Blog, Okos ajtózár

Az okos ajtózár egyre népszerűbb a piacon

Egyre népszerűbb az okos ajtózár

puder_okos_hisec_zarHa Önnek is fontos a kényelem és a biztonság, akkor olvassa el ezt a beszámolónkat.

Nem véletlen, hogy egyre többen gondolkodnak ebben a megoldásban. A dolog lényege, hogy közvetlenül nemcsak fizikai kulccsal nyitható az okos ajtózár, hanem NFC kártyával, PIN kóddal, vagy ujjlenyomattal is, esetleg bluetooth kapcsolattal. Ha veszünk hozzá wifi-hídat, akkor pedig interneten keresztül akár távolról is láthatjuk, hogy éppen ki tartózkodik otthon és jogosultságot is adhatunk bárkinek. Ehhez azonban okos telefonra van szükség és le kell tölteni egy ingyenes applikációt. Nagyon biztonságos a rendszer, mert ha fel is tudná valaki törni a szervert, azt sosem fogja megtudni, hogy az ajtó pontosan hol helyezkedik el.

Ami még az okos ajtózár mellett szól

Van lehetőség arra, hogy  például egy PIN-kódot sms-ben kiküldjünk valakinek, aki azonnal ki tudja nyitni az ajtót nélkülünk is. Abban az esetben, ha van irodánk, akkor ott is kiváló megoldás lehet az okos ajtózár használata. Küldhetünk PIN kódot ismerősünknek, mesterembereknek, akik ezáltal azonnal ki tudják nyitni az ajtót. Emellett a bébiszitter vagy a takarító is azonnal be tud lépni otthonunkba, ha adunk nekik erre lehetőséget. Ráadásul arra is van lehetőség, hogy időponthoz kössük a jogosultságot, hogy csak egy adott intervallumban tudjon bemenni az illető, például szerdán 10 és 18 óra között. 

Hogyan tudjuk kinyitni az ajtót az okos ajtózár segítségével?

Rengeteg lehetőség van erre, így kényelmesen kiválaszthatjuk azt, amelyik a legjobb a számunkra. Be tudunk lépni számkódos zárként használva az okos zárat, mert a számkódos ajtózár esetén nem kell kulcsot használnunk, de ezt is megtehetjük. Főleg akkor előnyös, ha esetleg a nagyi a családban nem szeretné az új, modern technológiát használni. Ő továbbra is használhatja a fizikai kulcsot. Használhatjuk ujjlenyomatos ajtózárként is a zárat, így azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót. Fontos információ, hogy rengeteg hely van az ujjlenyomatok számára, ennek köszönhetően adhatunk jogosultságot az egész családnak, barátoknak vagy ismerősöknek egyaránt. Az a jó dologban, hogy könnyedén módosíthatjuk ezt a jogosultságot is és más módon is kinyithatjuk az ajtót.  Ezért is számít nagyon kényelmes megoldásnak az okos ajtózár. Akár airbnb zárként is használhatóak. Ez az oka annak is, hogy apartmanokban, hotelekben is népszerű megoldásnak számít. Ebben az esetben ugyanis NFC kártyával is ki tudjuk nyitni az ajtót, mely úgy működik, hogy ilyenkor a zárhoz érintjük a kártyát és az ajtó azonnal kinyílik. 

Összefoglalva

Könnyedén kicserélhetjük a zárat mi magunk is miután megvásároltuk. Az ajtót pedig ki tudja nyitni: PIN kóddal, fizikai kulccsal, ujjlenyomattal, esetleg bluetooth kapcsolattal 5 méteren belül, vagy NFC kártyával. Emellett messzebbről is küldhetünk PIN kódot másoknak, gyakorlatilag internet kapcsolat segítségével bárhonnan. Ehhez azonban szükség van a wifi-hídra. Ha megvásárolja az okos zárat többé nem kell a szomszédoktól szívességet kérnünk, hogy ők nyissák ki az ajtót. Sőt, elhelyezhet egy kamerát is az ajtón és akkor nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk. Ezáltal saját magunk felügyelhetjük a dolgokat, bárhonnan és bármikor hála a gateway-nek. Ezáltal kényelmesen és biztonságosan tudjuk használni, előre ki tudjuk nyitni az ajtót, ha éppen késve érkezünk meg, vagy ismerőseink jönnek hamarabb. Arról nem is beszélve, hogy  csőtörés alkalmával azonnal be tudjuk engedni a szakembert és az sem fog problémát okozni nekünk. Sok bosszankodást és időt tudunk megtakarítani az okos ajtózárral. Emiatt egyre népszerűbb ez az elektromos zár és idővel az várható, hogy mindenki ilyen zárat fog használni ingatlanjaiban legyen szó az otthonunkról vagy irodánkról. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy szakképzett kollégáink segíthessenek Önnek. Rendelje meg az okos ajtózárat HiSec biztonsági bejárati ajtóval egyszerre .

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft