Blog, Digitális zár, NFC nyitás, Okos zárak, Okoszár nyitás mobillal, RFID technológia, Ujjlenyomat nyitás

Biztonságos biztonsági ajtók és digitális zárak

Hisec ajtóba szerelhető okos zár

Ma már rendelkezésre állnak biztonságos biztonsági ajtók és digitális zárak, melyek folyamatos biztonságot adnak számunkra és családtagjaink.

Ma már nem kell attól tartanunk, hogy betörnek, kirabolnak minket, mert a modern technika azonnal a védelmünkre siet. De mi a különbség az okos zár és az okos ajtó között, és mik azok a biztonsági ajtók, illetve ujjlenyomattal, telefonnal nyitható zárak? Erről lesz szó ebben a cikkben. 

Mik azok a digitális zárak?

Az elektromos zárak olyan okos zárnak minősülnek, melyek nemcsak kulccsal, hanem egyéb más módon is nyithatóak. Például NFC kártyával, mely gyakorlatilag a modern RFID technológiának köszönhetően egy chip kártya segítségével nyitja ki azonnal az ajtót. Nagyon kevés az energiafelhasználási igényük ezeknek az ajtóknak. Magát a hozzáférést pedig Ön mobil telefonján folyamatosan látja. Ez azt jelenti, hogy bármikor eldöntheti, hogy kit és mikor enged be az ajtón.

Nézzük most meg, hogy milyen belépési módok közül tudunk választani az okos zárunkhoz

 

Nyitási módok a digitális zár esetében

Nyitási módok a digitális zár esetében

Természetesen használhat más belépési módot, példának okáért beléphet az ajtón PIN kód segítségével is. Másoknak is megadhat PIN kódot, vagy az ingyenes applikációval akár sms-ben is kiküldhet valaki másnak a telefonjára belépési kódot. Emellett az ujjlenyomatos zárak értelemszerűen ujjlenyomattal is nyithatóak. Itt is lehetőség van több ujjlenyomatot megadni. Emellett okos telefonnal is létesíthet kapcsolatot közvetlenül az elektromos zárral bluetooth kapcsolat révén. Távolabbról is nyitható az ajtó mobilja segítségével vagy közelről bluetooth segítségével.

Ezek a funkciók azért nagyon hasznosak, mert így nem kell fizikailag közel lennie az ajtóhoz ahhoz, hogy kinyissa azt. És bárkit, bármikor beengedhet az ajtón. Ráadásul akármikor megnézheti a naplót, hogy éppen ki próbált és kinek sikerült bejutnia, tehát pontosan az is látható, hogy ki tartózkodik éppen otthon.

Válasszunk okos zárat egy jó biztonsági ajtó mellé, hogy otthonunkban is biztonságban érezzük magunkat

Ez azért nagyon praktikus, mert egyrészt nem kell zárat cserélni sosem, melyhez sok esetben szakemberre és új zárra van szükség, másrészről távolról is bárkit beengedhetünk az ajtón. Például nagyon hasznos, hogy nem kell a takarítónak kulcsot adnunk – melyet el is veszíthet -, hanem megadhatjuk neki a jogosultságot az okos zárhoz, mely például csak minden kedden 8-10 óra között működik. Ha pedig egy szakemberre van szükség, akkor azt azonnal be tudjuk engedni otthonunkba és irodánkba egyaránt.
Maga a rendszer pedig nagyon biztonságos és nem kell attól félnünk, hogy feltörik azt. Még, ha ez meg is történne senki nem fogja tudni, hogy maga a zár fizikailag hol helyezkedik el.  Az elektromos okos zárak tehát sokkal több funkcionalitással rendelkeznek a normál zárakhoz képest és ugyanúgy üzemelnek kulccsal is, tehát a normál zár funkcióját is magukba foglalják. Ha pedig kamerát is elhelyezünk az ajtón, akkor már nemcsak okos zárakról, hanem okos ajtóról beszélünk. Sokan riasztóban is gondolkodnak, így maximális a védelem. A betörők ugyanis ott szoktak behatolni, ahol a legkönnyebb betörni minél rövidebb idő alatt. Éppen ezért érdemes biztonsági ajtóban gondolkodnunk.

Mitől biztonságos egy biztonsági ajtó?

Cégünk HiSec biztonsági ajtók forgalmazásával foglalkozik és ma már egész EU területén rendelkezünk védjeggyel. Ezeket az ajtókat normál és okos zárral is kompatibilis módon gyártatjuk le, így bármikor dönthet úgy, hogy fokozza a biztonságot az ajtó használatát illetően. Nem véletlen, hogy több ezer ajtót eladtunk már és általában az elégedett vevők szájról szájra ajánlják biztonsági ajtóinkat.

De mi különbözteti meg a normál ajtót a biztonsági ajtótól?

A MABISZ sorolja be a különféle ajtókat ezekbe a kategóriákba. Ha például megfelelő ponton záródik az ajtó, melyek a megadott távolságban vannak egymástól, illetve az ajtó anyaga is strapabíró, akkor azok mind-mind fontos tényezőként játszanak szerepet abban, hogy valóban biztonsági ajtóról beszélhessünk.
Nem mindegy az ajtó vastagsága sem és, hogy milyen anyagból készült. A fa ajtók példának okáért nem olyan biztonságosak.

Az általunk forgalmazott HiSec ajtók magasabb biztonsági kategóriába lettek sorolva és nem az általában barkács üzletekben elérhető vékonyabb vastagságú ajtók közé tartoznak.

Védenek a mechanikai, fizikai és kémiai behatolásokkal szemben egyaránt és megfelelő hő- és hangszigeteléssel is el vannak látva. Megjelenésük pedig nagyon esztétikus és egyben komolyságot is sugároz. Sok betörő már emiatt is inkább odébb áll és más ajtóval próbálkozik, ugyanis a betörés szempontjából a bejárati ajtó a legkritikusabb célpont.


Válasszon Ön is a biztonsági ajtóink és fúrásvédelemmel rendelkező okos záraink közül, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudja Önmagát és családját!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft