Blog, Digitális zár, Számkódos okos ajtózár

Okos-zár mindenkinek! HiSec ajtókkal kompatibilis!

Hagyományos HiSec zár cseréje az új HiSec Okos zárra.

A HiSec okos-zár is nagy népszerűségnek örvend

Végre egy hasznos, biztonságos dolog a piacon, ami nem ismer kompromisszumot. Talán ennek is köszönhető, hogy saját célra vagy különleges ajándék gyanánt is egyre többen vásárolják meg az okos-zár egyikét. Hiába, ami jó és működőképes megoldás a piacon, arra előbb utóbb egyre többen lecsapnak tovább ajánlva ezt a fajta előnyös megoldást.

De, miről is van szó pontosan?

Mit szólna egy olyan ajtózárhoz, ami ugyanúgy működtethető fizikai kulcsokkal, mint a mostani, de ezen kívül, ha rendelkezik wifi átjáró (gateway)-jel, okos telefonnal és wifi internettel, akkor távolról bármikor láthatja, hogy ki tartózkodik éppen otthon.
Ez nagyon hasznos lehet, hiszen egy pillanat alatt meggyőződhet arról, hogy gyermeke hazaért az iskolából. Az előnyök azonban itt még nem értek véget. 

Többféle módon nyitható okos-zár

Egy okos-zárról beszélünk, amire számkódos zárként is tekinthet. Ugyanis többek között egy számkód segítségével is kinyithatja az ajtót. Rengeteg kód betáplálható a rendszerbe, így jut bőven másnak is. Nem kell kulcsot vinnie magával, hanem tetszőlegesen, bármikor ki tudja nyitni az ajtót, így el sem veszítheti a lakáskulcsokat sem Ön, sem gyermeke, családja. Gyakorlatilag  a számzáras kilincs is hasonló elven működik.

További nyitási mód

Emellett ujjlenyomatos ajtózárként is tekinthet erre a zárra, mert ez alapján is nyitható a zár. Ez azért nagyon praktikus, mert így nemcsak, hogy kulcsokkal sem kell bíbelődnie, hanem attól sem kell tartania, hogy elfelejti a jelszót, vagy kilesi valaki a PIN kódot. Csak odaérinti az ujját és már nyílik is az ajtó. Ennek köszönhetően sok időt is megspórolhat az ember, hiszen a kulcsok keresgélése, több zárnak a kinyitása és utána bezárása elég sok időt emészthet fel. Ehelyett az ajtó belsejében egyes modelleken van olyan zárási lehetőség, amihez nincs szükség kulcsra, elég elfordítani a kallantyút belülről, ami kívülről nem nyitható ki. Ez is nagyon hasznos megoldás. 

Emellett választhatja körülbelül 5 méteres körzeten belül a bluetooth-szal történő ajtónyitást telefonja segítségével. Ez is egy gyors és kényelmes módja az ajtónyitásnak.

A nyitás azonnal távolról is megoldható az okos-zár-nál

Érdemes wifi átjáróban gondolkodni, mert így távolabbról is interneten keresztül okos telefonjával elérhető az okos ajtózár. Ilyenkor egy helyen kezelheti az ingyenes applikáció segítségével a zárat. Ez azt jelenti, hogy bárkinek adhat vagy elvehet jogosultságot a zár kapcsán. Jöhet egy vendég korábban Önhöz, vagy előfordulhat, hogy ki kell nyitni sürgősen az ajtót például csőtörés miatt. Ilyenkor akár egy sms-ben is elküldheti a gateway segítségével az ideiglenes jelszót, így a mesterember azonnal be tud lépni az ajtón. Időszakokhoz is kötheti a belépési jelszó érvényességét, melynek köszönhetően megadhatja tetszőlegesen, hogy példának okáért csak hétfőnként 8 és 13 óra között tudja a felhasználó kinyitni az ajtót. Ez hasznos lehet egy takarító vagy bébiszitter esetén. Többé nincsenek kínos pillanatok, nem kell a lakáskulcsokat visszakérni, ugyanis bármikor elveheti vagy hozzáadhatja valakinek a jogosultságot a belépéshez.

Nem kell lakatost hívni és magát az okos ajtózárat is könnyedén fel tudja szerelni pár perc alatt Ön is. Az újfajta elektromos zárnak hála egy nagyon kényelmes rendszerre tehet szert. Ráadásul NFC kártyával is nyitható a zár. Ez praktikus megoldás irodák, panziók esetén, hiszen elég a zárhoz érinteni a kártyát és már nyílik is az ajtó.

Nem véletlen, hogy airbnb zárként is szoktak hivatkozni erre a zárra. Ha pedig kamerát is elhelyezünk az ajtón, akkor immár nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk. Ezáltal akár egy csapásra vagy lépésekben is megvalósíthatjuk az okos otthon kialakítását. Ez is egy fontos szempont lehet sok ember számára.   

Éppen ezért érdemes biztonságos ajtóra felszerelni az okos zárat, mert hiába ad kellő biztonságot, ha az ajtót könnyen fel tudják törni.
Gondolja végig az előnyeit az okos zárnak és keressen minket bátran, hogy segíthessünk Önnek!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft