Blog, Digitális zár

Az okos házak legfontosabb része a biztonsági ajtó és az okos-zár

A fejlődés gyors, az okos kilincs (okos-zár) ideje is eljött

Tagadhatatlan, hogy a mai technikai fejlődés már-már természetesnek mondható, mely otthonainkat is érinti. Egyre többen gondolkodnak az okos ház kialakításában. Akad olyan is, aki egyből ilyen megoldásban gondolkodik és vannak olyanok is, aki szép lassan végzi el az átalakításokat. Ebben az esetben először példának okáért az okos porszívóban, hűtőszekrényben, világításban gondolkodnak. Azonban a biztonság szempontjából célszerű egyből az ajtón, ott is az okos-zár telepítésével és a kamera felszerelésével fejleszteni otthonunkat és csak utána a többi átalakítást is tervbe venni. 

 Az okos ajtó- okos-zár előnyei

Ha a normál zárat kicseréljük okos-zárra, akkor nemcsak ujjlenyomattal, hanem ezen kívül akár NFC (chip) kártyával is azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót.Emellett PIN kód segítségével is nyitható az ajtó.  Használhatunk az elektromos zárak esetén bluetooth kapcsolatot is. Ez azonban még nem minden. Mobiltelefonunkkal távolabbról is nyitható az ajtó, sőt másokat is be tudunk engedni rajta. Ugyanis az applikáció segítségével kioszthatunk különféle jogosultságokat. Például elegánsan egy sms segítségével kiadhatunk egy PIN kódot, mellyel be tud lépni bárki az ajtón. A belépést időhöz is köthetjük. Ez alapján bármikor visszavonhatjuk a hozzáférést, de azt is meghatározhatjuk, hogy példának okáért csak kedden 7-től 12-ig tudja kinyitni a takarító az ajtót. Ha pedig sürgősen be kell engednünk egy szakembert az sem akadály, neki is adhatunk jogosultságot bátran. Ezeket a funkciókat fedi le az okos-zár és a gateway. Ha pedig kamerát is elhelyezünk az ajtón, akkor már okos ajtóról beszélünk. De ne álljunk itt meg, mert az is nagyon fontos, hogy ne szokványos, hanem biztonsági ajtókban gondolkodjunk.

Csak biztonsági ajtókban érdemes gondolkodnunk

Hiába van egy mai modern követelményeinek megfelelő digitális zár a bejárati ajtón, ha maga az ajtó nem elég biztonságos. Éppen ezért érdemes biztonsági ajtóban gondolkodni. Természetesen arra is van lehetőség, hogy normál zárral rendeljék meg tőlünk a HiSec biztonsági ajtót és később váltsanak és szereljék fel az elektromos zárat.

Mitől biztonsági az általunk forgalmazott ajtó?

Attól, hogy a MABISZ ebbe a kategóriába sorolta, mely során szigorú követelményeknek kellett megfelelnünk.  Ma már az egész EU területén védjeggyel rendelkezünk és több ezer biztonsági ajtó értékesítése fűződik a nevünkhöz. Nagyon meghatározó, hogy a biztonsági ajtó hány ponton záródik, illetve, hogy ezek egymástól milyen távolságra vannak. Maga az ajtó beépítése is nagy körültekintést igényel. Meghatározó, hogy a különféle vízszintes és függőleges vasalatokat, hogyan helyezzük el, mekkora távolság van az ajtó és a fal között. Általában purhabbal történik a rések kitöltése, ám a túl sok hab meg is csavarhatja az ajtó szerkezetét száradás után. Meghatározó továbbá, hogy elég nagy átmérővel és hosszúsággal rendelkező csavarokat használjunk. 

Az esztétikai megjelenés is fontos kérdés a biztonságon túl

A biztonságon kívül az esztétikai megjelenés is meghatározó, ezért erre is nagy gondot fordított a gyártó. Legyen szó matt vagy fényes felületű ajtóról nálunk egész biztosan megtalálja számításait. A színek tekintetében beszélhetünk fehér, sötétmogyoró, mogyoró-barna, aranytölgy, havastölgy vagy cseresznye színezésű ajtókról, melyek robosztus megjelenése automatikusan elriaszthatja a betörőket, hiszen alkalom szüli a tolvajt… A betörők mindig oda szeretnek behatolni, ahova a legkönnyebben és leggyorsabban – kerülve a feltűnést -, mindez kivitelezhető. Nem véletlen, hogy a három perces áttörésgátlást biztosítja a MABISZ jelentése alapján az általunk forgalmazott biztonsági ajtó.

Ha biztonságban szeretné tudni Önmagát és családját, akkor érdemes ezekben a megoldásokban gondolkodnia. Ha bármilyen kérdése van, szívesen segítünk Önnek és részletesen tájékoztatjuk termékeinkről, hogy a lehető legjobb döntést meg tudja hozni.

Keressen minket bátran és rendelje meg a biztonsági ajtók egyikét, akár okos zárral együtt!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft