Blog, Okos kilincs

Az okos kilincs: a fontos munkaeszköz

Kulcs nélkül nyitható hisec okos zár

A hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen egy okos kilincs

Miért? Hogy védve legyenek a gépek és az egyéb értékek. Emellett az se árt, ha a dolgozók viszont könnyen hozzájuk férhetnek. Sok biztonsági rendszer – ezen belül zár – nagy hátránya a bonyolultság, a nehezen kezelhetőség. Az okos zár, kilincs erre a problémára reagálva jött létre. Számos személyre szabott trükköt tartogat, amelynek segítségével zökkenőmentesen közlekedhetnek az arra jogosultak. 

A chip kártya itt is hasznos

Az NFC, más néven chip kártya fontos kiegészítő sok munkahelyen. Köznapi nyelven belépő kártyának hívjuk. A jó hír az, hogy ez a HiSec okos kilinccsel is kompatibilis. 

Az ujjlenyomat mint opció is használható az okos kilincs nyitására

Ez egy másik, fantasztikus lehetőség mikor gyorsan szeretnénk bejutni otthonunkba az okos kilincs segítségével. Ráadásul nem egy merőben új találmányról van szó. Könnyen lehet, hogy Ön és a kollégái a telefonjukhoz is az ujjlenyomatukat használják. Ennek segítségével azonosítja Önöket az okos eszköz. És azonosíthatja az intelligens zár is, ha emellett az opció mellett döntenek. 

Segíthet a telefon is

Ez a zseniális zárrendszer az okos telefonnal is remekül együtt tud működni. Bluetooth kapcsolat segítségével is lehet irányítani, tehát a letöltött alkalmazás megnyitása után egyszerűen feloldjuk az okos kilincset.

Digitális zár funkció az okos kilincsben

Ám az igazi, nagy újítás a digitális zár funkció. Ezzel ugyanis az is irányíthatja a rendszert, aki amúgy nincs a helyszínen. Tehát többé nem gond, ha dugóba kerül, eközben az ügyfél meg már ott toporog az iroda ajtajában. Egy gombnyomással beengedheti a távolból. Ahhoz azonban, hogy ezt a funkciót is tudjuk használni szükésges pluszba megvásárolni egy wifi átjárót (gateway), ami azért szükséges, mert ez  az eszköz kommunikál a telefonunkkal interneten keresztül és a wifi átjáró továbbítja a mi kérésünket az okos kilincs felé azonnal. Ez az alkalmazás a szállásadóknak, airbnb lakásokat kiadóknak lehet még érdekes. Nem kell külön recepcióst alkalmazniuk ahhoz, hogy bármikor beengedhessék az újonnan érkező vendégeket. 

A PIN kóddal is nyitható a HiSec okos kilincs

Nyilván ma már ez se ismeretlen fogalom. Az okos zár számára se az, konkrétan száznál is több fér el belőle a memóriájában. Tehát nem gond, ha Ön egy olyan céget vezet, amelynek nagyon sok alkalmazottja van. Mindenki megkaphatja a saját kombinációját. És van még valami, ami ugyancsak érdekes lehet a szállásadóknak. Az ideiglenes PIN kód. Meg lehet tanítani a rendszert arra, hogy egy adott kombináció csak egy bizonyos ideig legyen érvényes. Néhány napig, hétig, szóval ameddig például  a vendég megszállnak Önnél, vagy az airbnb lakásában. És van ám még egy csavar az okos zár a PIN kódokról szóló fejezetében. Mert ez a rendszer jól ismeri az órát meg a hét napjait. Meg lehet neki tanítani, hogy egy kód csak egy bizonyos napon, egy adott időintervallumon belül legyen érvényes. Mondjuk, szerdánként délelőtt tíztől délig. Lehetnek olyan munkatársak, vagy ügyfelek, akiknek érdemes ilyen típusú belépőt adni. 

A bizalomvesztés se akkora gond, ha van Önnek egy okos kilincse

Tudjuk, egy munkaközösség élete nem csak játék és mese. Persze, előfordulhat, hogy Önök szuper csapatként dolgoznak együtt. Ha valóban ez a helyzet, akkor tegye össze a két kezét. Mert még az ilyen esetekben is csúszhat homokszem a gépezetbe. Például egy olyan kolléga személyében, akitől meg kell válnia, mert kiderül róla, hogy a tisztesség fogalma nem szerepel a szótárában. Régen ez igencsak megnehezítette az ember életét. Zárcsere nélkül egy károsult se érezhette magát biztonságban. Az intelligens, okos kilincset viszont nem kell kicserélni. Csupán egy lépést kell tenni: törölni a becstelen személy jogosultságát. Ezt pedig megteheti az okos kilincs közelében, vagy ha rendelkezik wifi átjáróval, akkor távolról is elvégezheti a módosítást.

A full kontroll

A legtöbb cégtulajdonosnak fontos a kontroll. Az, hogy szükség esetén a fél szemét akkor is az irodáján tarthassa, ha ő amúgy nincs a helyszínen. Mert hát könnyen lehet, hogy olyankor sok minden történik azon a helyen a munkavégzést kivéve. Az intelligens kilincs részben tud ebben segíteni. Remekül nyilvántartja, ki és mikor közlekedik az általa felügyelt ajtón. Mindezt egy kiváló szoftver teszi lehetővé. Egy intelligens napló, hivatalos nevén log file. 

A valódi biztonság

Természetesen az is fontos szempont, hogy csak az juthasson be a cég területére, akinek valóban dolga van ott. Sok minden van ott, aminek nem lenne jó, ha lába kélne. Ilyen például a feltehetően drága géppark. Mindezt az okos kilincs fejlesztői is szem előtt tartották. Ezért kapott az eszköz speciális fúrásvédelmet. Egészen pontosan három zárnyelvet és négy acéltüskét. Az utóbbiak feladata az, hogy az ajtószerkezetet tartsák. Egy újabb lépés a tökéletes biztonság érdekében az okos ajtó. Ez annyit jelent, hogy az okos zárra kamerát kell szereltetni. 

A baráti áron elérhető az okos kilincs

Talán sokan aggódnak, hogy egy ilyen innovatív eszköz olyan befektetést jelenthet, ami megnyirbálja a cég költségvetését. Nem kell! Baráti áron kapható, senkinek se kell miatta mélyen a zsebébe nyúlnia. 

Szakképzett munkatársaink pedig örömmel felszerelik az Ön cége bejáratára akár Hisec acél bejárati ajtóval egyben is!