Blog, Ujjlenyomatos okos zár

Miért jó az ujjlenyomattal nyitható okos zár ?

Mit tud az ujjlenyomattal nyitható okos zár?

A betörések túlnyomó részt a bejárat ajtón keresztül történnek. A biztonságos ház, lakás megvalósításához tehát itt kell kezdeni a megoldást. Mint tudjuk, a betörők a célpontjuk kiválasztásakor elsősorban azt veszik figyelembe, hogy hol lehet gyorsan, kevés zajjal bejutni az ingatlanba. A bejutást a biztonsági acél bejárati ajtókkal együtt az ujjlenyomattal nyitható okos zár beépítése teszi szinte lehetetlenné. Tehát megállapítható, hogy az ujjlenyomatos okos zár számtalan olyan tulajdonsággal is rendelkezik, melyek egyaránt szolgálják a biztonságot és a kényelmet. 

Miért nem biztonságos a kulccsal történő ajtónyitás? 

A hagyományos kulcs használatakor jelen kell lennünk az ajtó nyitásakor. Amennyiben nem akarunk, vagy nem tudunk ott lenni, akkor oda kell adni a kulcsot a beengedni kívánt személynek. Ez nem biztonságos, főleg például szerelők esetében, mivel a kulcs sok esetben másolható, így a lemásolt kulccsal később bármikor bejuthat a lakásunkba. 

  • Ha elvész a kulcs, zárat kell cserélni.
  • A régebbi záraknál az is előfordult, hogy ha a kulcs belül elforgatva maradt a zárban, akkor kívülről nem volt nyitható.
  • Sok esetben könnyen másolható a kulcs.

Véleményünk szerint egyszerűbb, biztonságosabb, gyorsabb tehát az ajtó nyitása, ha ujjlenyomattal nyitható okos zár van épíbe a bejárati ajtónkba.

Milyen előnyökkel jár az okos zár alkalmazása?

Az okos zárak egyszerű, kulcs nélküli, akár távolról vezérelt belépést biztosítanak. Az ujjlenyomattal nyitható okos zár a biztonsági ajtó fontos tartozéka és velük kiküszöbölhetjük a kulcs használatának hátrányait. Hazánkban jelenleg többféle, az alábbiakban felsorolt lehetőségek közül választhatunk. Nézzük ezeket részletesebben.

Az NFC (chip kártya)

Ez az az eszköz, ami sokaknak már ismerős lehet, hiszen hazánkban is már elég rég óta, egyre több helyen alkalmazzák. Számos munkahelyen bevált módszer, mert ennek segítségével könnyen közlekednek a dolgozók. De a szállódákban is használják megkönnyítve ezzel a vendég mozgását, illetve a recepciós munkáját. A HiSec ujjlenyomattal nyitható okos záraihoz 3 darab NFC (chip kártya) tartozik.

Pin kóddal történő belépés az ujjlenyomatos okos zárhoz

Az okos zárak lehetővé teszik, hogy egyedülálló hozzáférést biztosítsunk az egyes személyeknek, például egyedi PIN kód segítségével. Az okos telefonra letölthető applikáció segítségével bármikor kioszthatunk és törölhetünk különféle jogosultságokat. Az ujjlenyomattal nyitható okos zár alkalmazásában akár 100 PIN kód is beállítható. Így láthatjuk, hogy az adott személy mikor léphet be az ajtón, ugyanis az okos zár alkalmazása naplózza a belépéseket. Ez elsősorban akkor bír jelentőséggel, ha olyan személyeket alkalmazunk, vagy vendégeket várunk a kiadott airbnb lakásunkba, akik meghatározott napon és időpontban kell, hogy belépjenek az ingatlanba.

A PIN kód további előnyei

Megadhatjuk úgy is a PIN kódot, hogy az bizonyos időtartamra legyen érvényes. Ez akkor jelent praktikus megoldást, ha például vendégeket fogadunk egy meghatározott időtartamra az Airbnb lakásunkba, hotelünkbe, apartmanunkba. Amennyiben utólag kiderül, hogy a PIN kódot olyan valakinek adtuk meg, aki nem érdemli meg bizalmunkat, szükségtelen zárat cserélni, csak törölni kell az illető jogosultságát és így többé nem juthat be a lakásba. Ez a többi funkcióra is vonatkozik, így teljes biztonságban érezhetjük magunkat.

Ujjlenyomattal nyitható okos zár

A rendszer felismeri és megtanulja az ujjlenyomatunkat, így lehető teszi, hogy minden egyéb eszköz használata nélkül bejussunk a lakásunkba. Ez előnyös megoldást jelent például gyerekes családnál, nem kell félni, hogy a gyerek elvesztette a kulcsot, vagy elfelejtette a PIN kódot, azok ismerete nélkül is bejuthat. Az említett előnyök alapján a nagyszülők esetében is hasznos lehet ennek az ujjlenyomattal nyitható  okos zár funkcióinak az alkalmazása.

Okos telefonnal nyitható zár


A telefonunkat is használhatjuk arra, hogy belépést biztosítsunk otthonunkba. Az intelligens zár ugyanis tudja kezelni a bluetooth kapcsolatot is. Így mikor már pár méterre járunk a bejáratunkhoz, az alkalmazáson belül engedélyezhetjük az okos zár nyitását. Tehát nem fordul elő ebben az esetben például az, hogy ön még pár emelettel lejjebb jár és a telefonja autómatikusan kinyitaj az okos zárat, vagy a telefonját elhagyta és bárki annak birtokában bemegy az otthonába, ingatlanába, szállodai szobájába.

 Összefoglalva az ujjlenyomattal is nyitható okos zár

  • az ujjlenyomattal nyitható okos zár kulcs nélküli belépést biztosít
  • az elektronikus zár távolról is használható okos telefonnal, lehetővé téve így távollétünkkor a belépést bárki számára, ehhez pusztán egy kiegészítő eszközre lesz szüksége, amit gateway-nek, vagy wifi átjárónak is hívunk.
  • az okos zár segítségével ellenőrizni tudjuk, hogy ki tartózkodik éppen az ingatlanunkban  
  • a digitális zár segítségével egyedi hozzáférést biztosíthatunk és letilthatunk az általunk kiválasztott személyeknek 

Mi is az a wifi híd, vagy gateway? 

Röviden ez egy átjátszó az otthoni wifink, a HiSec ujjlenyomattal is nyitható okos zár és a telefonunk között. Tehát ez teszi lehetővé a távoli feloldást, amikor nem tartózkodunk az adott ingatlanban.  Miért is lehet ilyen eszközre szükségünk? Azért mert például ha Airbnb-s a lakásunk és nem akarunk mindig ott lenni mikor azt kiadtuk, vagy épp mikor elmennek,  akkor ez a wifi átjáró nagy segítségünkre lesz, mert ez kommunikál wifin keresztül az okos zárunkkal. Ehhez be kell állítanunk a telefonos appban a gatewayt, ugyanis ott fogjuk tudni kiosztani a PIN kódot, az ujjlenyomatot és egy egyéb beállítást megtenni. Fontos, hogy az átjárót áramforrásba helyezzük, mert anélkül nem működik. Illetve, hogy a HiSec okos zár és a wifi gateway között kevesebb legyen 10 méternél a távolság, mert az a csatlakozást befolyásolhatja.

 

Reméljük, hogy sikerült felkelteni érdeklődését és Önt is hamarosan köszönthetjük elégedett vevőink között!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft