Blog, NFC nyitás, Okos ajtózár

A Hisec okos-zár Magyarország-on is jelen van már

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

Akár távfelügyeletre sincs szükség Magyarország-on az okos-zár  megjelenésének köszönhetően

Hisec Mars okos zár termékkép - bordo

Hisec Mars okos zár termékkép – bordo

Az nem kérdés, hogy biztonságra szükség van, hogy önmagunkat és családunkat nyugalomban tudhassuk. Ez amióta világ a világ mindig fontos szempont volt. Régebben az ingatlanok biztonságát a riasztó, különféle rácsok elhelyezése és a távfelügyelet tudta egyedül biztosítani. Ezek ma is hasznos dolgok, de a rács nem túl esztétikus és a hőhíd problematikájába is ütközhetünk, ha nem megfelelően helyezik fel. Ráadásul hiába van riasztó, rács vagy bármi egyéb, ha a zár könnyen kinyitható, fúrható stb. Pontosan emiatt érdemes okos-zár beszerelésében gondolkodnunk már Magyarország-on is. Az okos-zárnak többféle funkciója van, így ez alapján is sokan rákeresnek az interneten nem csak Magyarországon.

Többféle módon nyitható a magyar nyelvű (alkalmazás) okos-zár

Hívják őket számkódos zárnak, hiszen PIN kód segítségével is nyitható az ajtó. Emellett számzáras kilincs néven is ismertek. Több, mint 100 féle külön PIN kódot lehet okos-zár memóriájába betáplálni. Létezik ugyanis egy ingyenes applikáció, (amelyen a magyar nyelv is beállítható) melyet le tudunk okostelefonunkra tölteni és így pár méteres körzeten belül tudunk a zárral kommunikálni bármikor. Emellett, ha wifi átjárót (gateway) is vásárlunk és rákötjük az otthoni internetre az okos-zárat, akkor bármikor tudunk távolról is kommunikálni vele telefonunk segítségével. Az okos-zár Magyarország-on egyre nagyobb teret hódít. Sokan ujjlenyomatos ajtózárnak hívják, mert ujjlenyomatunk segítségével is ki tudjuk nyitni az ajtót. Sőt az elektromos zárak e fajtája NFC kártyával is nyitható. Természetesen fizikai kulcsot is használhatunk, mint a hagyományos ajtók esetében. Emellett 5 méteren belül a bluetooth is segít abban, hogy kinyissuk az ajtót.
Ha pedig a wifi-hídat is megvettük és beállítottuk, akkor távolról az interneten keresztül okos telefonunk segít abban, hogy kiosszunk jogosultságot, akár másnak is. Vissza is vonhatjuk ezeket, így nem kell például lecserélni az ajtózárat.

A wifi-okos zár ezáltal valódi biztonságot és kényelmet biztosít számunkra. Érdemes azonban megfelelő minőségű ajtóra szerelni, mert ha az könnyen áttörhető, akkor hiába ruháztunk be az okos ajtózárba.

Az okos-zár Magyaroszág-ról és külfüldről is távvezérelhető

Innentől kezdve a gateway-nek és okos-zárnak hála, ingyen és bérmentve elláthatjuk saját távfelügyeletünket. Hiszen bármikor megnézhetjük a telefonunkon, hogy ki tartózkodik éppen otthon. Nem szükséges a szomszédnak kulcsot adni, aki nem biztos, hogy otthon tartózkodik éppen, mikor szükség lenne rá stb. Jogosultságot adhatunk a takarítónak vagy bébiszitternek akár egy megadott intervallumra vonatkozóan, így máskor nem tudja majd kinyitni az ajtót. Ha pedig hirtelen kell beengedni egy mesterembert, akkor arra is van lehetőség a távollétünkben.
Ha elutazott és elfelejtette meglocsolni a növényeket, akkor sincs probléma, mert bárkit be tud engedni otthonába a gateway-jel. A kulcsmásolás kapcsán pedig sokszor probléma lehet abból, ha nem sikerül tökéletes munkát végeznie a lakatosnak és emiatt újra vissza kell menni hozzá. Régen sajnos ilyen problémák is gyakran felütötték a fejét. 

Sokan airbnb zárnak használják az okos-zárat, hiszen itt rendszeresen kell módosítani a jogosultságot.

 Magyarország: A HiSec okos-zár azonnal elérhető 

Gyakori probléma szokott lenni az is, hogy aggódni kezdünk, hogy bezártuk-e az ajtót mi vagy gyermekünk, párunk. Többé ezzel sem lesz gond, hiszen pontosan meg tudunk erről győződni. Emellett az okos-zárak úgy lettek megalkotva, hogy integrálhatóak, akár később is más modern rendszerekkel. Legyen szó biztonsági ajtókról, vagy arról, ha felmerül bennünk a jogos igény, hogy okos-zárból okos ajtót hozzunk létre. Ehhez az okos-zár beszerelése után már csak egy kamerára van szükség, amit elhelyezünk az ajtón. Ezután már nemcsak okos-zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk. Ezeknek a modern eszközöknek köszönhetően elképzelhető, hogy riasztóra már nincs is szükség és havi előfizetésre. Hiszen mi is tudjuk hívni a rendőrséget, ha problémát tapasztalunk. Ám természetesen kiépíthetjük a riasztó rendszert is, ha szeretnénk. A zárcsere pedig nagyon egyszerű és nem igényel mesterembert. Maga a karbantartása is könnyű szerrel elvégezhető, így valóban valódi kényelmet szavatolnak ezek a zárak számunkra és ami a legfontosabb: széleskörű biztonságot.

Ha felmerültek Önben tisztázandó kérdések, akkor bátran keresse szakképzett kollégáink egyikét valamelyik elérhetőségünkön és, ha szeretné, akkor online azonnal meg is tudja rendelni az okos-zárat. Várjuk megkeresését!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft