, amiket már nem biztos, hogy valaha vissza tudunk szerezni. 

Éppen ezért érdemes ezt megelőzni bölcsen és a hagyományos ajtó helyett biztonsági ajtóban gondolkodni. Gyakorlatilag néhány pár jobb minőségű cipő áráért azonnal szavatolva van a biztonságunk. Ha azt vesszük alapul, hogy egy betörés alkalmával a minimális kár, hogy tönkre teszik az ajtót, akkor ez egy valóban biztos befektetés.
Ha éppen most költöztünk egy ingatlanba, akkor érdemes azonnal kicseréltetni az ajtót. Erre akár egy napon belül lehetőség van, ha minket választ. Így nem kell hosszú heteket várnia, hogy biztonságban legyen Ön és családja. Természetesen irodákba és egyéb helyeken is érdemes biztonsági ajtóban gondolkodnia, ugyanis egy ingatlan legkritikusabb pontja a betörés szempontjából a bejárati ajtó. A betörők ráadásul nem az alapján választanak, hogy hol jártak eddig, hanem hogy hol találnak számukra könnyű célpontot.

Mit tud pontosan egy modern biztonsági ajtó?

Kezdjük azzal, hogy a MABISZ a HiSec ajtókat felsőbb kategóriába sorolta, azaz nemcsak teljesíti a minimum elvárásokat, hanem túl is szárnyalja azokat, hogy Ön és családja a legnagyobb biztonságban legyen. Mit jelent ez pontosan?
Három perces áttörésgátlás legalább három  – melyek egymástól minimum harminc centiméterre találhatóak meg -, reteszelési pontos záródással. Lényeges szempont az is, hogy minél több oldalon záródó ajtólap biztonsági zárbetét mechanikai védelemmel is el legyen látva. Ráadásul az acélmerevítés is meghatározó szempont és az is, hogy speciális zsanérokkal legyen ellátva, így az ajtó, tokból történő kiemelése el van lehetetlenítve. Ha ezek a tényezők teljesülnek, akkor biztonsági bejárati ajtóról beszélünk. Ezen kívül meghatározó még az anyaga is az ajtónak. A fém biztonsági ajtók, és az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő vegyes típusú ajtók a legbiztonságosabbak. Ezt is figyelembe kell venni.  

A fém biztonsági ajtók előnye, hogy anyaguknál fogva masszívak és védenek mind a fizikai, mind a mechanikai, mind a kémiai behatásokkal szemben. Emellett nagy tűzgátlási tulajdonsággal is rendelkeznek. 

Normál zár helyett  digitális okos zár és okos ajtó

Alapvető fontosságú, hogy az ajtó biztonsági bejárati ajtó legyen. Azonban, ha a zár könnyebben nyitható, akkor semmi értelme az egésznek. Éppen ezért a mi zárjaink speciális fúrásvédelemmel vannak ellátva. Ezen kívül nehezebb beragasztani őket, mint általában a piacon található zárak esetében. Ez ugyanis egy trükk, amivel meg tudja a betörő gátolni azt, hogy a zárat használni tudjuk. De egy rosszindulatú szomszéd is tönkre teheti ezzel a módszerrel a zárat.

A hagyományos zárakon kívül okos zárak is elérhetőek kínálatunkban. Ez azt jelenti, hogy a digitális zárat nemcsak kulccsal, hanem NFC kártyával (chip) is ki tudja nyitni. Ez azonban még nem minden. Ezek az ajtók ujjlenyomattal nyitható zárak funkciójával is el vannak látva. Emellett ezek az elektromos zárak PIN kóddal is nyithatóak. Sőt, más lehetőség is van arra, hogy kinyissa az ajtót, ha nem akar kártyával, kulccsal, PIN kóddal vagy ujjlenyomat  azonosítással bajlódni. Ezek az ajtók ugyanis telefonnal nyitható zárakkal is felszerelhetőek, így saját telefonjával is ki tudja nyitni az ajtót a fent felsorolt lehetőségeken kívül.

Hisec okos zar

Hisec okos zar

Ezt pontosan úgy kell elképzelni, hogy ha éppen az ajtó előtt vagyunk, akkor bluetooth kapcsolattal nyitható ki az ajtó. Ha pedig távolabb helyezkedünk el, akkor is kioszthatunk jogosultságot bárkinek okos telefonunk segítségével. Ugyanis ez esetben egy applikáció letöltésére van szükség. Ennek segítségével bárkinek adhatunk állandó vagy ideiglenes belépési lehetőséget. Például adott időszakra is beállíthatjuk, hogy minden héten x órában nyíljon csak ki az ajtó számára. Ez előnyös lehet egy takarító esetében. Ha az ajtót kamerával is felszereljük, akkor már nemcsak okos zárral, hanem okos ajtóval rendelkezünk, tehát bármikor tovább fejleszthető.
A biztonsági ajtókkal és elektromos zárak kapcsán nálunk a különféle alkatrészek is elérhetőek webshopunkban. 

Válassza Ön is a legnagyobb biztonságot és modern megoldást és még ma adja le rendelését!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

72.500Ft