Blog, Okos ajtózár

A smart zár népszerűsége miben rejlik

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Mi miatt választják egyre többen a smart zár telepítését?

Pontosan milyen funkciókkal rendelkezik? Hogyan tudunk általa időt és akár pénzt is megspórolni? Erről lesz szó ebben a cikkben. 

Nem vitás, egyre többen kezdik kicserélni az ajtózárakat okos zárra. Maga a csere könnyű, nem kell hozzá lakatos. Gyakorlatilag 5-10 perc alatt kicserélhető a smart zár. Távolról is elérhető az ajtózár, ha gateway-jel is rendelkezünk és van internet és okostelefon. Számtalan módon tudjuk kinyitni az ajtót NFC kártyával, ujjlenyomattal, PIN kóddal, de használhatunk 5 méteres körzeten belül bluetooth kapcsolatot is. Arra is van lehetőség, hogy távolról adjunk belépési lehetőséget egy családtagunknak, ismerősünknek. Ugyanis kiküldhetünk PIN kódot ismerősünknek, mesterembereknek, akik ennek köszönhetően azonnal ki tudják nyitni az ajtót a távollétünkben is. Példának okáért a bébiszitter vagy a takarító is azonnal be tud lépni otthonunkba. Ráadásul időponthoz is köthetjük a jogosultságot, hogy csak egy adott intervallumban tudjon bemenni az illető, például szerdánként 10 és 18 óra között. 

Pontosan hogyan nyílik a smart zár?

Számtalan lehetőség van erre, így kényelmesen kiválaszthatjuk azt, amelyik szimpatikus a számunkra, melyet természetesen váltogathatunk is. Kinyitható az ajtó számkódos zárként használva az okos zárat, mert a számkódos ajtózárnak köszönhetően nincs szükség arra, hogy kulcsot használjunk. Ezen kívül lehetőség van ujjlenyomatos ajtózárként is használni a smart  zárat, így ugyanis azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót. Az a jó dologban, hogy rengeteg hely van az ujjlenyomatok számára, emiatt adhatunk jogosultságot az egész családnak, barátoknak vagy ismerősöknek is és egyszerűen módosíthatjuk ezt a jogosultságot is, ha úgy döntünk máshogy szeretnénk kinyitni az ajtót.

Kiadó lakásához egy tuti lehetőség a smart zár

Ezek az okos zárak maximálisan megfelelnek a kor igényeinek, ugyanis hatékony módon működnek, éppen ezért sokszor airbnb zárként is igényt tartanak rá. Ez az oka annak, hogy nemcsak magánszemélyek vásárolják meg a smárt zárat, hanem például apartmanokba, hotelekben is népszerű megoldásnak számít. Ebben az esetben ugyanis NFC kártyával könnyedén nyitható a zár. Elég a zárhoz érinteni a kártyát és már nyílik is az ajtó. Tehát összefoglalva az eddigieket elmondható, hogy könnyedén kicserélhetjük a zárat mi magunk is miután megrendeltük azt. Magát az ajtót ki tudjuk nyitni akár fizikai kulccsal, ujjlenyomatunkkal, PIN kóddal, vagy bluetooth kapcsolattal és ezen kívül NFC kártyával és távolról is küldhetünk PIN kódot másoknak, akiket szeretnénk beengedni az ajtón. Azonban, hogy ezt meg tudjuk tenni, szükségünk van internetkapcsolatra, okos telefonra és wifi-hídra.

A wifi-híd és az alkalmazásnak hála..


nincs szükség rá, hogy a szomszédoktól szívességet kérjünk, akik nem is biztos, hogy éppen otthon vannak, mikor szükségünk lenne erre. Gateway-jel és okos telefonnal mi magunk felügyelhetjük a dolgokat, bárhonnan és bármikor. Kényelmesen és biztonságosan tudjuk használni, előre ki tudjuk nyitni az ajtót például a vendégeknek, akik korábban érkeznek meg otthonunkhoz, mint mi magunk. Az is előfordulhat, hogy csőtörés történik. Ekkor valahogy célszerű azonnal beengedni a szakembert. Ez többé nem fog gondot okozni nekünk.  Ezentúl könnyedén bármit meg tudunk oldani távolról is. Ha egy kamerát is elhelyezünk az ajtó közelében, akkor pedig rá is láthatunk az otthonunkra, irodánkra. Ennek segítségével pedig sok bosszankodást és időt tudunk megspórolni magunknak.  Ezek miatt a felsorolt előnyök miatt egyre népszerűbb ez a fajta smart zár és idővel bekövetkezhet az is, hogy mindenki ilyen zárat fog használni otthonában.

Házilag is bővíthető  a smart rendszer

Fontos információ, hogy ha nemcsak az okos zárat telepítjük, hanem kamerát is elhelyezünk az ajtón, akkor nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk. A modern zárakkal szembesülő betörők is végig gondolják, hogy érdemes-e betörniük a lakásunkba. A HiSec smart zár a tüskéket is bezárja a kilincs felhúzásával.
Senki nem vágyik rá, hogy betörjenek hozzá és lelki traumát kelljen megélnie emiatt és rengeteg időt és energiát pazarolva rendezni ezt a nem kívánt helyzetet. Mindezt csak azért, mert rossz minőségű zárral rendelkezett és a modern technológia túllépett ezen a szinten. El sem tudjuk sokszor képzelni, hogy mekkora plusz energiát igényel a rendőrségi jegyzőkönyvekhez a listák elkészítése, a rendrakás és takarítás, melyet ellenségeinknek sem kívánnánk. 

Keressen meg minket online vagy telefonon, hogy válaszolhassunk kérdéseire, illetve, hogy segíthessünk abban, hogy meg tudja rendelni az okos zárat biztonsági ajtóval is egyszerre, kihasználva annak minden előnyét!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft