Blog, Okos ajtózár

Kinyitni az ajtót csak egy ujjlenyomattal: az okos ajtózár ezt is nyújtja

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

A HiSec okos ajtózár sok jó dolgot tartogat számunkra

A kulcsot idáig úgy ismertük, mint az elengedhetetlen eszközt ahhoz, hogy például bejussunk az otthonunkba. Az okos ajtózár ennél jóval változatosabb lehetőségeket ad nekünk. Talán az is elég, ha a puszta kezünket használjuk erre a célra. Ujjlenyomat: ez ma már nem csupán a bűnügyi nyilvántartás része. Gyakorlatilag minden nap használjuk. Például arra, hogy feloldjuk a telefonunkat, vagy jelezzük a mobilbanknak, hogy jóváhagytuk a fizetést a vásárláskor. Már megvan a bevált, rutinos mozdulat, ahogy odahelyezzük az ujjunkat, hogy az adott eszköz szoftvere felismerjen bennünket. Mindezek tükrében mit szólna ahhoz, ha az ajtónyitáshoz is elég lenne mindössze ennyit tennie? Ez nem sci-fi, ma már simán lehetséges. Egy okos ajtózár révén könnyedén megoldható. Ezen belül az ujjlenyomatos zár funkció útján. Ekkor a szoftver képes levenni és tárolni az Ön és a családtagjai mintáit. Így lehet jóval gyorsabb, ugyanakkor biztonságosabb a belépés mondjuk a lakásába. 

További lehetőségek mikor ki ajarjuk nyitni az okos ajtózárunkat

Ám ezzel még nincs vége a történetnek. Az intelligens zárat több más eszközzel is kezelhetjük. Például a telefonunkkal, hiszen az úgyis állandóan velünk van. Ezzel kapcsolatban két lehetőség közül is választhatunk. Az egyik a bluetooth kapcsolat. Ami azt jeletni, hogy ha az okos ajtózár közelében van, akkor az ingyenesen letölthető alkalmazásban egyszerűen rányom a lakat ikonra és már nyitva is van az ajtaja. Egy másik opció a PIN kód. Lehet saját kódja Önnek és az összes családtagnak külön külön is, amivel bármikor beléphetnek az ajtón. Vagy mondjuk a takarítónőnek. Az utóbbi esetben azt is meghatározhatja, hogy az illető melyik nap, mettől meddig juthat be Önökhöz. Megnyugtató lehet, hogy a távolból is követheti az eseményeket ugyanis napló is van az okos ajtózár alkalmazásában. Ehhez mindössze egy plusz eszköz beszerzése szükséges, amit wifi átjárónak hívnak, hiszen ez teszi lehetővé a távvezérlést, tehát ez kommunkikál interneten keresztül az Ön eszközével és az okos ajtózárral. Ha pedig valakit többé már nem látna szívesen az otthonában, rögtön letilthatja a belépési jogosultságát. Így szükségtelenné válik az, hogy kicseréltesse a zárat.

További opció még az NFC, más néven chip kártya, amit talán már most is használ a munkahelyén. 

És ha már a munkánál tartunk: ha saját cége van, ezt az intelligens eszközt valószínűleg ugyancsak Önnek találták ki. A fent említett jogosultságokat a kollégáinak is kioszthatja. Ez akkor is így van, ha sokan dolgoznak együtt. Mert ha például PIN kódot használnak, abból beprogramozhat százat, vagy annál is többet. 

A tökéletes biztonság melyet az okos ajtózár nyújt

Azt is fontos megemlítenünk, hogy az okos ajtózár fúrásvédelemmel van ellátva. A biztonságérzetét tovább növelheti, ha egy kamerát is szereltet a zárra. Az ajtaját innentől kezdve hívhatja okos ajtónak. A következő lépés a biztonsági ajtó lehet. Mindegyik általunk forgalmazott okos ajtózár teljesen kompatibilis, az ugyancsak tőlünk megvásárolható HiSec biztonsági ajtókkal

Na de mivel tud többet ez a termék egy átlagos ajtónál?

A kialakítása teszi gyakorlatilag betörőbiztossá. Ez többek között a legalább három reteszelési pontos záródásnak köszönhető, ami három perces áttörésgátlással párosul. A minél több oldalon záródó ajtólap biztonsági zárbetétje igen komoly mechanikai védelemmel van felszerelve. Az pedig gyakorlatilag lehetetlen, hogy az ajtót kiemeljék a tokból. Különféle acélmerevítések és speciális zsanérok húzzák keresztül az esetleg ezzel próbálkozó bűnözők számításait. Túl sok időbe telik, és túl nagy zajjal jár, ha egy ilyen ajtót próbálnak meg felfeszíteni. Mindezekre tekintettel a MABISZ, azaz a Magyar Biztosítók Szövetsége a HiSec termékeket magasabb kategóriába sorolta a biztonsági ajtókon belül. 

Ha a külső is számít mikor az okos ajtózár mellé HiSec biztonsági bejárati ajtót vásárol

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

A HiSec biztonsági ajtók a legjobb választás bejárati ajtóként. Mindegyikük anyaga már önmagában is roppant masszív. Ám a gyártók azokra is gondoltak, akiknek a maximális védelem mellett az esztétikai megjelenés is nagyon fontos. Ők különböző színű modellek közül válogathatnak. Ilyen például a mogyoró-barna, az aranytölgy vagy a cseresznyeszínű változat. 

Amennyiben felkeltette az érdeklődését az okos ajtózár, és/vagy szívesen beszereltetné a maximális biztonságot nyújtó ajtót, szeretettel várjuk megkeresését!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft