Blog, Számkódos okos ajtózár

Számkódos ajtózár: az élet vele sohase unalmas

HiSec Vénusz okos zár ujjlenyomat olvasóval - termékkép

Miért jó, ha számkódos ajtózár vásárlása mellett döntünk?

Mert sokféleképpen kezelhető, ránk van bízva, milyen módon használjuk. Betesszük a kulcsot a zárba, ez egy rutin mozdulat. Az unalmas hétköznapok része. Na de nem lehetne egy kis színt vinni a mindennapjainkba? Dehogynem, ha a számkódos okos ajtózár telepítését választjuk. Többféle képpen biztosítja számunkra és a vendégeink, barátaink, kollégáink bejutását az adott ingatlanba. Nézzük most ezeket részletesebben.

Az ujjlenyomat felismerését is lehetővé teszi a számkódos ajtózár

Mennyivel érdekesebb, ha a kulcs forgatása helyett úgy juthatunk be a lakásunkba, hogy csak az ujjunkat tesszük a megfelelő helyre, nem? A jó hír az, hogy az okos zár ezt lehetővé teszi. Már sok olyan intelligens rendszer van, ami felismeri az ujjlenyomatunkat. A mobilunk is ezek közé tartozik. És a számkódos ajtózár is képes rá. 

A telefonos belépés

És ha már itt tartunk, a telefonunk is beléptethet minket, ha azt szeretnénk  bluetooth kapcsolattal. Ehhez elég a számkódos ajtózár közelében lenni (2-3 méter), aztán a telefonon segítségével az appon kersztül nyitjuk ki az ajtónkat. Ami talán ennél is izgalmasabb, az a digitális zár funkció. Ez is a telefonunkhoz köthető. Először is egy ingyenesen letölthető alkalmazás kell hozzá, majd még szükségünk van egy wifi átjáróra (wifi gate). Ez az átjáró wifin kersztül komunikál az okos zárral,  tehát ő segít nekünk abban, hogy az általunk módosított/ létrehozott kódokat azonnal tudjuk/tudják használni. Ennek a wifi átjárónak áramforrást kell biztosítani a számkódos ajtózár közelében. Fontos, hogy a wifi gate nem tartozéka a számkódos okos zárank, ezt mindenképp külön kell megvásárolni.

A chip kártyás belépés

Sok munkahelyen van belépőkártya. És sokan tartják ezt menő dolognak. Ön pedig az otthonában is használhatja. A chip kártya, a hivatalos nevén NFC kártya szintén szerepel az intelligens zár eszköztárában.  A HiSec számkódos okos ajtózár 3 darab NFC kártyát tartalmaz.

Óriási készlet PIN kódokból

Ez a rendszer annyira intelligens, hogy hatalmas a memóriája. Ennek az előnyeit leginkább az élvezheti, aki PIN kóddal szeretne belépni. Ebből ugyanis százat is képes megjegyezni a számkódos ajtózár. Tehát Önnek csupán annyi dolga van, hogy betáplálja azt a kombinációt, amit a legkellemesebbnek érez. Itt Ön azt is meg tudja határozni, hogy hány számjegyű legyen a létrehozott PIN kód, amit tetszés szerint el is nevezhet.

Az ideiglenes kód létrehozására is van lehetőség a számkódos okos ajtózár alkalmazásában

A zár eszköztárában az ideiglenes PIN kód is szerepel. Ez azt jelenti, hogy az adott kombináció csupán pár napig vagy hétig lesz érvényes. Gyakran fogad szállóvendégeket? Ha igen, akkor ez kiváló opció lehet számukra. Az pedig a hab a tortán, hogy az intelligens zár ismeri az órát meg a hét napjait. Ennek köszönhetően betáplálhatja a rendszerbe, hogy egyes kódok csak a hét egy adott napján egy bizonyos időintervallumon belül legyenek érvényesek. Például péntekenként délelőtt tizenegytől tizenhárom óráig. Innentől kezdve megoldható, hogy bejuthasson Önhöz mondjuk a takarítónő, de mégse léphessen be bármikor az ajtón. 

Csak egy törlés és más semmi

Hisec Mars okos zár termékkép - bordo

Hisec Mars okos zár termékkép – bordo

Egyfelől rendkívül izgalmas lehetőséget nyújt ez a sok, innovatív funkció. Ám egyszersmind veszélyforrást is jelenthet. Mert az, hogy kiválóan tudunk kezelni egy ilyen rendszert, nem feltétlenül jár együtt a száz százalékos emberismerettel. Ki-be közlekedhet a lakásunkban olyasvalaki is, akiről később kiderül, hogy egyáltalán nem érdemli meg a bizalmunkat. Egy ilyen felismerés bosszantó, az ezt követő néhány nap pedig macerás lehet. Mert muszáj kicseréltetnünk a zárat, ha nyugodtan szeretnénk aludni. Azaz muszáj volt. A számkódos ajtózár használatakor elég csupán annyit tennünk, hogy töröljük a tisztességtelen alak jogosultságát és ennyi. 

A számkódos ajtózár alkalmazása tárolja a nyitásokat

Ki ne lenne kíváncsi arra, hogy mi folyik a lakásában, amikor nincs otthon? Mindenkinek megfordult a fejében legalább egyszer az életében, hogy szeretné tudni. És ha a számkódos okos ajtózár van az ajtaján, akkor erre immár megvan a lehetősége. A zárrendszer részét képezi a log file. Ez egy intelligens napló. Ezzel a szoftverrel rögzíti a rendszer, hogy ki és mikor közlekedik az általa felügyelt területen. Fontos megemlítni, hogy az alkalmazás adatait vagy a wifi átjáró segítségével tudjuk azonnal megtekinteni, vagy ha ez nincs nekünk, akkor az okos ajtózár közelében tudjuk csak ezt ellenőrizni, tehát például mikor hazaérünk.

Miért is van ez így?

Mert ha nincs wifi átjárónk akkor az okos zár csak bluetooth-on kersztül kommunikál a számkódos okos ajtózárral és ahhoz hogy ez a bluetooth kapcsolat létrejöjjön pár méteres hatótávon belül kell lennünk. Tehát ha távolról is vezérelni akarjuk az okos ajtózárat, akkor nélkülözhetetlen egy wifi gate megvásárlása.

További biztonsági lépések

A kellemetlenné vált emberek jogosultságának a törlése fontos lépés a biztonságunk érdekében. Ám van, hogy ez nem elég. Mert mondjuk egy betörő nem úgy próbál hozzánk bejutni, hogy behízelgi magát. Ezért kapott a zár speciális fúrásvédelmet. Három zárnyelv is tartozik hozzá. Meg négy acéltüske, amelyek az ajtószerkezetet tartják. De ha Önt csak egy kamera tudná megnyugtatni, az is megoldható. Rá lehet szerelni például a Hisec acél biztonsági ajtóra. Az ajtót innentől kezdve okos ajtónak nevezhetjük. 

Sok izgalmas lehetőség baráti áron

A végére hagytuk a legjobb hírt. Ha erre az izgalmas, innovatív rendszerre vágyik, nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia, egy átlag fogyasztó is megengedheti magának, hogy ingatlanát egy HiSec számkódos ajtózárral védje. Mi pedig örömmel állunk a rendelkezésére. Munkatársaink rendelkeznek a rendszer felszereléséhez és beüzemeléséhez szükséges szakértelemmel.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft