Blog, Okos ajtózár

Az ujjlenyomatos kilincs a biztonságot és kényelmet is adhatja nekünkis

Az ujjlenyomatos kilincs a jövő zárja

Hazánkban is egyre jobban elterjed az okos otthon kialakítása. Előrejelzések szerint a jövőben ez lesz a gazdaság egyik legkiemelkedőbb ágazata. A Covid-19 járvány tovább növelte az igényt az érintés mentes üzemeltetés lehetősége következtében. Mindenki törekszik otthona biztonságossá tételére. Sajnos azonban sokan még mindig többet költenek elsősorban a kényelemre. Pedig az ujjlenyomatos kilincs az a termék, amely ugyan a kényelmet is növeli, de elsősorban a biztonságot szolgálja. A betörések túlnyomó részt a bejárati ajtón keresztül történnek. Már sokszor az is, ha a bejárati ajtón és szerelvényein látható egy jó minőséget jelző márkajegy, a betörő felhagy szándékával. Az az okos zár kulccsal is nyitható, de ennél természetesen sokkal többet is tud. Szolgálja a megelőzést, hiszen meggátolja az ajtó nyitását. Működtethető mindenféle eszköz nélkül is az ujjlenyomatos kilincs, vagy wifi-híddal távolról azonnal kiosztatjuk a parancsokat, módosításokat.

Airbnb okos ujjlenyomatos kilincs

Az airbnb házak, lakások elterjedésével külön jelentőséget kap az airbnb okos zár. Egyre több ingatlantulajdonos adja ki lakását rövid távra, az airbnb rendszeren keresztül. Az airbnb ujjlenyomatos kilincs lehetővé teszi, hogy kár jelenlétünk nélkül szabályozzuk az ajtó nyitását. Lehetséges a jogosultság szabályozása is, egyszeri vagy többszöri belépést biztosítva, valamint az is, hogy az illető személy meddig tartózkodhat a lakásban. Az airbnb okos zár segítségével akár virtuális kulcsot, vagy kódot is használhatunk.

Bejárati ajtó elektromos zárral 

A hagyományos zárakat egyre inkább az elektromos zárak váltják fel. Ezek az ujjlenyomatos kilincsek rendkívül sok lehetőséget kínálnak az ajtónyitáshoz és távolról is működtethetők.

Távvezérelhető ujjlenyomatos kilincs

Csak okos telefonnal működik az ujjlenyomatos kilincs. Közelről, maximum 10 méteren belül működik a bluetooth egy applikáció segítségével. Ez a fajta Wifi okos zár tehát közelről és messziről is működtethető. A működéshez egy Wifi híd és egy ingyenesen letölthető applikáció szükséges. Így az ajtó nyitást otthonunktól távol is tudjuk működtetni.

Ujjlenyomattal nyitható kilincs

Az okos ujjlenyomatos kilincs alkalmazása hasznos lehet abban az esetben is, ha olyan személyt kívánunk a lakásunkba beengedni, akik esetleg elvesztették a kulcsot, vagy elfelejtették a nyitáshoz szükséges kódot. Használata egyszerű, lehetővé teszi a belépést mindenfajta eszköz nélkül, a puszta ujjunk elégséges a működtetéséhez. Miután több, mint 100 ujjlenyomatot is képes tárolni, sok személynek engedélyezhetjük az ajtó nyitását. Hasznos lehet ez a megoldás azokban az esetekben, ha olyan valakinek szeretnénk ajtónyitási lehetőséget biztosítani, akiknél a kulcs használata nehézkes, vagy esetleg elfelejtették a kódot. Nem kell a kulcsot keresgélni, vagy, ha elveszett, nem szükséges zárat cserélni.

Számkódos ajtózár

A kóddal nyitható ujjlenyomatos kilincs széleskörű jogosultságot adhatunk egyes személyeknek, de rendkívül biztonságos is. A kóddal általános, bármikor történő belépést biztosítunk az adott személynek. A zár felismeri az időt, a napot és a heteket. Segítségével szabályozhatjuk az általános belépésen túlmenően, hogy ki és mikor léphet be az ajtón. Az is szabályozható, hogy milyen időszakra legyen érvényes a jogosultsága. A biztonságot az szolgálja, hogy a kódot bármikor letilthatjuk, tehát amennyiben megrendül a bizalmunk abban a személyben, akinek a kód segítségével korábban belépést engedélyeztünk, a jogosultságot bármikor visszavonhatjuk.

NFC kártyával nyitható ujjlenyomatos kilincs

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

A kártya (chip) érintésével nyitható az okos kilincs. Ez a megoldás hazánkban is már aránylag régóta ismert és elterjedt belépési lehetőség nyújt. Segítségével megkönnyítjük a dolgozók mozgását, de ugyanakkor biztosítjuk a felügyeletüket is.

Okos kilincs

Az ujjlenyomatos okos működhet ujjlenyomattal, kód megadásával. A nyitás, zárás történhet bluetooth-on, vagy távolról egy wifi híd segítségével wifin keresztül is. Figyelni kell arra, hogy a kilincs kompatibilis legyen a zárral. A Hisec lépcsőházi bejárati ajtajai például teljesen kompatibilisek ezzel az ujjlenyomatos kilincs-csel.

Intelligens napló az ujjlenyomatos kilincs appjában

Fontos kiegészítője az okos zárnak- vagy hívhatjuk ujjlenyomatos kilincsnek is, hogy  rögzíti az ajtón keresztül történő belépést, így azt állandóan kontrollálni tudjuk. 

Reméljük, felkeltettük érdeklődését! Kérdés esetén kérje szakembereink segítségét!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft