Biztonsági ajtó, Blog, Okos zárak

Jó megoldás a biztonsági ajtó és okos zár a főbérlőnek is

Kulcs nélkül nyitható hisec okos zár

A mai hatalmas iramban történő technikai fejlődés záloga az, hogy egyre kényelmesebb és biztonságosabb életet élhetünk. Kár volna nem élni azzal a lehetőséggel, amit felkínál számunkra a modern technológia, legyen szó például biztonsági ajtókról és okos zárakról. Ebben a cikkben ezt a témát járjuk körül minél mélyebben.

Mitől biztonsági ajtó és miért van erre szükség?

A betörők azokat a lakásokat szeretik feltörni, ahol a legkönnyebb a bejutás lehetősége. Ez azt jelenti konkrétan, hogy két szempontot fognak megvizsgálni. Hol lehet a lehető leggyorsabban a legkisebb zajjal betörni. Legalábbis ez derül ki a rendőrségi és biztosítási jelentésekből. Mindig a gyenge pontokat keresik. A leggyengébb pont pedig a bejárati ajtó egy ingatlan esetében.
Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy biztonsági ajtóban gondolkozzunk. Mit jelent ez pontosan? A MABISZ pontosan előírja, hogy mely ajtók tartoznak ebbe a kategóriába. Mi túlszárnyalva ezeket a kritériumokat, magasabb kategóriába kerültünk a HiSec ajtókkal.
Konkrétan ugyanis három perces áttörésgátlás legalább három reteszelési pontos záródási lehetőséggel van ellátva biztonsági ajtóinkon. Ezen kívül több oldalon záródó ajtólap biztonsági zárbetét mechanikai védelemmel ellátott zárbetéttel rendelkeznek ajtóink. Emellett az ajtólapban elhelyezett acélmerevítés és az ajtó, tokból történő kiemelése elleni védelemmel is el vannak látva, azáltal, hogy speciális zsanérokat használunk. Ennek köszönhető, hogy HiSec biztonsági ajtók valódi védelmet nyújtanak. 

Milyen  okos zárban érdemes gondolkodnia?

A normál zárak is nagyon hatékonyak, melyek kulccsal nyithatóak. Ám ezen kívül nálunk okos zárak is elérhetőek, melyek más módon is kinyithatóak. Ez nemcsak családoknak, hanem különféle szolgáltatást kínáló vállalkozások esetén is nagyon praktikus. Például szállodai szoba, vagy albérletet nyújtó vállalkozók is előszeretettel használják. Ugyanis ezek a digitális zárak nyithatók NFC kártyával (chip), és PIN kóddal egyaránt. Emellett ujjlenyomattal is ki tudjuk nyitni a zárat, sőt telefon segítségével a bluetooth technológia is a segítségünkre van ebben. A digitális zár ugyanis úgy működik, hogy jogosultságokat tudunk kiadni. Ezáltal eldönthetjük, hogy ki és meddig férjen hozzá ehhez a kódhoz.

Miért hasznos a biztonsági és ajtó és az okos zár?

Azért mert, ha példának okáért albérlőnknek kell bizonyos ideig bejutást biztosítanunk, vagy fixen egy adott időben kell a takarítót beengednünk, akkor ez a legegyszerűbb és legelegánsabb megoldás. A hozzáférést bármikor letilthatjuk, vagy újat adhatunk ki. Így nem kell a zárat lecserélni.

 
Ez a jövő technológiája, mely egyre népszerűbb. A zárak pedig biztonsági fúrásvédelemmel vannak ellátva és a régi HiSec ajtókkal is kompatibilisek. Érdemes egyből okos zárban, azaz többek között ujjlenyomattal nyitható zárban gondolkodnunk. Ha pedig kamerát is elhelyezünk az ajtón, akkor már nemcsak okos zárban, hanem okos ajtóban gondolkodunk.
Az okos zárak további jellemzője, hogy naplózza azt is, hogy ki mikor lépett be az ajtón, melyre Ön adott engedélyt előzetesen. Ez alapján pontosan meg tudja nézni telefonján, hogy ki mikor lépett be az otthonába. 
Nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű biztonsági ajtóban és zárban gondolkozzon. Emellett az is lényeges szempont, hogy a legnagyobb szakértelemmel építsék be a biztonsági ajtót otthonában, ugyanis meghatározó, hogy minden nyílászáró elhelyezésénél a vízszintes és függőleges pontos beállítás megtörténjen, mert ez később problémákat szülhet. A vasalatok helyes beállítása is alapvető fontossággal bír. 

Nézze át kínálatunkat és adja le a megrendelését még ma, hogy minél hamarabb segítségére lehessünk!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft