Blog, Okos ajtózár

A legkorszerűbb megoldás az elektromos zár

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Rengeteg praktikus funkcióval rendelkezik az elektromos zár

Haladjon Ön is a korral és válassza a legmodernebb és legbiztonságosabb ajtózárat, mely megfelelő módon szolgálja Önt ki akár távolabbról is. A mai rohanó világban egyre nagyobb elvárás, hogy egyre kényelmesebben kiszolgáljanak minket a különféle elektronikai eszközeink. Nincs ez másképpen az elektomos zár tekintetében sem. A cél az, hogy akkor is tudjuk működtetni a zárat, ha éppen távolabb vagyunk. Így ugyanis bárkit beengedhetünk a távollétünkben is.  Szükség lehet ugyanis egy szakemberre, de az is megeshet, hogy vendégeink előbb érkeznek meg és így tovább. Ha okos ajtózárat használ, akkor ezzel a lehető legkényelmesebben fogja tudni használni az ajtózárat. 

Elektromos zár és okos ajtó

Felszerelhet kamerát is a biztonsági ajtajrára, és így már okos ajtóról beszélhetünk. Azonban fontos kihangsúlyozni, hogy szükség van wifi-hídra és internetkapcsolatra ahhoz, hogy az okos zár kommunikálni tudjon velünk. Ha ugyanis van okostelefonunk, akkor letölthetünk hozzá egy ingyenes applikációt, mely kommunikál az eletromos zárral és az internet segítségével bárhonnan elérhetjük. Megadhatjuk azt az intervallumot, amikor valaki jogosultságot kaphat. Például a bébiszitter csak hétfőn 10-16 között fogja tudni kinyitni az ajtót, vagy a takarító is kaphat ilyen paraméterek mellett jogosultságot. Természetesen ez non-stop belépési jogosultság is lehet, mely bármikor visszavonható. 

Emellett azt is látni fogja, hogy éppen kitartózkodik otthon, így nem kell aggódnia, ha nem tudja, hogy gyermeke hazaért-e az iskolából, hiszen azonnal látni fogja az elektromos zár ingyenes aplikációjában a logfile-ok között.

 

Többféle módon kinyitható az elektromos zár, nézzük át, hogy pontosan milyen lehetőségek állnak rendelkezésére.

Használhat fizikai kulcsot

A hagyományos módon fizikai kulccsal is ki tudjuk nyitni a zárat, így nem kell lemondania a „klasszikus” megoldásról. Elképzelhető, hogy egyik családtagja ragaszkodik ehhez a megoldáshoz, például a nagyi, aki nem szeretné az új technológiát használni. A lényeg, hogy semmiről nem kell lemondania, ha új zárra cserél. Ezt azonban nem ajáljuk.

Könnyedén be tudja Ön is szerelni az okos zárat

Nem kell hozzá szakember, nem kell ezért külön fizetnie. Helyette könnyedén Ön is el tudja végezni a cseréhez szükséges szerelést 5-10 perc alatt, erre vannak videóink is.


Emellett később sem kell cserélnie a zárat, ha úgy dönt, hogy megvonja valakitől a jogosultságot, vagy helyette másnak adja át. Perc pontosan meghatározhatja, hogy mikor ki, mennyi ideig tudjon belépni az ajtón és kedvére a gateway segítségével távolabbról is megváltoztathatja ezt.

 


Ujjlenyomatos elektromos zár funkció használata


Lehetőség van ujjlenyomattal kinyitni az ajtót. Ezáltal senki nem tudja lelesni a PIN kódot és nem kell hozzá semmilyen eszköz. természetesen ez esetben is több családtagnak megadhatjuk az ujjlenyomatát az ajtó nyitásához hasonlóan az okostelefonoknál, laptopokhoz.

A számkódos zár működésének lényege

Többféle funkciót rejt magában az okos ajtózár és az elnevezésük alapján szoktak rákeresni. Ilyen példának okáért a számkóddal történő ajtónyitás. Természetesen ugyanarról a zárról beszélünk tehát, mely sokféle módon nyitható. Ebben az a jó, hogy szabadon eldöntheti, hogy egy kóddal, vagy valamilyen eszközzel, esetleg ujjlenyomattal nyitja éppen ki a zárat. A számkódos elektromos zár funkció segítségével egy PIN kóddal tudja azonnal kinyitni az ajtó. Bőven van hely tárolni az adatokat, több, mint 100 PIN kódnak van hely ugyanis a rendszerben. Ráadásul a biztonság is szavatolt, mert külső szerveren tárolódik az információ és, ha valaki fel tudná törni a rendszert, nem megy vele semmire, mert nem fogja tudni, hogy fizikailag hol helyezkedik el a zár.

NFC kártyával történő nyitás

Ebben az esetben egy chipet tartalmaz a kártya, ami nyitja az ajtót. Ez esetben is azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót, nem kell a kulcsot keresgélni és bajlódni vele. Ezt a megoldást gyakran használják vállalkozások is. Ahol gyakran cserélődnek az emberek, esetleg belépő kártyára van szükség ott ez egy jó megoldás lehet.   A Hisec elektromos okos ajtózár 3 db NFC  kártyát tartalmaz, de ezt van lehetőség bővíteni.

A bluetooth kapcsolat lehetősége

Ha maximálisan 5 méteres közelségben vagyunk a zártól, akkor a bluetooth-t is használhatjuk. Ez is egy jó megoldás lehet, hiszen a mobil telefonunk folyamatosan nálunk van. Ez a jó az okos ajtózárban, hogy kényelmesen választhatunk a számtalan belépési mód közül, így nagyon egyszerűen és biztonságosan tudjuk kezelni a zárat. Emellett bárkinek adhatunk, bármikor jogosultságot.

Keressen minket, segítünk Önnek is áttérni erre a korszerű megoldásra amelyet a HiSec elektromos zár nyújt!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft