Blog, Digitális zár, Okos ajtózár

Miért jó az okos ajtózár és gateway (wifi híd) ?

Okos ajtózár egyszerűen telepíthető

Divat a mai világban, hogy forradalmasítsuk az elektromos eszközök kommunikációját azzal, hogy rákapcsoljuk az internetre. Így ugyanis bárhonnan elérhetőek, ahol van internet. Először azonban, esetünkben szükség van egy okos ajtózárra, amit akár 5-10 perc alatt telepíthetünk szakember nélkül, kicserélve a mostani zárat. Az okos ajtózár beszerelése tehát nagyon egyszerűen elvégezhető bárki számára videóink segítségével.

Az okos ajtózár nyitási módjai

A biztonságról nem is beszélve, amit az okos ajtózár ad. Emellett felszerelhetünk külön kamerát is az ajtóra és ez esetben már nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk. Mielőtt azonban ezekről szót ejtenénk fontos kihangsúlyozni, hogy az ingyenes applikáció letölthető a telefonunkra, de az okos zárat össze kell kapcsolni a wifi-híddal, hogy kommunikálni tudjunk vele távolról is. Ehhez nyilván folyamatos internetkapcsolatra van szükség. Különben csak nagyjából 5 méteres távolságban tudunk mobiltelefonunk segítségével kommunikálni a rendszerrel. A különféle funkciókra más-más elnevezéssel szoktak rákeresni az emberek, de mindegyik ugyanarra a zárra utal. Vegyük át ezeket külön-külön: 

Számkódos ajtózár

A számkódos ajtózár lényege, hogy több, mint 100 különféle PIN kódot tud eltárolni a rendszer. Ez azt jelenti, hogy lehet mindenkinek saját jelszava, amivel ki tudja nyitni az ajtót. Nincs szükség kulcsra, NFC kártyára, hanem egyszerűen csak a PIN kódot kell megadnunk. Léteznek számzáras kilincsek, illetve okos kilincsek is a piacon, mely célja ugyanez. Ez a megoldás hasznos lehet például hotelekben, apartmanokban vagy irodában is, amikor gyorsan változik a nagyszámú vendégkör. Nem véletlen, hogy airbnb okos zárnak is szokták nevezni emiatt a zárat.

Ujjlenyomatos zár

Az okos zár arra is lehetőséget ad, hogy eszköz nélkül nyissuk ki ajtót. Ez azért is praktikus, mert így nem kell attól tartanunk, hogy elveszítjük a lakáskulcsot, vagy proxy kártyát. Elég az ujjunkat a zárhoz érinteni és már nyílik is az ajtó.  

NFC kártyával történő ajtónyitás

Lehetőség van NFC (chip) kártyával is kinyitni a zárat. Ez is praktikus megoldás, mert elég odaérinteni a készülékhez azt. Az okos ajtózárban az a jó, hogy választhatunk a különféle nyitási lehetőségek közül, amelyik praktikus a számunkra.

Bluetooth kapcsolattal és applikációval történő ajtónyitás

Körülbelül 5 méteres körzeten belül mobiltelefonunk segítségével is ki tudjuk nyitni a zárat, ha bluetooth-t használunk. Ez is nagyon praktikus megoldás, hiszen a telefonunk rendszerint mindig nálunk van. A wifi átjáró (gateway) segítségével pedig állandó kapcsolat van az okos ajtózár és köztünk az internetnek köszönhetően. Ez alapján meg tudjuk nézni, hogy éppen ki milyen kóddal lépett be az otthonunkba. Ezenkívűl új hozzáférést tudunk kiosztani bárki számára. Természetesen törölni tudjuk bármelyik jogosultságot.

Az okos zár egy létező, elérhető mindenki számára

Az okos ajtózár Magyarországon is egyre népszerűbb, mert ez nemcsak biztonságos, hanem nagyon kényelmes is. Bárkit be tudunk ezáltal engedni a lakásunkban anélkül, hogy otthon vagy irodánkban lennénk. Ugyanis a telefon a wifi-híd segítségével kommunikál a zárral. Megadhatjuk, hogy példának okáért a takarító csak az egyik nap megadott időintervallumba tudja kinyitni a zárat. Ez azt jelenti, hogy ha más napokon próbálkozna belépni, vagy más időpontban, akkor erre nem lesz lehetősége.

Hol lehet megvásárolni?

Rendelje meg az okos ajtózárat weboldalunkon vagy személyesen a Bemutatótermünkben, aminek a Centrum áruház parkolójából van a bejárata, ha fontos Önnek a biztonság és kényelem. Többé nem kell aggódnia, hogy Ön vagy családtagjai, gyermekei elvesztik a lakáskulcsot. Nem kell lakatost kihívni zárcseréhez és bármikor be tud engedni a wifi-híd segítségével távolról is bárkit az okos telefonja és ingyenes applikációnak hála. Az ügyfelek általában egy dolgot szoktak megbánni, miután megvásárolták az okos zárat. Mégpedig azt, hogy miért nem rendelték meg korábban azt, mely sok időt megspórol a számukra és a ház okosításának egyik lehetőségét hordozza magában.

Ha valami nem világos, vagy szeretné élő szóban is átbeszélni a részleteket, akkor készségesen állunk rendelkezésére.   

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft