Blog, Számzáras zár

Remekül véd, és könnyen kezelhető: ez a számzáras okos-zár

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

Mire jó a számzáras zár?

Mert fontos, hogy könnyedén közlekedhessünk az ajtónkon, de emellett biztonságban legyünk. Manapság sokan teregetik ki a magánéletüket gyakorlatilag az egész világ számára. Mindent megtudhatunk róluk, csak meg kell néznünk a profiljukat valamelyik közösségi oldalon. Ezek után az ember időnként szeretne elvonulni a világtól: jobban mint bármikor. Jólesik magunkra zárni az ajtót, és tudni, hogy az adott zár megadja a maximális védelmet. Viszont az se árt, ha könnyen kezelhető. Idegesítő lehet, ha csak egy hosszas művelet eredményeként lehetünk képesek bejutni a saját lakásunkba. Na de ekkor felmerül a kínos kérdés: lehet valami egyszerre biztonságos és egyszerűen kezelhető? Jó hírünk van: igen. Legalábbis ha a HiSec számzáras okos-zárat használja. 

Beszéljünk először a biztonságról

Mert mindannyiunk számára az a legfontosabb. Ezért kapott a számzáras okos-zár speciális fúrásvédelmet. Ez először is azt jelenti, hogy nem egy, hanem három zárnyelvvel záródik. Plusz négy acéltüske is tartozik hozzá. Ezek feladata az, hogy az ajtószerkezetet tartsák. 

Az okos ajtó mint opció

Egy egyszerű trükkel tovább növelhetjük a biztonságérzetünket. Annyit kell tennünk, hogy kamerát szereltetünk az okos zárra. A bejárati ajtónkat innentől kezdve okos ajtónak hívhatjuk. 

A lehetőségek tárháza ez a számzáras okos-zár

Most már tovább léphetünk, megnézhetjük, hogyan lehet ezzel a zárral megoldani a könnyed és magabiztos közlekedést. Erre nagyon sok lehetőségünk van. Hagyományos módon, kulccsal is használhatjuk. Ám ennél jóval többet tartogat ez a számzáras okos-zár eszköz. 

Az ujjlenyomatos módszer

Az is egy opció, hogy csupán a puszta kezünket használjuk a belépéshez. Sok intelligens rendszer képes felismerni az ujjlenyomatunkat. Például az okos telefon. Meg az okos zár. 

Az NFC kártya

Sokan talán értetlenül állnak ezt a furcsa nevet olvasva. A nem hivatalos megnevezése az, hogy chip kártya. Ez így már ismerős, ugye? Előfordulhat, hogy Ön is abba a népes csoportba tartozik, amelynek a tagjai ennek a segítségével járnak ki-be a munkahelyükön. Ez az eszköz felgyorsítja a közlekedést. És az otthonában is használhatja, mivel kompatibilis az intelligens zárrendszerrel. 

A számzáras zár okos telefonnal is nyitható

Ma már alig akad olyan ember, aki ne hordaná mindig magánál az okos telefonját. Ezt a zárrendszer fejlesztésekor is szem előtt tartották. Így, ha Ön használ bluetooth-t, ez is elég lehet ahhoz, hogy belépjen az ajtón. A digitális zár funkció nevű alkalmazás előnyeit is élvezheti. Ezzel akkor is kinyithatja az ajtót, ha nincs is a helyszínen. Szóval, véget ért az az időszak, amikor mindenért haza kellett rohannia. Ha váratlanul be kell engedni a szerelőt, semmi gond, ezt már akár több száz kilométeres távolságból is meg tudja oldani. 

A száznál is több kód

Sok kapun lehet PIN kód segítségével bejutni. Tehát miért ne alkalmazhatnánk ezt a módszert az okos zár esetében is? A rendszer száznál is több kombinációt képes megjegyezni. Tehát nyugodtan betáplálhatja a szívének legkedvesebb számjegyeket. Adott esetben az ideiglenes PIN kód is sokat segíthet Önnek. Ez azt jelenti, hogy egy kombináció csak meghatározott ideig lesz érvényes. Mondjuk, pár napig vagy hétig. Ez akkor jöhet jól, ha megszáll Önnél egy-egy barát vagy rokon. Így már nem kell nekik kulcsot másoltatnia, egyszerűen PIN kód segítségével is feloldhatja a számzáras okos-zárat.

Wifi átjáró (wifi híd) kiegészítővel könnyebb a nyitás

És van még egy csavar a PIN kódokról szóló történetünkben. Mert a rendszer tökéletesen tisztában van az idővel, a hét napjaival és az órával. Megtaníthatja a számzáras okos-zárnak, hogy valamelyik kód csupán a hét egy bizonyos napján, egy adott időintervallumon belül legyen érvényes. Például szerdánként 14 órától 16 óráig. Esetleg jól jöhet ez a takarítónő munkája kapcsán, aki így simán bejuthat, de csak akkor, amikor dolgoznia kell. Mi is az a wifi híd?

A zárcsere már szükségtelen ha számzáras okos-zára  van

És most térjünk vissza a biztonsághoz néhány mondat erejéig. Mert egy intelligens rendszer birtoklása nem jár együtt a tévedhetetlenséggel. Bárki adhat kódot olyasvalakinek is, akiről később kiderül, hogy nem érdemli meg a bizalmat. A régi, nehéz időkben, ha egy ilyen személy kulcsot kapott, miután fény derült az igazi arcára, nem lehetett elkerülni a zárcserét. De ez már a múlt. Az okos zár felhasználójaként Önnek csupán annyit kell tennie, hogy törli az illető jogosultságát. 

Biztonság és kényelem baráti áron

Talán ez a legjobb hír. Senkinek se kell mélyen a zsebébe nyúlnia ahhoz, hogy egy számzáras zár védje az otthonát. Mi pedig szívesen segítünk. Szakképzett kollégáink örömmel felszerelik az Ön ajtajára is. 

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft