Blog, Ujjlenyomatos okos zár, Wifi átjáró

Az okos ajtózár és wifi átjáró (gateway) mindent megold, ami a zárral kapcsolatos

HiSec Vénusz okos zár ujjlenyomat olvasóval - termékkép

Egy igazán jó megoldás az okos ajtózár

Legyen szó otthonunk, irodánk, raktárunk, garázsunk, tárolónk, vagy kiadásra szánt ingatlanunkról szó, a legjobb megoldás az okos ajtózár használata. Mi ennek az oka? Egyrészt a fúrásvédelemmel ellátott legkorszerűbb zárakról beszélünk, így ezeket feltörni szinte lehetetlen. Másrészről óriási kényelmet ad az, hogy akár a zár mintegy pár méteres körzetében akár okos mobilunkkal is tudunk a zárral kommunikálni. Öt féle módon tudjuk ezáltal az ajtót kinyitni, melybe természetesen a mobilunk nélkül is számtalan lehetőség van, beleértve a hagyományos fizikai kulccsal történő ajtónyitást.

Az okos ajtózár hasznos kiegészítője a gateway

Amikor gateway-t is vásárolunk mellé, akkor csatlakoztathatjuk az internetre és mobilunkkal bárhonnan elérhetjük. Ezáltal ugyanis az otthoni internetünkre fog felcsatlakozni az okos ajtózár és a wifi átjáró lehetővé teszi azt, hogy az okos bejárati ajtónkkal folyamatosan tarthassuk a kapcsolatot. Látni fogjuk, hogy ki lépett be egy adott kóddal, tehát hazaért-e például a gyermekünk, vagy a nagyi, aki vigyázni fog rá. Jogosultságot adhatunk ismerősnek, mesterembernek, takarítónak, bébiszitternek a távolból is a wifi átjárónak hála. Ennek köszönhetően, ha azonnal kell belépést biztosítanunk és messze vagy akár külföldön tartózkodunk, akkor nem kell megkérnünk a szomszédunkat, barátunkat arra, hogy nyissa ki sürgősen az ajtót. Ráadásul lehet, hogy otthon sem fog tartózkodni.

További előnyei a gateway eszköznek

Bármikor lehet váratlan helyzet, valami például meghibásodik. Emellett időszakokat is be lehet állítani, így példának okáért a takarító csak minden csütörtök 10-12 között tudja majd kinyitni az ajtót. Ha valami változik, nem kell kicserélni a zárat, hiszen a hozzáférést rögtön vissza tudjuk vonni. Ha pedig kamerát is telepítünk, akkor már nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk, így az okos otthon kialakítása irányába máris tettünk egy jelentős lépést.

Milyen módon nyitható az okos ajtózár?

A számkódos zár lényege, hogy a rendszer több, mint 100 különböző PIN kódot tud megjegyezni. Ezáltal mindenkinek lehet saját jelszava. Nem kell a kulcsot magával vinnie, vagy a proxy (chip kártya) kártyát. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbb az okos ajtózár Magyarországon is. A számkódos ajtózár, a számzáras kilincs mind nagyon kényelmes megoldás. Természetesen egyetlen zárról beszélünk, mely valamennyi funkciót magában foglalja a számkódos nyitási lehetőségtől az ujjlenyomattal történő ajtónyitásig.

Nézzük ezt meg bővebben.

Az okos ajtózár tehát ujjlenyomatos ajtózárként is funkcionál. Ebben az esetben elég az ujjunkat odaérinteni a zárhoz. Ez azért praktikus, mert így semmilyen eszközre nincs szükség.
Az automata ajtózár működik bluetooth kapcsolattal körülbelül 5 méteres határon belül, így telefonunkkal ezáltal is ki tudjuk nyitni az ajtót. Fizikai kulcsokkal is kinyílik az ajtó és NFC kártyával is működik a rendszer. Ebben az esetben elég odaérinteni a kártyát és azonnal nyitható vele az ajtó. Így gyakorlatilag azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót.  Szokták még airbnb zárnak hívni ezeket a zárakat, mely airbnb üzemeltetése esetén is nagyon praktikus, hiszen nem kell a zárat kicserélni minden vendég után és nagyon kényelmesen használható.

Egyszerűen tudja telepíteni és karbantartani HiSec wifi okos ajtózárat

Nagyjából 5-10 perc alatt telepíthető, nincs szükség speciális tudásra, bárki ki tudja cserélni a zárat. Maga a karbantartást pedig nemigen igényel, olajozni is legfeljebb az extrémebb poros közegben elhelyezkedő zárak esetében lehet rá szükség. Emellett legfeljebb abban az esetben, ha kiszárad könnyen a zár a környezet miatt. Alap esetben egyébként tilos zsírózni, olajozni az okos ajtózárakat, de mindig azt a leírását vegyük figyelembe, mely a dobozán megtalálható. Abban az esetben, ha zordabb körülmények uralkodnak a helyszínen, ahol a zár elhelyezkedik, akkor maximum évente egyszer-kétszer szabad csak olajozni, melyre általában WD-40 is kiválóan alkalmas. Lényeges momentum, hogy kisebb mennyiségű anyag kerüljön csak a zárba a beolajozás alkalmával.

Alkatrészek is rendelkezésére állnak a HiSec biztonsági ajtókhoz az okos ajtózáron kívül

Vannak erősített kilincs megoldások is, illetve világítással rendelkező modellek közül is bátran válogathat. Emellett példának okáért felsőzár pajzstól a felsőzárig több minden alkatrész közül tud választani bő kínálatunkban az alkatrészek között. 

Keresse szakképzett kollégáinkat, hogy segíthessünk Önnek!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft