Blog, Digitális zár, NFC nyitás

Ujjlenyomatos digitális zár és biztonsági ajtó

okos-zar-ujjlenyomatolvaso-02

A digitális zár és okos ajtó, tulajdonképpen nem is a jövő, hanem egyértelműen a jelen korszak részét képezi immár.

Hiszen egyre többen választjuk a legmodernebb és legbiztonságosabb digitális zárakat és biztonsági ajtókat. Mi lehet ennek az oka? A válasz önként kínálkozik: a digitális zárak funkcionalitásukban magukban hordozzák a normál zárak lehetőségeit és emellett lehetőséget biztosítanak arra is, hogy más módon – akár távolról is -, ki tudjuk nyitni az ajtót és nagyon kényelmes és elegáns megoldást biztosítanak számunkra.

A digitális zár előnyei

Azért nem véletlen, hogy óriási népszerűségnek kezd örvendeni ez a megoldás. Az digitális zár nyitható egyébként kulccsal, de emellett akár PIN kóddal is. Arra is van lehetőség, hogy ujjlenyomattal, vagy NFC (chip) kártyával nyissuk ki az ajtót. Emellett okos telefonunkkal is azonnal kinyílik az ajtó, hiszen a bluetooth technológiának hála, ez sem okoz problémát. Sőt, ha éppen más helyszínen tartózkodunk, akkor is ki tudjuk nyitni az ajtót egy wifi átjáró és  az ingyenes applikáció segítségével.
Ez pontosan azt jelenti, hogy távolról is kiadhatunk ideiglenes vagy állandó jogosultságot bárkinek. Azt is meg tudjuk nézni, hogy ki és mikor lépett be az ajtón. Ha egy betörő megpróbál belépni az ajtón, arról is könnyen meggyőződhetünk, mert a próbálkozások számát is pontosan látni fogjuk az alkalmazásnak köszönhetően. 

A biztonsági ajtók hatékonyságai

Túl sokat nem érünk el egy fúrásvédelemmel ellátott, digitális zárral, ha nem megfelelő ajtóba helyezzük el. Ha ugyanis az ajtó könnyűszerrel feltörhető, akkor mit sem ér az egész. Ezért mindenképpen érdemes biztonsági ajtóban gondolkodnunk. Az tekinthető biztonsági ajtónak, melyet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) annak minősít. Az általunk forgalmazott HiSec ajtókat magasabb kategóriába sorolták a biztonságos ajtókat illetően. A biztonsági ajtóknak egyébként három perces áttörésgátlással kell rendelkeznie. Az ajtóinkról elmondható, hogy legalább három (egymástól minimum harminc centiméterre lévő) reteszelési pontos záródással rendelkeznek. Ezen kívül a több oldalon záródó ajtólap biztonsági zárbetét, mechanikai védelemmel ellátott zárbetéttel vannak ellátva, melyek az ajtólapban elhelyezett acélmerevítéssel lettek kiegészítve. Ezen kívül a gyártó arra is gondolt, hogy az ajtót ne lehessen a tokból kiemelni, ugyanis a zsanérok speciális védelemmel vannak ellátva.
A fém biztonsági ajtókról elmondható, hogy anyaguk, tulajdonságából adódóan masszívak és a fizikai, mechanikai és kémiai behatásokkal szembeni magas ellenálló képességgel rendelkeznek. 

Mit vesznek a betörők pontosan figyelembe?

A közhiedelemmel ellentétben a betörők nem az alapján választanak célpontot, hogy hol jártak eddig, hanem hogy hol találnak könnyű behatolási lehetőséget. Ez számít igazán. A céljuk az, hogy minél hamarabb és minél kisebb zajjal be tudjanak lépni. 

A precíz beépíés nagyon fontos  digitális zár és biztonsági ajtó esetén

Meghatározó a biztonság és garancia szempontjából, hogy megfelelő szakértelemmel szereljék be a bejárati biztonsági ajtót és telepítség a digitális zárat. Nagy figyelmet kell fordítani a vízszintes és függőleges pontos beállításra. Ez ugyanúgy igaz a vasalatok tekintetében is.  Az is meghatározó, hogy pontosan mekkora távolság van az ajtó és a fal között, mely általában purhabbal kerül kitöltésre. Ha azonban nem megfelelően töltjük ki ezt a területet, akkor meg is csavarodhat az ajtó kerete a száradás alkalmával. Éppen ezért csak megfelelő szakértelemmel rendelkező mesterembert bízzon meg ezzel a procedúrával. Természetesen mi mindenben segítünk Önnek.

Válasszon minket és adja le minél hamarabb a rendelését, hogy a lehető leghamarabb beszerelhessük a biztonsági ajtót és okos zárat otthonába, irodájába!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft
kategória