Blog, Okos kilincs, Wifi átjáró

Gateway-jel rendelkező eszközök, hogy bárhol, bármikor tudjon kommunikálni az okos ajtózárral

Mi is a gateway, mire jó?

Egyre többen okosítják otthonukat a kényelem jegyében. Sokan először a világítással kezdik, vagy a porszívóval, fűnyíróval, hűtőszekrénnyel és így tovább. Célszerű azonban először a biztonságra gondolni és okos zárban gondolkodni. Ezekhez ráadásul lehet vásárolni wifi átjárót (gateway) és, így folyamatosan tudunk velük kommunikálni.
Létezik ugyanis egy ingyenesen letölthető applikáció, melyet okos telefonunk segítségével bármikor tudunk használni és így pontosan látjuk, hogy ki tartózkodik otthon. Sőt, a gateway-nek köszönhetően bárkinek kioszthatunk jogosultságot, hogy bemehessen az ajtón a távollétünkben. Emellett le is tilthatunk bárkit. Nem kell többé zárat cserélni.

A gateway ( wifi-átjáró) röviden összefoglalva

Összefoglalva a zárat is „rá köthetjük” az internetre és így tarthatjuk vele a kapcsolatot. A gateway nélkül pár méteres körzetben tudunk az okos ajtózárral kommunikálni az okos telefonunk segítségével. Nagyjából 5 méteres körzeten belül lehet bluetooth kapcsolattal is nyitni az ajtót. Az okos ajtózárat azonban egyéb más módon is kinyitásra bírhatjuk. Nem véletlen, hogy a különféle funkcióknak megfelelően más-más néven is szokták illetni ezeket a zárakat. Érdemes a legegyszerűbb, leghatékonyabb és legkényelmesebb megoldásban gondolkodnia, ha ajtózárról beszélünk. Ezek az okos ajtózárak ugyanis az összes funkciót magában rejti, amire Önnek és családjának valaha szüksége lehet. Emellett irodában is használhatja, mely modern megoldásnak minősül és kedvező áron érhető el.

Ujjlenyomatos ajtózár

Azért szokták így is nevezni ezeket az okos ajtózárakat, mert ekként is szoktak hivatkozni az elektromos ajtózárat illetően. Ugyanis ujjlenyomattal is könnyen kinyitható az ajtó. Ezáltal semmilyen eszközt nem kell magunkkal vinni ahhoz, hogy kinyissuk az ajtót, ráadásul a PIN kódot sem tudja senki sem kilesni az ajtónyitás alkalmával. Ideális megoldás lehet gyerekeknek, mert így biztosan nem veszítik el a kulcsokat, illetve NFC kártyát.

Számkódos ajtózár

Lehetőség van arra, hogy PIN kód segítségével nyissuk ki az ajtót. Több, mint 100 féle PIN kódot képes megjegyezni a rendszer, így jut bőven mindenkinek. Ennek köszönhetően biztonságban, külső szerveren tárolódik az adat és minden ismerőse, családtagja, esetleg munkatársa kaphat egyedi kódot a belépéshez.
Az applikációnak köszönhetően a szerveren biztonságos módon tárolódik az adat. Ha sikerülne is valakinek feltörni a rendszert, amire nemigen van esély, akkor sem megy vele semmire, mert nem tudja, hogy az adott kód melyik lakáshoz tartozik pontosan, így maximálisnak mondható a védelem.

NFC kártyás megoldás

Tetszőlegesen variálhatjuk a nyitási funkciókat és dönthetünk úgy, hogy NFC kártyával nyitjuk ki az ajtót. Ebben az esetben elég odaérinteni a készülékhez a chipkártyát és már nyitható is az ajtó. Ennek köszönhetően nincs szükség több zárat külön kulccsal egyesével nyitogatni.


Kulccsal is kinyitható az okos ajtózár

Fizikai kulccsal is ki tudjuk nyitni a zárat. Emellett az applikáció segítségével virtuális kulcsot is küldhetünk egy mesterembernek, ha például nem tartózkodunk otthon. Természetesen bárki másnak is küldhetünk ilyen virtuális kulcsot. Például sms-ben is küldhetünk ki PIN kódot, mely segítségével nyitható az ajtó. A lényeg, hogy hosszabb és rövidebb távon is kioszthatunk különféle jogosultságokat. Ezáltal időszakhoz is rendeljük a hozzáférést és így csak abban az időszakban érvényes a kód, amit előre meghatározunk. Abban az esetben, ha kiadtunk egy hozzáférést és meggondoljuk magunkat, akkor bármikor visszavonható az. Ilyen egyszerűen és gyorsan működik a rendszer az internet és gateway segítségével, melyet érdemes az okos zárhoz külön megvásárolnunk.  Itt fontos megemlíteni a gateway előnyét, ugyanis ennek meglétével tudunk azonnal komunikálni az okos zárral.

Bluetooth kapcsolat és távoli elérés

A fent leírtak alapján közelről bluetooth kapcsolattal is nyitható az okos ajtózár és gateway-jel és internetkapcsolattal (wifi segítségével) pedig távolról is kinyitható az ajtó azáltal, hogy konkrét személynek is adhatunk jogosultságot azonnal is, ha szükséges.

Könnyedén beszerelhető az okos ajtózár és a gateway is

Nagyon egyszerűen akár 5-10 perc alatt beszerelhető az okos ajtózár.  Ehhez nincs szükség külön szakemberre. A karbantartása is nagyon egyszerű az okos zárnak. A gateway beüzemelése pedig még ennél is egyszerűbb, ugyanis elegendő csak bedugni az áramforrásba a többit pedig az alkalmazásba már inézthetjük is.Keressen bennünket, hogy azonnal segíthessünk Önnek bármilyen felmerülő kérdését illetően!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft