Blog, okos rendszer, Okos zárak

Pontosan tudni fogja, hogy ki tartózkodik éppen irodájában, otthonában

Hisec ajtóba szerelhető okos zár

Cserélje le a normál zárat a korszerű okos zárra

Az általunk forgalmazott okos zárak speciális fúrásvédelemmel vannak ellátva. Ráadásul  nehezebb beragasztani őket, általában a piacon fellelhető többi zárhoz képest. Ez azért fontos szempont, mert előfordul ugyanis, hogy a betörők szándékosan bekenik a zárat ragasztóval és másnap reggel munkába menet a gyanútlan ügyfél csak arra lesz figyelmes, hogy nem tudja bezárni az összes zárat. Példának okáért a nagyobb biztonságot jelentő hevederzárat. Ám mit sem sejtve a kevesebb hatékonysággal rendelkező zárat bezárja, melyet könnyű feltörni és későbbre időzíti a lakatos kiértesítését, mondván, hogy nem késhet el a munkából. Ezután a betörők ezt kihasználva könnyedén behatolnak és eltulajdonítják értékes eszközeinket, pénzünket a betörés alkalmával.  Emiatt érdemes olyan zárban gondolkodni, mely valódi biztonságot nyújt a számunkra mint például a Hisec okos zár.

Nálunk nemcsak hagyományos zárak, hanem okos zárak is elérhetőek kínálatunkban.

Ezek az okos zárakat  nemcsak kulccsal, hanem NFC kártyával (chip) is ki lehet nyitni. Emellett ezek az intelligens zárak ujjlenyomattal és PIN kóddal is nyithatóak. Arra is van lehetőség, hogy más módon nyissa ki. Ezek az okos zárakat okos telefonnal is nyithatóak. Ezt úgy történik, hogy ha éppen az ajtó előtt vagyunk, akkor bluetooth kapcsolattal nyitható ki maga az ajtó. Ha pedig éppen máshol tartózkodunk, akkor is kiosztható jogosultság bárkinek telefonunkkal. Erre az esetre ugyanis segítségünkre van egy applikáció, mely ingyenes. Ezáltal bárkinek adhatunk állandó vagy ideiglenes belépési lehetőséget az ajtón. Sőt, adott időszakra is beállíthatjuk, hogy minden héten bizonyos időközönként lehessen kinyitni az ajtót. Nagyon fontos megemlíteni, hogy az intelligens zárnak köszönhetően az applikáción bármikor megnézhetjük, hogy ki lépett be az ajtón. Ez azt jelenti, hogy pontosan tudni fogjuk, hogy éppen ki tartózkodik otthonunkban vagy irodánkban éppen. 

A biztonsági ajtók nagy előnye

Általában miután betörtek otthonunkban gondolkodunk el azon, illetve szembesülünk vele, hogy milyen érzés, ha mindez megtörténik. Ahogyan a betegséget is akkor tudjuk átélni, mikor nem az ismerősünkkel, hanem velünk történik meg mindez.
Hatalmas anyagi kárt szenvedünk el váratlanul, és egyéb más negatív tényezők is szóba jönnek: érzelmi megrázkódtatás, vad idegen emberek turkálnak a személyes tárgyaink között. Ráadásul rengeteg idő és energia megy el azzal, hogy a rendőrséget és a biztosító társasággal felvesszük a kapcsolatot és a kötelezően előírt folyamaton részt veszünk. Emellett elveszíthetünk olyan személyes eszmei értékkel bíró tárgyakat, amik pótolhatatlanok számunkra. Pont emiatt érdemes hagyományos ajtó helyett biztonsági ajtóban gondolkodnunk. Abban az esetben, ha éppen most költözött be egy új lakásba, akkor mindenképpen érdemes a zárcserét és esetlegesen az ajtó cserét megejteni. A MABISZ a HiSec ajtókat felsőbb kategóriába sorolta, így nem a hagyományos biztonsági ajtókról van szó. Sokkal nagyobb biztonságot szavatolnak ezek az ajtók. 

Rendelje meg a valódi biztonság jegyében a biztonsági ajtót és az okos zárat együtt webshopunkban!