Blog, Digitális zár, okos bejárati ajtó

Vége a kulcsokkal való szenvedésnek! Itt van az okos bejárati ajtó

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Sokoldalú, és roppant egyszerűen kezelhető az új okos bejárati ajtózár.

Sokunknak van elege a kulcsokból. Mert rengeteg van belőlük. És ember legyen a talpán, aki képes megjegyezni, melyik hova való. Na jó, ez nem lehetetlen. De az erre szánt agykapacitásunkat másra is tudnánk használni. Ám a terjedelmes kulcscsomó egy szükséges rossz. Pontosan tudjuk, hogy kell a sok zár. Anélkül nem élhetünk biztonságban. De hát tényleg nem könnyű az élet a kulcsunkkal. Mindenkinek volt már olyan élménye, hogy letette valahova, de hogy hova, az bokros teendőinek köszönhetően hamar kiment a fejéből. Némi keresés után persze megtaláltuk, de az erre szánt időt másra is fordíthattuk volna. Ám jó esély van arra, hogy az efféle problémák a semmibe tűnjenek. Létezik az az intelligens zárrendszer, amit használva megszűnik az a kényszer, hogy állandóan egy kulcscsomót hurcoljunk magunkkal. Ehelyett többféle alternatívát nyújt az okos bejárati ajtó.

Az ujjlenyomat is elég lehet, ha van okos bejárati ajtó-zárja.

Nyitási módok a digitális zár esetében

Nyitási módok a digitális zár esetében

Milyen kényelmes lenne, ha csupán az ujjunkat kellene odatartanunk valahova, és már be is léphetnénk az ajtón, ugye? És ez az álmunk ma már megvalósítható. Az intelligens szoftverek képesek felismerni az ujjlenyomatunkat. Például az okos telefon. Na meg az okos zár, melyet könnyedén beszerelhet Ön is a már meglévő vagy új okos bejárati ajtajához.

Bluetooth és elektromos ajtózár

Tökéletesen összehangolható a két intelligens rendszer, tehát a telefoné és a záré. Például a bluetooth kapcsolat segítségével könnyedén kinyithatja az okos bejárati ajtó zárját, ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy a telepített ingyenes alkalmazásban engedélyezi az elektoromos ajtózár nyitását és ezután a kililcs lenyomásával már bent is van az ingatlanában.  Az okos zár innentől kezdve nem csak a kulcsokkal való kínlódástól szabadít meg minket. Akkor is a segítségünkre lehet, ha mondjuk elutazunk, és váratlanul be kell engednünk valakit a lakásba. Például a szerelőt, mert csőtörés van.  Erre is többféle jó megoldást kínál az okos ajtóba építhető okos zár. Mik ezek? Az elektromos ajtózár közvetlen közelében az applikációban beállíthat egyedi PIN kódokat, melyet tudja, hogy csak bizonyos esetekben ad meg. Vagy azonnal is generálhat egy újat és aztán törölheti, ha rendelkezik egy wifi gate (wifi híd) eszközzel, mely komunikál az Ön telefonja és az okos zár között.

Az élet PIN kódokkal mely az okos bejárati ajtó zárjá relyt

Talán könnyebb néhány számot megjegyezni, mint a kulcsokat bogarászni. Ez nem mindenkire igaz, de sokan vagyunk így. Az okos zár fejlesztői ezt is figyelembe vették. A rendszer a PIN kódokat is képes kezelni. Ezekből száznál is több fér el a memóriájában. Olyan instrukciót is adhatunk neki, hogy egy adott kód csupán egy bizonyos időintervallumon belül legyen aktív. Mondjuk, szerdánként délelőtt 10 órától 12 óráig. Ez is egy nagy könnyebbség. Bejárhat például a takarítónő, amikor dolgoznia kell. Ám nem kell attól tartani, hogy bármikor beállít, amikor csak kedve tartja. A PIN kód akkor is megoldást jelent, ha szállóvendégünk van. Eddig ugyebár pótkulcsot kellett tartani otthon az ilyen esetekre. Ennek most már vége. A vendég is kaphat kódot, aminek még csak nem is kell az örök időkre szólnia. A zárrendszer számára nem ismeretlen az ideiglenesség fogalma. Megtaníthatjuk neki, hogy a szóban forgó PIN kód mindössze néhány napig vagy hétig legyen érvényes. 

A chip kártya is tökéletes megoldás lehet

Van még az NFC kártya. Vagy hívjuk inkább a másik nevén: chip kártyának. Így már valószínűleg ismerős. Mert lehet, hogy Ön, vagy a barátai ennek segítségével közlekednek a munkahelyükön. Egyszerű találmányról van szó, elég csupán odaérintenünk a megfelelő helyre, és már szabad az utunk. Mit szólna ahhoz, ha a saját okos  bejárati ajtaján is bejuthatna ilyen módon? Ez is lehetséges az elektromos ajtózárnak köszönhetően, melynek meglétével már okos bejárati ajtóról beszélhetünk.

A kontroll garantált az okos bejárati ajtó zárjának appjában

Az a legjobb az okos zárban, hogy ellenőrzés alatt tarthatjuk a lakást akkor is, ha nem vagyunk otthon. Először is a log file segítségével. Ez egy a rendszerhez tartozó digitális napló, amelyben láthatjuk, ki, mikor ment át az ajtónkon. Az se gond, ha valakit már nem szeretnénk az otthonunkban látni. Annyit kell tennünk, hogy töröljük a jogosultságát. Ahhoz azonban hogy ezt távolról is tudja nézni, vezérelni (tehát ha nem tud a zár közelében lenni) szükéséges az okos zárhoz egy wifi híd ( gate way, wifi híd) megléte. Ez az eszköz teszi lehetővé ugyanis ezt a funkciót, mert wifin kersztül kommunikál az ajtóba épített zárral és a telefonjával.

Baráti ár és szakértelem, hogy Önnek is mihamarabb legyen okos bejárati ajtaja okos zárral

És van még egy fantasztikus hírünk, ami mindenkinek szól. Ez az intelligens rendszer baráti áron, egy átlag fogyasztó számára is elérhetően kapható. Ez értendő mind a HiSec biztonsági bejárati ajtóra illetve a HiSec okos zárra is. 

Kollégáink rendelkeznek a felszereléséhez szükséges szakértelemmel, úgyhogy szeretettel várjuk Önt a megrendelőink között.

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft