Blog, Okos zár, Számzáras zár

Számzáras zár: az első lépés az otthonunk védelme érdekében

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Jól ismeri a felhasználóit a HiSec számzáras zár és vigyáz rájuk. 

Ma már mindig zárnunk kell az ajtót. Legalábbis akkor mindenképpen, ha a számunkra fontos tárgyakat viszont szeretnénk látni, amikor hazaérkezünk. Sokaknak ez nehézséget okoz. Mert azok az idők elmúltak, amikor elég volt az ajtóra egyetlenegy, egyszerű zárat felszerelni. A mostani, nehéz időkben minimum három zárra van szükségünk ahhoz, hogy biztonságban érezhessük magunkat. Tehát az embernek kulcsok tömkelegével kell mászkálnia. Azaz, mégse. Mert van már ennél innovatívabb megoldás is: a számzáras zár. Lehet használni hagyományos módon, tehát kulccsal is. Ám ennél jóval több lehetőséget tartogat számunkra. 

A számzáras zár nyitási módjai:

Belépés az ujjunkkal

Pontosabban: az ujjlenyomatunkkal. Ez amúgy valószínűleg nem újdonság az Ön számára. És ehhez nem kell bűnözőnek lennie, hiszen az ujjlenyomat már nem csupán a bűnügyi nyilvántartásban szerepel. Könnyen lehet, hogy a telefonja is így ismeri fel Önt. És a jó hír az, hogy minderre a számzáras zár is képes. 

A telefonos belépés

És ha már a telefonnál tartunk, az is összehangolható az okos zárral. Ehhez elég egy jól működő bluetooth kapcsolat és mikor be szeretne lépni otthoába, akkor ha létrejött a kapcsolat a telefonja és a számzáras zár között, akkor az ajtó nyithatóvá válik. Előfordulhat, hogy olyankor kell valakit beengednie, amikor Ön a lakás közelében sincs. Ez veszélyes ötletnek tűnik? Nem mindig az. Talán a szerelőt kell beereszteni, hogy elhárítson egy váratlan és kellemetlen eseményt. Vagy a vendégek érkeztek túl hamar, amikor Ön még nem ért haza. Az ilyen esetekben jól jön a digitális zár funkció. Ez egy a telefonra letölthető alkalmazás, amely egy wifi átjáró segítségével képes irányítani az okos zárat akár több száz kilométer távolságból is. 

Chip kártya immár otthon is

Sok munkahelyen alkalmazzák a chip kártyával történő belépést biztonsági okokból. Ezt ma már Ön is megteheti. A számzáras zár ezzel is összehangolható. 

Kódok tömkelege is beállítható a számzáras zárunkhoz

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Az intelligens rendszer számára a PIN kód se ismeretlen. Konkrétan száznál is többet írhatunk a memóriájába. Tehát az Önnek szimpatikus számkombináció is elég lehet ahhoz, hogy bejusson a lakásába. Amúgy a rendszer nagyon rugalmas a PIN kódok tekintetében. Eddig ismeretlen fogásokra is képes. Például lehetővé teszi, hogy a hét napjait és az órát figyelembe véve alkalmazzuk ezeket. Mondjuk, úgy adjunk valakinek jogosultságot a számzáras zárunkhoz, hogy az csak a hét egy napján, egy adott időintervallumon belül legyen érvényes. Szerdán 10-től délig, csütörtökön 16 órától 19 óráig stb. Ez olyankor lehet jó, ha olyasvalakinek kell a jogosultság, akit nem szeretne a hét bármely napján az otthonában látni. Ez igaz lehet például a takarítónőre vagy mondjuk az airbnb lakásunkra is. A rendszerbe ideiglenes kódokat is táplálhat. Ezek csak egy adott ideig, pár napig, hétig, hónapig lesznek használhatóak.

 

Egy törlés a biztonságért

Nyilván az ember annak ad lehetőséget az otthonába való belépésre, akiben maximálisan megbízik. Csakhogy nem vagyunk tévedhetetlenek. Nem mindenki rendelkezik olyan mélyreható emberismerettel, hogy rögtön észrevegye, ha valaki át akarja verni. Ön is simán beleeshet egy ilyen alak csapdájába. Ám a számzáras okos-zárnak köszönhetően keresztül húzhatja a számításait. Csupán annyit kell tennie, hogy törli a neki szánt jogosultságot. A zárcsere meg innentől kezdve szükségtelen. 

Egy igazán intelligens napló a számzáras zár app-ban

Sok mindenről vezethetünk naplót. Ha okos zárat használunk, akkor a bejáratunkról is. Ezt a log file segítségével tehetjük meg, amely a rendszer részét képezi. Az ahhoz tartozó szoftver fontos adatokat tárol benne. Azt, hogy ki és mikor közlekedik az ajtónkon. Megnyugtató lehet, ha ezt nyomon tudja követni a számzáras zárunk appiján kersztül.

Tüskét a betörőnek! 

A számzáras okos-zár fejlesztői azokra is gondoltak, akik nem kérnek jogosultságot a belépéshez. Ha ilyesmivel próbálkoznának, a speciális fúrásvédelemmel gyűlik meg a bajuk. Ez egy három zárnyelvből és négy acéltüskéből álló konstrukció. Az utóbbiak az ajtószerkezetet tartják. 

Kényelem és biztonság baráti áron

Jó hírünk van azok számára, akik kedvet kaptak a maximális kényelmet és védelmet adó eszköz használatához. Egy átlag fogyasztó számára is elérhető áron kapható. Továbbá ha még nincs Hisec biztonsági ajtaja, akkor nézzen szét azon az oldalunkon is!

Amikor úgy dönt, hogy  szívesen felszereltetné a HiSec számzáras zárat, szeretettel várjuk a megrendelőink között!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft