Blog, wifi okos zár

Távolról nyitható ajtók wifi okos zár segítségével

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Mi is az előnyei ha HiSec wifi okos zár telepítése mellett dönt?

Viszonylag újdonságnak számítanak az elektromos zárak az emberek otthonában, mely óriási biztonságot és kényelmet biztosít a számunkra és idővel várhatóan mindenki ezeket fogja használni. Már csak azért is, mert ezek a telefonnal nyitható wifi okos zárak alkalmat adnak arra, hogy többféle módon tudjuk kinyitni a bejárati ajtót, ha ilyen okos zárban gondolkodunk. Használhatunk NFC (chip) megoldást, így csak odaérintjük a kártyát és máris kinyílik az ajtó. Emellett lehetőségünk van PIN kód segítségével belépnünk az ajtón, ami szintén nagyon praktikus, mert így semmilyen eszközre sincs szükségünk.  A választható megoldások között szerepel továbbá az ujjlenyomattal nyitható zár funkciója is. Sőt, bluetooth kapcsolattal bármikor kinyitható az ajtó, ha körülbelül 5 méteres távolságon belül van a telefonunk és az alkalmazáson belül megnyomjuk a “nyitás” gombot. Ehhez a nyitási módhoz wifi kapcsolatra sincs szükség.

Távolról is vezérelhető a wifi okos zár egy wifi híd segítségével

Ha pedig távolabb helyezkedünk el, akkor is segít a mobilunk, ugyanis így is kinyitható az ajtó. Ehhez szükséges megvásárolni egy wifi hídat, és egy ingyenes applikációt kell letöltenünk és ezután bárkinek kioszthatunk jogosultságokat távolról is. ( Ha ugyanis nem rendelkezünk ezzel a wifi híddal, akkor csak abban az esetben lehet beállítani egyedi kódokat, ha maga a wifi HiSec okos zár közelében vagyunk.) Ez azt jelenti, hogy akár ideiglenesen, akár véglegesen eldönthetjük, hogy ki és mikor tudja kinyitni az ajtót. Természetesen ezeket a kiosztásokat bármikor megváltoztathatjuk,törölhetjük.  Ez azért fontos, mert ezáltal, ha például váratlanul ki kellene cserélni a zárat, akkor ezzel nem kell vesződnünk. Gyorsan és azonnal meg tudjuk oldani ezt a problémát. Ha pedig be kell valakit engednünk, de csak időszakosan, példának okáért hétfőnként 17 és 18 óra között, akkor erre is van lehetőség. Erre akkor lehet szükség, ha egy szakembert vagy rendszeres jelleggel például egy takarítót kell beengedünk. 

Log file is nyomonkövethető a digitális zár  ingyenesen letölthető alkalmazásában

Naplózásra kerül az is, hogy ki és mikor lépett be az ajtón. Az ujjlenyomatos ajtózár ugyanis ezt is lehetővé teszi. Ennek köszönhetően pontosan látjuk azt is, hogy éppen ki tartózkodik otthon, sőt a belépéssel kapcsolatos próbálkozások számát is látni fogjuk telefonunkon. Emiatt a wifi okos zár nagyon praktikus és biztonságos. IP cím alapján beállítható az, hogy ki férhet hozzá mester felhasználóként az applikációhoz, így feltörésre nincs lehetőség. 

A digitális, telefonnal nyitható wifi okos zár és biztonsági ajtó együtt biztosítja a legnagyobb védelmet

Érdemes modern és speciális okos zárban gondolkodnunk, de mit sem ér mindez, ha maga az ajtó nem elég biztonságos. Emiatt fontos, hogy emellett biztonsági acél bejárati ajtóban gondolkozzunk. Természetesen arra is van lehetőség, hogy normál zárral rendelje meg tőlünk a HiSec biztonsági bejárati ajtót amit cégünk már több mint 13 éve forgalmaz Magyarországon és idén bővítettük a kínálatunkat a HiSec wifi okos elektromos zárral. Ezek az ujjlenyomatos okos zárak természetesen kompatibilisek a régebbi HiSec acél bejárati ajtóinkkal is.

Mit jelent a biztonsági ajtó?

Konkrétan azt, hogy a MABISZ az álalunk forgalmazott bejárati ajtókat ebbe a kategóriába sorolta, mert megfelelt a szigorú követelményeknek. Ráadásul ma már az egész EU területén védjeggyel rendelkezünk. Lényeges szempont, hogy a biztonsági ajtó hány ponton záródik, és az is, hogy ezek egymástól mekkora távolságra találhatóak meg. Az is meghatározó, hogy a speciális biztonsági ajtó beépítése hogyan történik. Ugyanis a különféle vízszintes és függőleges vasalatok elhelyezése is nagy körültekintést igényel. Szakembereink nemcsak beszerelik, de el is szállítják a régi ajtót kérésére, hogy ezzel se kelljen fáradnia. És van még egy jó hírünk! Kolléganőnk egybe is felveszi a rendelést, így egynapon elvégezheti segítőkész kollégánk a HiSec biztonság bejárati ajtó beépítését és a HiSec wifi okos zár telepítését egész Magyarország területén.

Miért is nem mindegy, hogy végzi a biztonsági ajtó beépítését ?

A fal és ajtó közötti rések kitöltése általában purhabbal történik, de a túl sok hab meg is csavarhatja az ajtó szerkezetét miután megszáradt. Lényeges ezen kívül, hogy elég nagy hosszúsággal és átmérővel ellátott csavarokat használjunk fel. Ezeknek az ajtóknak számtalan előnyük van. Például, belülről nem kell bezárni az ajtót, ha van egy wifi okos zár az ajtóba építve, hanem kulcs nélkül elég a kilincset felfelé emelni és ennek köszönhetően azonnal bezáródik magától az ajtó. Ezáltal nem kell bajlódnunk a kulcsokkal. A gyártó az esztétikai megjelenésre is nagy hangsúlyt fektetett. Kínálatunkban megtalálható a matt és fényes felületű kivitel is. A színeket illetően beszélhetünk fehér, sötétmogyoró, mogyoró-barna, aranytölgy, vagy cseresznye színezésű ajtókról. A robosztus megjelenésük pedig automatikusan elriasztja a betörőket az acél biztonsági bejárati ajtón található HiSec felirattal együtt. A betörők ugyanis oda szeretnek betörni, ahol a legkönnyebben és leggyorsabban megtudják ezt tenni. Ezért is fontos, hogy a MABISZ a három perces áttörésgátlást biztosítja.

Ha Önnek fontos a valódi biztonság és védelem, akkor mindenképpen érdemes ezekben a megoldásokban gondolkodnia. Ha pedig kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére. 

Keressen fel bennünket és rendeljen tőlünk autómata okos zárat és acél biztonsági bejárati ajtót!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft