Biztonsági ajtó, Blog, Okos zárak

Okos zár amely ujjlenyomattal és egyéb módon is nyitható

hisec okos zar ujlenyomattal fekete

Érdemes a biztonságra törekedni, elkerülve a rossz tapasztalatokat

Nyilván mindannyian szeretnénk biztonságban tudni családunkat, beleértve önmagunkkal és a különféle megvásárolt tárgyainkkal együtt. Sokan akkor eszmélnek ennek fontosságára, mikor betörnek hozzájuk és emiatt rengeteg bosszúság éri őket. Ilyenkor ugyanis a rendőrségi feljelentés, biztosítási bejelentésen túl – mely rengeteg időt emészt fel -, újra meg kell vásárolnunk mindent és feldolgoznunk a traumát, hogy idegenek kotorásztak a holmijainkban. 

Mi a különbség az ajtó és biztonsági ajtó között?

A HiSec által gyártott ajtók nem csupán ebbe a kategóriába tartoznak, hanem a MABISZ biztonsági ajtóknak nyilvánította és a teljes EU területére bejegyzett védjeggyel lett ellátva. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő áttörésgátlással rendelkezik.
Anyaguknak köszönhetően masszívak, fizikai, mechanikai, kémiai behatásokkal szemben pedig igen magas ellenálló képességgel rendelkeznek.
Emellett fontos megjegyezni nagy tűzgátlási tulajdonságukat és a gyártási minőségtől függő tényezőket is: hő- és hangszigetelés, betörésvédelem mértéke, légzárás, tűzgátlás. Nem véletlen, hogy a múlt évben 1200 ajtót vásároltak meg.


Miben különbözik a zár és okos zár egymástól? 

A normál zár általában csupán kulccsal nyitható vagy zárható. Ha elvesztjük, esetleg eltulajdonítják a kulcsot, akkor új zárbetétet kell vásárolnunk és a lehető leghamarabb ki kell cserélnünk. Sok esetben könnyen lemásolható a kulcs és mindenképpen fizikailag sem árt jelen lennünk az ajtó kinyitása és bezárása alkalmával, hogy megőrizhessük a biztonságot.
Az Hisec ujjlenyomatos  ajtózár esetében azonban rengeteg lehetőség kínálkozik számunkra. A kulcsokon kívül kinyithatjuk az ajtót akár telefonunk segítségével közelről bluetooth-szal, PIN kóddal, ujjlenyomattal, vagy chip NFC technológiával is.
Beállításait pedig egy magyar nyelvű appon (mobil alkalmazáson) keresztül módosíthatjuk kényelmesen otthonunkba.

Pár gondolat az okos zárról, okos ajtóról és okos házakról

Amennyiben kamerát is elhelyezünk a fentieken túl, már okos ajtóról beszélhetünk. Ez egy nagyon fontos lépés az okos ház irányába. Talán a legfontosabb, hiszen a bejárati ajtó védelme kiemelkedő fontosságú. Ez nemcsak kényelmi, hanem biztonsági funkció is egyben.

hisec okos zar ujlenyomattal fekete

Biztonság és kényelem egyben: kulcsnélküli nyitási és zárási lehetőségek az okos zár segítségével

Gondolja végig mekkora biztonságot és kényelmet ad számára, hogy bármikor eldöntheti, hogy kit és mikor enged be otthonába, irodájába. Ehhez nem kell mást tennie, mint otthonában beállítani a jogosultságokat, melyet bármikor módosíthat. A jogosultságot bármikor visszavonhatja, és a létrehozás után már alapból kiadhatja csak ideiglenes hozzáférés szándékával azt.
Ez azért hasznos, mert így pontosan eldöntheti, hogy például egy szakember mikor lépjen be otthonába és mikor távozzon. Miután otthon beállította ezeket a hozzáféréseket emiatt már biztos, hogy nem kell hazamennie. 
Tévhit, hogy a betörők az alapján választanak célpontot, hogy eddig hol nem jártak még. Valójában a biztosítási és rendőrségi jelentésekből jól tudjuk, hogy a könnyű célpontot keresik csupán. Ennek megváltoztatása pedig az Ön döntésén áll vagy bukik. Ezért nagyon fontos, hogy ezt alaposan átgondolja. 

Előbb vagy utóbb ezek a lehetősége mindennapinak mondhatóak lesznek, mert a fejlődés nagyon fontos a mai változó világban, ahol a betörők fondorlatát mindenképpen meg kell haladnunk. Ezért a hagyományos ajtónkat  az okos ajtó és okos zár  folyamatosan váltja le az idő előrehaladtával.

Rendelje meg minél hamarabb az okos zár egyikét, hogy folyamatosan biztonságban tudja családját és önmagát!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft