Blog, Okos kilincs

Miért az okos ajtózár a nyerő választás?

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Az okos ajtózár ideje van

Azért érdemes okos ajtózárra váltani, mert könnyen pár perc alatt tudunk váltani, korszerű, trendi, emellett biztonságos és óriási kényelmet ad. A mai világban mindenki a korszerű, zöld megoldásokban gondolkodik és az okosítás irányába halad. Éppen ezért érdemes olyan megoldásokban gondolkodni, melyek ebben vannak a segítségünkre. Legyen szó számkódos zárról, vagy számzáras kilincsről, illetve ujjlenyomatos ajtózárról, PIN kóddal nyitható ajtóról. Ezáltal mostantól a zárakkal kapcsolatos problémákat ma már azonnal letudhatjuk. Véget ér a probléma, hogy csak kulccsal tudjuk kinyitni az ajtót, amit folyton másoltatni kell. Az okos zárnak köszönhetően az sem jelent problémát, ha vendégeink előbb érkeznek meg hozzánk és mi nem vagyunk otthon. Emellett arra is lehetőség van, hogy egy mesterembert váratlanul, azonnal be tudunk engedni. Ugyanis a modern, korszerű okos ajtózár teljeskörűen kiszolgál minket. 

Az okos ajtózár további előnyei

Pár méteren belül okos telefonunkkal tudjuk üzemeltetni, de ha vásárolunk mellé gateway-t, wifi átjárót és van internet rákapcsolva, akkor távolról is tudjuk használni a zárat. Emellett bármikor megváltoztathatjuk a jogosultságokat és azt engedünk be az ajtón, akit csak szeretnénk. Nem kell visszakérni a kulcsokat, nincsenek kínos pillanatok.
Létezik ingyenesen letölthető applikáció, ami segítségünkre van ebben. Rengeteg bosszankodást, időt spórolhatunk meg a segítségével, hogy távolról is kényelmesen hozzáférünk a zárhoz. 

Hogyan nyitható az okos ajtózár? 

Többféle módon. Használhatjuk ugyanis klasszikus zárként fizikai kulcsokkal az okos zárat. Ám ezen kívül számtalan lehetőség van és általában a funkciók alapján szoktak az emberek rákeresni az egyetlen zárra, mely képes az összes funkcionalitást ellátni. Nézzük meg ezeket. Beszélhetünk számkódos zárról, amikor elég egy PIN kódot megjegyeznünk ahhoz, hogy kinyissuk a zárat. Ennek köszönhetően kulcsra sincs szükségünk.  
Ráadásul, ha elhelyezünk kamerát is az okos záron kívül az ajtóra, akkor már nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk. Emellett könnyedén kicserélhetjük a zárat mi magunk is miután megrendeltük.

Az okos zar nyitható még..

Tudjuk emellett ujjlenyomatos ajtózárként is használni a zárat. E hasznos funkciónak köszönhetően azonnal ki tudjuk nyitni a zárat. Az a jó a dologban, hogy rengeteg hely van az ujjlenyomatok számára. Bármikor módosíthatjuk ezt a jogosultságot is és választhatunk másik belépési módot. Arra is lehetőség van, hogy ha bérbeadással foglalkozunk, akkor airbnb zárként használjuk a zárat. Ez nagy kényelmet ad nekünk is és a bérlőnek is. Gyorsan egyszerűen tudjuk a cserét végrehajtani és ez esetben is többféle módon tudja az alkalmi bérlő kinyitni az ajtót. Emellett lehetőség van NFC kártyával is bejutnunk az ajtón. Ilyenkor elég a zárhoz érinteni a kártyát és már nyílik is az ajtó.

A betörés alkalmával nemcsak anyagi kár, hanem lelki trauma is ér minket, amit jobb elkerülni

Sokszor miután betörtek hozzánk, utólag bánjuk meg, hogy miért nem használtunk valódi megoldást, korszerű megoldást. Éppen ezért jobb, ha már megelőzve a problémát egyből a legjobb megoldást választjuk. Ezáltal ugyanis nem kell átélnünk a traumát, hogy akár inzultus is ér minket miközben otthon tartózkodva betörnek hozzánk. A fúrásvédelemmel ellátott okos ajtózárainkat nem könnyű feltörni ugyanis. Nem árt természetesen emellett, ha olyan ajtóra szereljük fel, mely kellő biztonságot ad számunkra, mint monjuk a Hisec biztonsági fém bejárati ajtók. Az azonban egyértelmű, hogy a különféle biztosítási és rendőrségi jelentések kitöltése elég fáradtságos, az elveszett dolgokról történő listaírással együtt. Ezen kívül sok olyan dolgot is ellophatnak tőlünk, aminek eszmei értéke van. Nem érdemes ezt kockáztatni.

A biztonsági ajtó és okos ajtózár valóban védelmet ad


Gondoljunk bele, hogy ha csak az ajtót, zárat törik fel, illetve ezeket cserélni kell, már akkor ugyanott vagyunk, ha előre megvásároljuk a megfelelő ajtót az okos ajtózárral együtt és ezzel a lépéssel kevesebb esélyt adunk a betörésre. Hiszen így is, úgy is cserélni kell az egész feltört ajtót és zárat. Azokhoz, akihez már betörtek az tudja, hogy milyen idegőrlő, mikor tudjuk, hogy idegenek turkáltak a holmik között. Az is sokszor előfordul, hogy még a zárakat sem cserélik le függetlenül attól, hogy sok, több tízmillió forintért vettek új lakást, házat és ez ahhoz képest nagyon csekély kiadás, ami egyfajta befektetésnek is felfogható számunkra. 

Összefoglalva az okos ajtózár röviden

Összefoglalás gyanánt az okos ajtózáraknak hála használhatunk PIN kódot, fizikai kulcsot, ujjlenyomatot, bluetooth kapcsolatot. Ilyenkor öt méteres körzeten belül kell lennünk. Ám emellett küldhetünk PIN kódot másnak, ha rendelkezünk internetkapcsolattal, okos telefonnal és wifi átjáróval is, mert ez esetben bárhonnan elérhető az okos zár. Emellett NFC kártyával is ki tudjuk nyitni az ajtót. Bármikor válthatunk az egyes belépési módok között. Nem kérdéses, hogy valódi kényelmet és biztonságot ad az okos ajtózár. Nincs többé szükség arra, hogy a szomszédnál feltétlenül pótkulcsot hagyjunk és szívességet kérjünk tőle, ha valami gond van. 

 

Válassz Ön is a legkorszerűbb megoldásokat az ajtózárat illetően és keressen minket, hogy azonnal segíthessünk Önnek!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft